Månadsarkiv: Januari 2022

 1. Nu slutar vi sälja Gymleco

  Nu slutar vi sälja Gymleco

  Nu slutar vi sälja Gymleco

  Under många år nu har vi varit återförsäljare åt Gymleco, och framförallt sålt deras maskiner till företagsgym

  Under Corona-tiden har dock Gymleco tyvärr tvingats genomgå ett flertal prishöjningar p.g.a ökade fraktpriser och produktionskostnader, samtidigt som leveranstiderna på utrustningen dragit iväg, och nu på senare tid legat upp mot ett halvårs leveransstid i snitt.

  Det gör att Gymleco tyvärr inte längre riktigt passat vår kundgrupp som ofta vill ha utrustningen på plats relativt snabbt och med den sortens budget-eftertanke som ofta finns hos företagsgym. Så tyvärr har vi senaste tiden inte riktigt kunnat sälja Gymleco som tidigare, utan snarare gått över till andra varumärken där vi antingen kunnat lagerhålla varorna (Som vårt vanliga sortiment) eller ha en leveranstid på runt 4-6 veckor (så som BH-Fitness-maskinerna som tagit en allt större plats i vår portfölj).

  Med den bakgrunden så är det rätt logiskt att Gymleco nu släcks ner i vårt sortiment och vi får lägga ett större fokus på andra varumärken som passar vår kundgrupp bättre.

  Läs mer »
 2. Nu börjar vi sälja Nordic Training Gear (NTG)

  Nu börjar vi sälja Nordic Training Gear (NTG)

  Nu börjar vi sälja Nordic Training Gear (NTG)

  För ett tag sedan berättade vi att vi kommer sluta sälja Cerberus produkter, och just nu har vi en pågående rea där vi säljer av hela sortimentet av de produkter vi har från Cerberus i lager. Det kan du läsa om här

  Däremot är det fortfarande en produkt-kategori vi vill vara aktiva inom. Dragremmar, bälten, luktsalt och annan tillbehörs-utrustning för den lite mer seriöse styrketränaren är något som ligger oss varmt om hjärtat. Och därför är det riktigt roligt att det finns ett relativt nystartat Svenskt varumärke som tillhandahåller exakt detta. 

  Nordic Training Gear heter dom, och har funnits i knappt två år, men redan gjort ett namn genom att de används av ett flertal inom Sverige-eliten i Strongman. Kanske allra mest noterbart Sveriges Starkaste Man 2021 (Marcus “Buktryck” Yngvesson)

  Man har fortfarande inte samma breda utbud som Cerberus när det kommer till produkter. Men kvalit´tsmässigt är man definitivt där, och prismässigt ligger man till och med något lägre i de flesta fall. Det tillsammans med att man är ett Svenskt varumärke gör att det blir svårt för oss att inte köra på det varumärket som vår nya standard inom den produktkategorin.

  Under de närmsta åren tror vi att NTG kommer att komma ut med fler produkter så man får ett komplett utbud och vi ser fram emot att vara en hängiven återförsäljare

  Du hittar alla våra produkter från Nordic Training Gear här!  Läs mer »
 3. Gymkompaniet intervjuas i E-Commerce Success-podden

  Gymkompaniet intervjuas i E-Commerce Success-podden

  Gymkompaniet intervjuas i E-Commerce Success-podden

  För den som är intresserad av ehandel, företagande eller Gymkompaniet rent generellt så publicerades idag ett podd-avsnitt med E-commerce Success där jag (Joel) intervjuas av Jonny Rosengren och går igenom lite kring historien bakom Gymkompaniet, hur vi har jobbat och hur vi kommer att jobba framöver. 

  Det har varit ett gäng olika resor på bara några år. Dels att först komma upp i en omsättning så att vi faktiskt kan försörja oss själva och börja få in anställda. En resa att börja bygga bolag och inte bara vara på hobbynivå. Och att hantera Corona, fraktkaos, lividitetsbrister, leveranstider och fyllda lagerytor. Helt enkelt de resorna som alla bolag på ett eller annat sätt behöver gå igenom.

  Det är givetvis svårt att komprimera alla dessa ämnen i ett timmes-långt avsnitt, men i slutändan tycker jag att det blir en ganska nyanserad och täckande bild.

