Månadsarkiv: Augusti 2018

 1. Gymgolv i Hemmagym

  Gymgolv i Hemmagym

  Att bygga ett hemmagym är ofta ett ganska stort beslut. Gymutrustning är inte gratis och om man är seriös nog att köpa ett hemmagym så är det oftast någonting man planerar att använda under flera år och på ett hängivet sätt.


  En av de viktigaste komponenterna i ett hemmagym är gymgolvet. Det skyddar både utrustning och underlag, samt hörsel - och möjligen grann/partner-relationer. Golvet ramar dessutom in rummet så att du får en betydligt mer genuin känsla i rummet.

  Vad finns det för olika gymgolv?
  Normalt sett kan man säga att det finns 3 olika modeller av gymgolv för hemmet som alla fyller olika funktioner.
  1. Stretchgolv. Detta gymgolv är gjort att sittas på och stretchas. Eller för olika sorters kroppsövningar. Det är ett tunt men lite mjukare golv. Fördelen med detta golv är framförallt att det är billigt och enkelt

  Läs mer »
 2. Varför Gymgolv?

  Varför Gymgolv?

  Varför gymgolv?

  En av de produktkategorier som oftast glöms bort (och som man sedan kommer på när gymmet är "klart") är gymgolvet. Trots att det ofta glöms bort så är gymgolvet oerhört viktigt för att skapa rätt atmosfär i rummet. Utan gymgolv får rummet ofta en betydligt kalare känsla, det ekar mer, utrustning och underlag tar mer stryk och ytan känns ofta smutsig.


  Med ett enkelt gymgolv förebygger du allt detta. 

  • Du sänker ekot och stötarna i rummet.
  • Du ramar in lokalen och ger ett enhetligt uttryck
  • Du skyddar underlag och utrustning
  • Du gör lokalen lättstädad och det ser ofta renare ut överlag även om smutsgraden är densamma ("skostreck" från gympaskor syns t.ex. betydligt tydligare på ett vanligt golv än på svart everrollmatta med grå stänk)


  Normalt sett brukar man säga att man använder gymmatta

  Läs mer »
 3. Ett lite större hemmagym - Inspiration!

  Ett lite större hemmagym - Inspiration!

  Många som tänker på hemmagym ser kanske framför sig en mörk källare eller en liten garderob, där man lyckas klämma in ett par byggbara hantlar.


  Eftersom de som bygger hemmagym oftast är väldigt intresserade av träning så är själva hemmagymmet i sig oftast lite mindre än vad de kanske egentligen hade önskat. Men vid enstaka tillfällen får man möjligheten att bygga hemmagym som är någonting i hästväg! (Vi är från Göteborg, vi får dra ordvitsar!) Detta gymmet var ett sådant. Ett gammalt stall som vi fick uppdraget att i princip bygga så som vi önskade eller ansåg bäst.

  Så vi inredde gymmet med ett ordentligt stötdämpande golv så man inte behöver vara orolig för att släppa sina vikter. En ordentlig half rack med skivstångsset. Kettlebells, Ett rejält hantelpaket. Samt ställbar bänk, chinsräcke, GHD och roddmaskin... och givetvis en assault bike för intervallerna.

  Ett hemmagym som täcker in allt ifrån tung styrketräning till ren rehab, kondition och intervallträning.

  Läs mer »
 4. Hemmagym hos Adam

  Hemmagym hos Adam

  Hemmagym är en önskedröm för många människor. Att kunna träna utan att behöva sitta fast i trafiken eller trängas med andra människor på gymmet.


  Det är framförallt två saker som sätter begränsningar för ett hemmagym: Ekonomin och Ytan. Och idag ska vi titta på ytan.

  Adam är en av våra kunder som ville bygga ett hemmagym, men han hade bara 9kvm att bygga gymmet på. Så istället för att försöka få in en mängd olika produkter och få ett trångt rum fokuserade vi på ett ordentligt underlag (lyftplattform), en rejäl halfrack, ett skivstångsset, en bänk och kettlebells. För den som är van vid att nyttja skivstången så är det antagligen det mest användabara träningsredskapet för att bygga styrka. Och även om hela rummet egentligen bara är en "station" så är antalet övningar i princip obegränsat: Bänkress, knäböj, marklyft, stående rodd, militärpress, sumolyft, bålrotationer, frontböj - och med tillägg av kettlebellens alla övningsmöjligheter så tillkommer ännu fler möjligh

  Läs mer »
 5. Bildinspiration - Skivstång

  Bildinspiration - Skivstång

  Skivstången är ett givet inslag på gymmet. Här visar vi några oerhört vackra skivstångskonstellationer från några av våra gymbyggen!

  Läs mer »
 6. Givna inslag i gymmet - Skivstången!

  Givna inslag i gymmet - Skivstången!

  Alla träningsredskap är inte skapade lika. Vissa är lite bättre än andra. Skivstången är ett sådant exempel.


  Vi är möjligen lite partiska eftersom skivstänger är en av våra absoluta huvudprodukter. Men det finns mycket få träningsredskap som är lika essentiella i gymmet som skivstången.

  Skivstångens utformning gör att det är möjligt att lyfta, dra och pressa väldigt stora volymer av vikter - jämfört med exempelvis en hantel eller kettlebell. Tack vare detta så är skivstången det bästa sättet att bygga en övergripande styrka i baslyften, så som marklyft, knäböj, bänkpress, militärpress etc. Dessa övningar ger själva grunden i varje seriöst styrketräningsschema. Vi skulle till och med vilja gå så långt som att säga att om du fick vilja mellan dessa övningar eller alla andra. Så är det de fyra basövningarna som är bäst att fokusera på - om slutmålet är grundstyrka.

  Inte bara är skivstången fantastisk när det kommer till basövningarna, den kan givetvis o

  Läs mer »
 7. Varför Hemmagym?

  Varför Hemmagym?

  Hemmagym har kommit att bli alltmer vanligt. Här går vi igenom några av de största anledningarna till att investera i ett hemmagym.

  Läs mer »