Nyheter

 1. Utökar Yoga-sortimentet

  Yoga finns idag i varje stad i Sverige, och även i hemmen blir yoga-utövarna allt fler tack vara smarta och smidiga appar som gör att du enkelt kan välja de program som du vill följa.

  Vi har tidigare bara haft ett par enstaka yoga-mattor i vårt sortiment men har sedan en vecka tillbaka utökat yoga-sortimentet med bl.a flera olika yogamattor, matt-tvätt och korkblock

  Det finns ju flera olika leverantörer som enbart specialiserar sig på yoga och vi kommer troligen aldrig ha lika stort utbud som de leverantörerna, men däremot har vi försökt hitta de vanligaste produkterna och erbjuda dem till riktigt bra priser. Och vi kommer troligen utöka med alltfler produkter under de närmaste åren.

  Du ser hela vårt yogasortiment här!

  Läs mer »
 2. Emil Norling - "Det går inte att sova ikapp på helgerna"

  Hej igen!

  Jag har inte så mycket nyheter att komma med, ligger just nu i en träningsperiod med mycket volym. Ska tävla på Serie 1 i Uppsala den 17 Februari. Blir ingen tung tävling utan kommer ha fokus på att få till en bra bänkpress. Knäböjen och Marken kommer hamna kring 290-300 och 330-340 beroende på dagsform! Bänkpressen hoppas jag kunna prestera bra i, kanske så pass att jag får med mig ett tävlingspersonbästa, då krävs det 185kg!

  Under denna fas av träningen så gör jag lite mer reps på lite lättare vikter än vanligt, syftet är att få in så hög volym som möjligt. Varit uppe på reps kring 15-20st i alla tre övningar vilket är betydligt mer än dom 1-6 jag brukar göra. Jobbigt på ett annat sätt men kul med lite variation.

  Läs mer »
 3. Emil Norling imponerar på EM

  Tjena!

  Sen senast har det hänt en hel del, jag har bland annat varit iväg på EM i styrkelyft och även tävlat på Tyngre 7 i en inbjudningstävling.

  Jag tänkte framförallt dra ihop en sammanfattning av EM i detta inlägg.

  Onsdagen den 28 november kl 09:00 var det min tur att lyfta. Jag hade varit på plats i litauen i 5 dagar och hunnit se stället, vilat, tränat lite och kollat på massa andra lyftare. En riktigt bra uppladdning enligt mig. Redan dagen innan kände jag en grym känsla i benen, dom kändes galet redo att lyfta tungt och det fick jag bekräftat på uppvärmningen när 270kg flög upp. I böjen gick jag 290kg, 300kg, 305kg (Personbästa och svenskt seniorrekord), mycket nöjd då jag inte behövde slita allt för mycket med de vikterna.

  I bänken gick jag 175kg, 180kg och 185kg. Jag fick med min 180kg i det kanske bästa lyftet jag gjort någonsin i bänkpress rent tekniskt. 185kg slarvade jag lite och halkade till med foten och fick tyvärr bom på den.

  Läs mer »
 4. Ny skribent - Therese Beirup Espenkrona

  Med en öm och sliten hand ska jag försöka berätta vem jag är och vad jag gör. Öm är handen för räfflorna på marklyftstången är så jäkla bra. Och sliten är den för den får jobba hårt både på jobbet och på gymmet. Men det kommer något gott ur det. Mitt grepp är stenhårt, och jag ska aldrig släppa en väska.

  Väska, kanske du tänker? Ja, väska. Eller som det också kallas inom strongman/strongwoman som jag utövar, farmers walk.

  Jag heter Therese Beirup Espenkrona och är en 35-årig 4 barns mamma. Och har en så kallad ”modern familj", där två barn är mina biologiska, ett bonus barn och en man. Varannan vecka är huset fullt av barn, skor i hela hallen, fulla tvättkorgar, massa disk men framför allt, massa rutiner. Och rutiner är viktigt, om det ska funka. Och varannan vecka är det bara jag och mannen hemma. Och då är det full fokus på träning, kommande tävlingar och återhämtning

  Hur hinner du med allt?
  Det gör jag inte. Man får prioritera. Ibland

  Läs mer »
 5. Vi välkomnar Emil Norling som skribent

  Tjena! 

  Jag heter Emil Norling är 22 år, bor i Tierp utanför Uppsala och jobbar som brandman samt tävlar och tränar styrkelyft. Här på gymkompaniets hemsida kommer ni kunna följa min träning och mina tankar inför tävlingar.