  Det hade varit kul att få skryta lite mer om våra siffror över kundnöjdhet (4,8 av 5) nu när detta skrivs, och även få skryta lite mer om hur episka våra kollegor är som driver detta bolaget framåt och gör fantastiska prestationer. Men det kanske inte är lika spännande för lyssnare att höra på som för oss själva, så i slutändan är nog mixen av ämnen ganska bra.

  För dig som är intresserad av att lyssna på podden så kan du söka på "E-commerce success" på Spotify eller liknande plattformar så hittar du avsnittet där.

  Läs mer »
 4. Lägga Stötdämpande Gymgolv - En Guide

  Lägga Stötdämpande Gymgolv - En Guide

  Lägga Stötdämpande Gymgolv - Hur gör man?

  Trots att gymgolv kanske inte är det man blir mest exalterad över när man ska bygga ett hemmagym/företagsgym, så är det ändå en viktig del i planeringen. Gymgolvet ger en god akustik, ringar in gymmets yta, ger det en bättre känsla och skyddar underlag samt vikter.

  I det här inlägget tänkte vi gå igenom just stötdämpande gymgolv. (Inte matta på rulle)

  Normalt sett kommer stötdämpande gymgolv i storlekar mellan 50x50cm och 1x1m, samt tjocklekar mellan 20mm och 43mm.

  Läggningen går till ungefär på samma sätt oavsett modell. 

  Smidigast är att börja mot en vägg som känns någorlunda rak (Tyvärr är väggar sällan helt raka). Är väggarna raka blir läggningen ofta hyggligt smidig då plattorna inte vinklas. Men är väggarna lite snea så drar det lätt iväg i vinkel, och man får då försöka hålla en så rak linje som möjligt och kanske även lämna lite utrymme mot vägg, där man sedan skär till mindre golvdelar och jämnar ut.

  Mattorna kan också diffa några millimeter. En matta kanske är 100,2cm x 100,2cm, medan en annan är 99,8cm. En digg som givetvis är väldigt liten och som inte märks när man lägger ut första raden. Men lägger man en stor yat så kan de också dra iväg en aning i skarvarna. Det gör att man ibland får pussla runt lite för att hitta den optimala läggningen för att få så fina linjer som möjligt.

  Att skära i stötdämpande gymgolv går oftast bra och hyggligt enkelt då det är gummi rakt igenom. Vi brukar använda en vanlig Stanley Mattkniv med rakt blad som finns på de flesta järnhandlar för ett par hundralappar. Samt en skärlinjal om man har mycket kantbitar att skära till.

  Att skära runt stolpar eller hörn kan vara knepigt. Även om man måttar ordentligt blir det lätt lite diff. Ett litet

  Läs mer »
 5. Varför luktar Gymgolv? Och hur ska man tänka kring det?

  Varför luktar Gymgolv? Och hur ska man tänka kring det?

  Varför luktar gymgolv?

  Gymgolv är en av våra vanligaste produkter, och förra året sålde vi en bit över 20.000kvm gymgolv. Det blir ett par hemmagym...

  En av de vanligaste funderingarna kring gymgolvet handlar om lukten. För ja, gymgolv tenderar att lukta en del.

  I grunden handlar det om att gymgolvet i de flesta fall nuförtiden tillverkas av återvunnet gummi, oftast från bildäck. Dessa bildäck mals ner, blandas ihop med någon sort "klister" och pressas ihop. Och de kommer att lukta, ungefär som gamla bildäck. 

  Det positiva är att lukten avtar en aning med tiden. Går du exempelvis in på ett nyöppnat gym kommer du antagligen känna en hyggligt tydlig gummilukt om de lagt ut gummigolv. Men går du förbi ett gammalt gym med gummimatta är det inte alls samma lukt.

  Med det sagt så kan du också snabba på processen något genom att moppa av plattorna eller låta dem stå utomhus och vädra. Men effekten är oftast någorlunda liten. Det är framförallt tid som brukar minska på lukten.

  I och med lukten kan det kännas skadligt. Men de flesta seriösa återförsäljare idag säljer golv från betrodda källor, men köper du riktigt, riktigt billigt golv som verkligen stinker så kan det vara lösningsmedel i som inte är bra för dig. Så var lite aktsam på det.

  Och även om plattorna inte är skadliga så skulle vi inte rekommendera att man har dom inomhus i en lägenhet i exempelvis ett vardagsrum eller sovrum. Lukten kommer antagligen störa dig eller dina gäster. Däremot i en källare eller i ett garage, eller i ett separat rum på företaget så är det inga konstigheter. Utan där passar de väl och bör inte störa någon.

