Nyheter

 1. Gymkompaniet blir Delägare i Nordic Training Gear

  Gymkompaniet blir Delägare i Nordic Training Gear

  Gymkompaniet blir Delägare i Nordic Training Gear!

  Gymkompaniet har alltid haft en förkärlek för styrkeidrotterna och ren styrketräning, och inom skivstänger, hantlar, racks etc har vi alltid haft ett stort och gediget utbud av egna produkter, för att på så sätt kunna erbjuda kunderna den bästa produkten till det bästa priset.

  När det gäller tillbehör för utövare inom styrketräning däremot har vi inte riktigt hittat rätt, och vårt egna sortiment i den genrén är relativt litet jämfört med övriga kategorier.

  Vi har genom åren provat diverse andra varumärken, med mer eller mindre bra utfall. Vi har antingen haft problem med utbudet, kvalitén, leveranserna eller med priset. Så våra satsningar har inte riktigt blivit på det sättet som vi hade önskat.

  Som många andra inom styrkevärlden började vi dock för något år sedan få upp ögonen för Nordic Training Gear som syns på alltfler utövare inom topp-eliten, kanske framförallt inom Strongman. Rejäla, tydliga produkter med hög slitstyrka, bra pris och dessutom är de baserade i Sverige.

  Vi kunde helt enkelt inte låta bli att ta en dialog med Max som äger varumärket, och efter att ha sett hur vi har flera värderingar som överensstämmer kring hur produkter bör utformas, hur säljet bör gå till och hur utvecklingen bör föras framåt så var det i princip omöjligt att inte ge ett förslag på att gå in som delägare, vilket Max lyckligtvis också såg som en god strategi.

  Gymkompaniet kommer framöver fortsätta sälja Nordic Training Gear i sitt sortiment precis som en vanlig Återförsäljare, och vi kommer inte ha någon kontroll över den dagliga driften i Nordic Training Gear, men givetvis kan vi förhoppningsvis bidra med en del tankar, kontakter och kapital så att Max får ännu bättre förutsättningar att fortsätta ett redan fantastiskt gott jobb.

  Det är oerhört glädjande att få vara med

  Läs mer »
 2. Svensktillverkade Fatbars i Sortimentet

  Svensktillverkade Fatbars i Sortimentet

  Svensktillverkade Fatbars i Sortimentet!

  Då var det dags för ännu en nyhet i vår serie av Svensktillverkade produkter från verkstan i Tranås. Och precis som vi gjort ett flertal gånger innan så är det år Strongmanhållet som vi valt att produktutveckla.

  Så nu kan vi stolt presentera Svensktillverkade Fatbars i sortimentet. Både med och utan lettring, så att alla kan välja den modell som de föredrar.

  Stängerna är från Tranås, och precis som vanligt handgjorda av Ola, vilket bådar för lite extra kärlek och kvalité.

  Stängerna kommer med klarlack för en riktig old-school-känsla, 13kg tunga, greppmarkeringar på 81cm, 220cm längd, och 43cm lastbar yta per sida.

  För den som aldrig hört talas om en fatbar så är det i princip en vanlig skivstång, men med en greppdiameter på 50mm, vilket gör stången till ett rikitgt kraftprov för händerna att få tag om och lyfta. 

  Det är givetvis oerhört roligt att vi får presentera våra första Svensktillverkade skivstänger, och förhoppningsvis ska vi med tiden få utveckla en stor mängd flera varianter så att vi slutligen uppnår en hel serie.

  Du hittar all vår Strongmanutrustning här!

  Läs mer »
 3. Försäljning av Svensktillverkat ökar

  Försäljning av Svensktillverkat ökar

  Försäljningen av Svensktillverkat ökar!

  Så som vi tidigare beskrivit så är försäljningen av våra egna Svensktillverkade produkter någonting som vi verkligen tycker är kul.

  Oavsett om du vill använda argumentet att det är mer hållbart p.g.a kortare transporter, om du vill använda argumentet att skattepengarna hamnar i Sverige, eller om du vill använda argumentet att det finns en glädje i att bibehålla hantverket på hemmaplan så är Svensktillverkad gymutrustning någonting som onekligen är postivit i flera olika plan.

  Svårigheten ligger dock givetvis i priserna, och framförallt lönerna. Att tillverka på hemmaplan kommer att vara dyrare, och hur man än vrider och vänder på det så kommer en viss del av den kostnaden bekostas av kunden.