  Jag gjorde min första tävling den 7 Maj 2016 tävlandes i klass -93. Detta var junior-SM och jag fick med mig en bronsmedalj hem. Mina resultat var då 230kg i knäböj, 130kg i bänkpress och 287,5kg i marklyft.

  Innan detta hade jag tränat styrkelyft ordenligt i cirka 9 månader. Min idrottsliga bakgrund före detta har bestått av framförallt hockey men även fotboll och friidrott. 
  Den 7 Juli 2018 ställde jag upp i mitt första senior-SM, då i klassen -105kg. Mina resultat blev då 300kg i knäböj, 180kg i bänkpress och 336kg i m

  Läs mer »
 6. Gymutrustning

  När vi sammanfattar året 2017/2018 så ser vi att Gymkompaniet vuxit med 60%. En helt fantastisk siffra, och vi kan inte annat än tacka våra underbara kunder som hjälper oss att växa!
  - Även om vi givetvis marknadsför oss så gott vi kan så kommer en stor del av våra affärer från kunder som rekommenderat oss till sina vänner eller företagskontakter.

  Under senaste året har vi utökat Recoil-sortimentet kraftigt samt tagit in en mycket större andel gymgolv. Vi har lagt mycket stort fokus på att få in produkter som ska tillföra marknaden någonting extra i form av antingen kraftigt rabatterat pris eller utökad kvalité till samma pris. Vi hade givetvis kunnat öka sortimentet mycket snabbare om vi valt att även ta in samma produkter som alla andra, och till samma pris... Men det känns betydligt mer motiverande att fokusera på så mycket ny-tänk som möjligt (ja, vi förstår ironin att prata om nytänk i en bransch där skivstång troligen varit det mest populära redskapet 49 av de sen

  Läs mer »
 7. Företagsgym alltmer populärt!

  De senaste åren har vi märkt en kraftig ökning i förfrågan efter företagsgym. Medan man förr framförallt tränade i föreningsmiljö eller på kommersiella gym så ser vi nu alltmer hur företag bygger egna gym för att ge sina medarbetare en bättre hälsa.

  Och det är helt logiskt. Ett bra företagsgym har en stor mängd fördelar jämfört med ett kommersiellt gym:
  - Avståndet är minimalt och tiden till träning minskar kraftigt
  - Antalet personer på gymmet är oftast betydligt färre och det blir därmed mindre väntan på utrustning
  - Man kan styra sortimentet bättre efter önskemål
  - Det skapar en god stämning och gemenskap
  - Högst troligen leder det också till mer träning tack vare enkelheten, vilket i sin tur leder till minskad sjukfrånvaro

  Idag ser vi förutom att allt fler företag öppnar gym åt sin personal, också att allt fler av dessa gym håller en väldigt hög kvalité. Människor har helt enkelt en helt annan kunskap och ett helt annat önskemål att erb

  Läs mer »
 8. Gymkompaniet i Dagens Industri

  Idag intervjuas Gymkompaniet om hur vi satsade på vårt nya varumärke Recoil, och hur vi lyckades hitta en lösning utan lån

  Läs mer »
 9. Nu finns vi i Norge, nya ikoner och lagerpåfyllning!

  Kortversion


   • - Nya ikoner visar användningsområde för motionsredskap!

  • - Lagerpåfyllning av Body Solid och Recoil inom kort!

  Gymkompaniet nu även i Norge!

  Gymkompaniet.no är up and running för alla våra norska träningsvänner. Här presenterar vi såklart samma utbud som på den svenska sidan. Visste defekter kan fortfarande finnas vad gäller översättningen men vi jobbar så fort vi kan på att lära oss norska och att rätta till dessa brister. 

  Hitta rätt motionsredskap för

  Läs mer »
 10. Välkommen till nya Gymkompaniet.se (2.0?)

  Gymkompaniet genom åren


  2013


  2012


  2011

  • Jepp, vi har byggt om!

   Det senaste kvartalet har vi byggt upp nya Gymkompaniet.se, i det dolda, och det du ser nu är resultatet av detta. Vi tänkte nedan gå igenom lite mer detaljer om vad som är gjort och vad du kan förvänta dig framöver av oss. 

  • Vad är egentligen nytt?

   Numera ligger Gymkompaniet.se på en, för oss, helt ny plattform i Magento som är en open-source lösning för e-handel. Detta erbjuder en mängd olika möjligheter i form av funktioner

  Läs mer »