  Tyvärr finns det inga perfekta alternativ. Eva-mattor är något för mjuka för att ha vikter/bänkar etc på, och att köra rakt på golvet gör a

  Läs mer »
 6. Vad bör finnas i ett Hotellgym?

  Vad bör finnas i ett Hotellgym?

  Vad bör finnas i ett Hotellgym?

  Vi har tidigare gjort ett inlägg om vad som måste finnas på Hotellgym, även om ytan är kraftigt begränsad. Du kan se det inlägget här

  Samt ett inlgg om hur viktigt träningsmöjligheter är för Hotellgäster, här

  I det här inlägget så är vårt mål att på ett lite mer övergripande sätt gå igenom vad som bör finnas på ett hotellgym för att täcka in de allra flesta hotellgästers önskemål. Förutsatt att det ändå finns en del yta att spela på och en budget som är öppen för en del utgifter.

  Först och främst är det "motions-parken". Kondition är ofta prioriterat av hotellgäster. Det går snabbt, det är effektivt, och det går enkelt att göra utan att krångla till det. Ett löpband är antagligen prioriterat, det är det vi oftast ser som i särklass det mest använda redskapet. Men en motionscykel och en roddmaskin är utmärkta tillval som dels ligger på en lägre prisklass, och som samtidigt inte alls genomgår samma slitage. 

  Till det kommer "maskinparken". I det här fallet ett ordentligt kryssdrag. I det kan du enkelt göra hundratals olika övningar bara genom att byta de olika handtagen samt höjden på trissorna. VIll du ha maximal variation och utnyttjande av yta så är kryssdraget troligen din bästa vän. Dessa finns också i kompakta varianter, eller enbart kryssdragshalvor för dig som har lite mindre yta. Även om ett "helt" kryssdrag definivit har sina fördelar.

  Finns möjlighet att lägga till fler maskiner så kommer troligen en benmaskin eller två, samt ett rodd/lats-drag att stå högt i kurs bland dina hotellgäster.

  Därpå kommer friviktssektione

  Läs mer »
 7. Svensktillverkad Plan Bänk i Sortimentet!

  Svensktillverkad Plan Bänk i Sortimentet!

  Svensktillverkad Plan Bänk i Sortimentet

  Vår kära Ola på verkstan har gjort det igen och en ny produkt har kommit in i sortimentet.

  Det är vår 15:e Svensktillverkade produkt, och det är otroligt kul att få fortsätta utveckla serien med Svensktillverkade produkter tillverkade in-house. Det har som vi tidigare nämnt varit en dröm under många år att få ta fram en hel serie med produkter som både designas, tillverkas och lackeras på hemmplan.

  Den plana bänken håller kommersiell kvalité och följer givetvis IPF-standard. Den har en något tjockare dyna än många andra modeller på marknaden vilket uppskattades väldigt mycket när vi test-lanserade produkten under Sveriges Starkaste Man 2021. Den kommer också med endast ett vertikalt ben i fronten vilket gör att du slipper störande horisontella delar när du ska köra dina bänkpressar.

  Den plana bänken är vår första In-House tillverkade produkt med dynor, och det har varit en relativt knepig väg att hitta rätt leverantör och en prisvärd lösning, samtidigt som kvalitén måste hålla hög standard. Men med en första dyn-produkt färdig så öppnar det dörren för fler modeller och varianter på sikt, vilket gör möjligheten till utbud rejält mycket större.

  Du hittar den plana bänken här

  Och du hittar alla våra Svensktillverkade produkter här

  Nu har vi lagt en del fokus senaste halvåret på att skapa traditonella produkter för vårt Swedish Power Equipment, så nu ska det bli riktigt roligt att de närmsta månaderna få presentera produkter som går åt helt andra hållet och defintivit bara tilltalar en liten målgrupp rik

  Läs mer »
 8. Vad "måste" ingå i ett Hotellgym?

  Vad "måste" ingå i ett Hotellgym?

  Vad "måste" ingå i ett Hotellgym?

  Vi har i tidigare inlägg nämnt vikten av gym på hotellet för de som väljer vilket hotell de ska bo på. Se inlägg här.