  Vi har valt att producera Svensktillverkat kanske fråmst inom områden där övriga konkurrenter har ett väldigt litet ombud, eller där priserna är väldigt höga. Så som lyftstockar, lyftok, cirkushantlar, etc. Men vi har även gjort en del test med mer "standardiserade" produkter så som viktställ. 

  Vi har sedan aktivt valt att hålla nere marginalen för vår del, och än så länge är de Svensktillverkade produkterna utan tvekan en förlustaffär för oss. Men det är ändå väldigt roligt att se hur försäljningen ökar både bland de mer unika produkterna och de mer vanliga varorna, och hur vi nu börjar komma upp i lite högre volymer. Vilket underlättar arbetet och på sikt kanske kan göra det lite lönsamt. 

  Under 2022 har vi ett gäng nya produkter som kommer ut i vår serie med Swedish Power Equipment, och vi kommer precis som under 2021 synas på ett flertal tävlingar där vår utrustning används av de absolut starkaste i vårt land. 

  Du hittar alla produkter i vårt Svensktillverkade varumärke här  Läs mer »
 4. Ergo Grips i Sortimentet!

  Ergo Grips i Sortimentet!

  Ergo Grips i Sortimentet!!

  Den mer vane gymmaren kanske har noterat på gymmen att en ny sorts grepp allt oftare har börjar dyka upp vid kryssdragen, latsdragen etc.

  De påminner om vanliga grepp men kommer med antingen fingergjutna ändstycken eller med en liten "rundad kant". Och även om de ser lite märkliga ut så kan den som vågat sig på att prova dem skriva under på att greppet verkligen sitter.

  Det är så kallade Ergo Grips och de har långsamt kommit att bli alltmer standard, speciellt hos gym där ägarna är lite "nördigare" och insatta i gymutrustningen.

  Nackdelen är dock att de tyvärr oftast brukar ligga på en helt annan prisnivå än vanliga grepp, och därför valde vi nu äntligen att ta fram vår egna serie med Ergo Grips för att kunna hålla nere priset ordentligt. I denna första omgång är det en serie på 8 stycken olika handtag som spänner från Tricepsgrepp till Latsdrag, så att du ska kunna få ut alla de funktioner du önskar.

  För dig som är lite ovan vid dessa grepp så skulle vi säga att den stora skillnaden är, precis som vi nämnde ovan, att känslan verkligen är att greppet sitter betydligt hårdare. Man får ett grepp som man lyckas hålla i även på tyngre vikter, vilket ju i slutändan förbättrar träningen.

  Du hittar alla våra olika grepp för träningsmaskiner här!

  Läs mer »
 5. Gymkompaniet som Huvudsponsor åt Sveriges Starkaste Student

  Gymkompaniet som Huvudsponsor åt Sveriges Starkaste Student

  Sveriges Starkaste Student - Givetvis är vi med som sponsor!

  Sveriges starkaste student kommer i år avgöras den 14:e Maj på Olympen Träningscenter, och arrangörerna har lyckats få ihop ett event som ser ut att få lite extra stjärnglans dels genom domaren "Buktryck" a.k.a Sveriges Starkaste Man som domare!

  Dessutom kommer sändningen livestreamas via de erfarna Strongman-arrangörerna Kraftkamps Youtubekanal.

  Det är givetvis en tävling vi inte kan missa, och det är kul att se hur tävlings-scenen inom Strongman känns alltmer proffsig under de senaste åren, och förhoppningsvis kan vi fortsätta bidra till detta genom olika sponsorupplägg så att deltagare och arrangörer kan få ut något monetärt av all den tid de lägger ner.

  Strongman är kanske inte den största publiksporten, och det är definitivt inte en sport man satsar på om man vill tjäna mycket pengar på sin idrott. Samtidigt är de som bekant en extremt krävande sport och utövarna viger stora delar av sina liv åt att bli starkare, och man utför helt extrema prestationer som vi vanliga dödliga bara kan avundas.

  Därför känns det inte mer än rätt att vi fortsätter försöka hålla en stadig plats som given sponsor åt den här sortens evenemang, och vi kan bara hoppas att sporten på sikt blir såpass stor (vi har ju t.ex. sett hur mycket crossfit inspireras av strongman) att andra aktörer inom branschen också ser Strongman som en given sport att sponsra.

  För dig som vill se ett grymt event 14:e Maj så håll dig uppdaterad via exempelvis Maxstyrka (där info högst troligen kommer upp), så kanske du kan ta en av de 200 platserna arrangören räknar med nu när Corona-restriktionerna ser ut att äntligen få förpassas till historien.

  Läs mer »
 6. Fler "Udda" produkter i sortimentet - Kronlyftslådor!

  Fler "Udda" produkter i sortimentet - Kronlyftslådor!

  Fler "Udda" produkter i sortimentet - Kronlyftslådor!

  Som vi nämnt i tidigare inlägg när vi pratat om produkter vi tagit fram i vår satsning på Svensktillverkade produkter, så är inte alla produkter vi tar fram sådana som vi förväntar oss att sälja mängder av. Ibland förväntar vi oss till och med relativt låg försäljning. Men för att kunna ge Strongmansfären ett så komplett sortiment som möjligt så väljer vi ibland ändå att ta fram produkter som har en väldigt, väldigt nischad målgrupp

  Kronlyftslådorna är en sådan produkt. 

  Stora som små kylskåp och med en målgrupp som utan tvekan skulle kunna tömma motsvarande kylskåp på mat med lätthet. 

  Kronlyftslådorna gör att du kommer upp i höjd på dina lyft. Samtidigt som du på ett enkelt sätt kan variera tyngden genom att fylla lådorna med olika viktskivor. Du kan också enkelt få olika känsla i lyftet genom att fästa lådorna olika långt ut på stången.

  Du hittar våra kronlyftslådor här

  En nischad produkt som kanske framförallt kommer användas på tävling eller på olika strongmanklubbar. Men vi har givetvis som vanligt gjort vårt yttersta för att hålla nere priset så att även du som privatkund ska kunna köpa ett par utan att behöva helt tömma sparkontot.

  Går du igenom vårt produktsortiment och känner att vi saknar någon produkt som du verkligen tycker borde finnas på marknaden? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi är alltid öppna för utveckling och drivs av att expandera sortimentet för att vara så täckande som möjligt inom styrke-sfären.

  Läs mer »
 7. Super Khronos Crosstrainer i lager - Vår långsammaste leverans någonsin!

  Super Khronos Crosstrainer i lager - Vår långsammaste leverans någonsin!

  Super Khronos Crosstrainer i lager - Vår långsammaste leverans någonsin!

  Idag fick vi äntligen in Crosstrainern Super Khronos.

  Ingen stor nyhet för världen kanske, men en kul nyhet för oss, då detta är en produkt vi väntat på i ca 1,5år, vilket utan tvekan är det längsta vi någonsin väntat på en produkt från beställning till leverans. Beställningen gjordes när Corona fortfarande i allra högsta grad påverkade produktionstakten i fabrikerna, och på det följde sedan inte mindre än 6 stycken förseningar på vattnet i container.

  Men, nu är den äntligen här! 

  Crosstrainern gör sig kanske allra bäst på ett föreningsgym eller ett mindre företagsgym. Där man önskar en Crosstrainer som i modellen liknar de mer kommersiella, större varianterna, men som i kostnaden ligger betydligt lägre.

  En annan stor fördel är I.Concept-displayen som du enkelt kopplar upp via bluetoth mot populära träningsappar om du vill få en större träningsvariation/motivation.

  Super Khronos Crosstrainer hittar du här

  Crosstrainern har kommit att bli ett nästan standardiserat element på de flesta gym numer, och går man in på en konditionsavdelning på gymmet så kommer högst troligen någon att stå på crosstrainern och köra förbränning eller kondition. Tack vare den mjuka, kontinuerliga rörelsen så är crosstrainer väldigt populärt bland de som önskar ett sätt att träna som ger minimalt slitage på kroppens leder. Det kan vara önskvärt exempelvis vid långa förbränningspass, eller om man sedan tidigare har någon skada eller hinder för att köra exempelvis löpning.

  Du hittar alla våra crosstrainers här

  Läs mer »
 8. Wagon Wheels - Ännu en ny Episk Svensktillverkad produkt!

  Wagon Wheels - Ännu en ny Episk Svensktillverkad produkt!

  Wagon Wheels - Ännu en ny Episk Svensktillverkad produkt!

  Vissa produkter tar man fram, inte för att man tror att de ska bli storsäljare. Utan för att de helt enkelt är episka. Våra nya Wagon Wheels är ett exempel på en sådan produkt. 

  Vi har svårt att se att dessa finns i varenda hemmagym inom några år (prove us wrong) men när vi fick idén att ta fram dem, så kunde vi helt enkelt inte låta bli.

  En mer viduellt underbar produkt, som lyfter gymmets oldschool/hardcore-feeling bara genom att finnas tillgängliga är nog svår att komma på. Och det är riktigt roligt att detta blir det senaste tillskottet i vår egna Svensktillverkade produktion.

  Vi, precis som de flesta företag har produkter som står för vår lönsamhet och vår inkomst. Man brukar prata om en 80 - 20 splitt. Där 20 procent av produkterna står för 80 procent av inkomsterna. Det gör givetvis att fullt fokus borde ligga på att bibehålla fulla lager av dessa, och kanske utveckla variationer på dessa som kan ta över försäljningen så småningom. Men, och ett stort men. En stor del av att ha ett företag är ju också att få göra det där roliga. Det där som ingen annan gör. Och att ta fram produkter som Wagon Wheels, lyftstockar, combo-racks, cirkushantlar och mycket mer är ett exempel på det. Vi måste få leka lite också

  En liten långsiktig dröm är att på sikt öppna ett Strongmangym där i princip hela utrustnings-parken är från vår egna produktion, och där vi även tar fram större specialprodukter. Det hade varut en udnerbar känsla att gå in i det gymmet, och förhoppningsvis varit en inspiration för Strongman-scenen i Sverige.

  Exakt när vi uppnår den drömmen får vi se, men en dag är vi där...

  Du hittar våra

  Läs mer »
 9. 2022 - Företagsgymmens år?

  2022 - Företagsgymmens år?

  2022 - Företagsgymmens år?

  Det har bara gått en månad på nya året än så länge, men vi tycker oss redan se en mycket stark trend för företagsgymmen i år.

  Vi börjar få in ordentligt med byggen och anläggningar och antalet bokningar i år på byggen där vi ska åka ut och montera gymmen är långt över förra årets antal.

  Det är givetvis bara spekulation från vår sida, men frågan är om inte företagen kanske fått en extra insikt i dels hur viktigt det är att hålla personalen frisk (och därmed vill man höja möjligheten till träning), och dels så vill personalen inte gå iväg till öppna kommersiella gym och därmed trycker de på för att få träning på arbetsplatsen istället. Detta kombinerat med att Corona nu kanske inte längre har samma påverkan på företagens ovilja att dra igång nya projekt, (eller att folk är tillbaka på arbetsplatserna) verkar skapa en stark trend för företagsgymmen.

  Oavsett vilket så är det givetvis en rolig utveckling. Dels eftersom det troligen leder till ett något hälsosammare Sverige, och dels för att vi helt enkelt får fler byggen att göra, och det är bland det roligaste vi vet!

  Vi har i tidigare inlägg pratat om träning på jobbet och huruvida det hjälper

  Ni kan även se några av våra tidigare företagsgym här.

  Det vi tycker oss märka ännu mer tydligt i år är att företagsgymmen inte bara är fler. Utan de är också mer påkostade. Flera av de gymmen vi fått in här under början av året är nästan på gränsen till mindre kommersiella gym. Man har inte längre bara den klassiska motionscykeln, multigymmet och lite hantlar. Utan arbetsplatserna satsar rejält på en ordent

  Läs mer »
 10. Givetvis fortsätter vi sponsra Gärdsgårds-serien

  Givetvis fortsätter vi sponsra Gärdsgårds-serien

  Givetvis fortsätter vi sponsra Gärdsgårds-serien

  Strongman har legat oss varmt om hjärtat de senaste åren, och vi har haft en del samarbeten både med profiler bl.a. Bobby, Ståhlberg, Forsmark, etc. Vi har även tagit fram en hel del utrustning till just Strongmansporten, inte minst under vårt Svensktillverkade varumärke med lyftstockar, cirkushantlar och lyftok, och slutligen så försöker vi vara med och sponsra så mycket tävlingar vi kan i allt från mindre små-tövlingar upp till Sveriges Starkaste Man på riksnivå.

  Kraftkamp har vi varit med och sponsrat under lång tid, och Calle och Kim som ligger bakom varumärket gör ett enormt arbete för Strongmansporten i Sverige. Därför är vi givetvis med även i år och sponsrar deras uppskattade Gärdsgårdsserie.

  Under Corona-åren har en hel del tävlingar runt om i landet tvingats ställa in, så det är bara att hoppas på att kommande tävlingsår här under 2022 blir bättre.

  Utövarna är taggade, arrangörerna är taggade, och vi själva har en del riktigt spännande utrustning som kommer vara med under tävlingarna och som vi ser fram emot att få se i action.

  Live-sändningarna brukar sändas via Kraftkamps Youtubekonto, och tävlingen är en perfekt inkörsport för dig som är intresserad av att komma igång med Strongman. Stmningen är god, uppmuntrande och har du några frågor om hur du kommer igång så kontakta killarna bakom Kraftkamp så hjälper de dig att komma rätt.

  Du hittar all vår Strongmanutrustning här!

  Läs mer »
Sida