  Att hotellgäster efterfrågar träningsmöjligheter är tydligt, men det kan vara svårt att veta hur man ska prioritera. Speciellt om man kanske bara har ett litet utrymme och en strikt begränsad budget. Vi har tagit fram ett litet exempelpaket på ett mindre hotellgym som du hittar här.

  Först och främst innehåller gymmet ett löpband, vilket antagligen är den maskin som alltid bör finnas på ett hotellgym. För det är av vår erfarenhet den i särklass mest använda produkten. Har du bara möjlighet att köra på en enda produkt i gymmet, så är det just löpband du bör satsa på. Och är det någon produkt du kanske ska lägga någon extra krona på så är det också löpbandet. Det är den som slits hårdast och som enklast kan gå sönder. 

  Generellt sätt är servicen på ett löpband relativt enkel. Man smörjer det någon gång i halvåret, dammsuger motorutrymmet och drar åt mattan. Allt som allt, tar det runt 5-10 minuter. Och löpbandet bör hålla i X antal år. Det som dock kan ställa till det är framförallt om utövare springer med utomhusskor. Småsten och grus som kommer in i maskineriet kan snabbt förstöra bandet och skapa en dyr och helt onösig kostnad. Var därför noga med dina gästers löpskor. Den andra punkten som kan ställa till det är om det är väldigt dammigt i gymmet. Om en dammbeläggning uppstår inne i motorutrymmet kan det överhettas och även det bli en dyr och helt onödig kostnad.

  För att fylla ut gymmet har vi i det lilla hotellgymspaketet också lagt med

  Läs mer »
 9. I Maj byter vi lager!

  I Maj byter vi lager!

  I Maj byter vi lager

  Sedan Gymkompaniet startade 2011 så har vi huserat på Kuseruds Gård i Mellerud. Allt eftersom Gymkompaniet ökat i omsättning så har vi byggt ut lagret med hallar á 500kvm. Men, nu har vi nått en nivå när vi inte längre kan växa på plats. Så efter drygt 10 år är det dags att gå vidare.

  I Maj flyttar vi till nya lokaler i Uddevalla. Det kommer ge oss möjlighet att utveckla verksamheten både logistikmässigt så vi får ett enklare flöde i packningen, personalmässigt så vi får bekvämare arbetsmiljö för våra medarbetare, och produktmässigt så vi får ett större utbud av utrustning och möjlighet till större lager av våra bästsäljare.

  Lokalen vi hyr är på drygt 2700kvm lageryta i en enda stor öppen rektangel med bra takhöjd. Där finns även möjlighet att med tiden öka på den ytan smidigt i takt med att vi växer.

  Överlag är detta en förändring som vi verkligen ser fram emot och som vi tror kommer underlätta vår framtida tillväxt markant.

  Läs mer »
 10. Nu börjar vi med Chat-support på hemsidan

  Nu börjar vi med Chat-support på hemsidan

  Nu börjar vi med Chat-support på hemsidan

  Sedan igår så har vi nu lagt till en Chatfunktion på vår hemsida så att kunder ska kunna få direkt-kontakt med oss utan att behöva prata i telefon

  En hel del frågor kan givetvis kännas något för triviala för att ringa om, eller skicka mail om, men ändå kräva svar för att man ska känna sig riktigt bekväm med sitt köp. Vi vet själva hur frustrerande det ibland är när vi ska göra ett onlineköp och det är någon mindre detalj man hänger upp sig på, men det känns för litet för att ringa upp företaget för, och ett mail känns ärligt talat som för stor ansträngning.

  Vårt mål har alltid varit att i princip nolla antalet returer, och få en kundnöjdhet som ligger på 100%. Båda är kanske omöjliga att uppnå men vi ligger idag på en returgrad på under 0,5% och en kundnöjdhet på 4,8 av 5 på Trustpilot. För att nå ytterliggare någon promille åt rätt håll så tror vi att en chatfunktion hade kunnat vara ett steg i rätt riktning. 

  Att chatten är uppskattad och efterlängtad visade sig i princip omgående under gårdagen då vi fick in två ärenden inom 5minuter från att funktionen lanserades.

  Detta betyder dock givetvis inte att vi på något sätt minskar ner på vår övriga support utan för den som vill prata i telefon är det givetvis bara att ringa oss som vanligt.

  Finns det någonting annat som du som kund upplever att vi saknar på vår hemsida som hade förenklat din kundresa hos oss, så hoppas vi att du kontaktar oss och meddelar detta så ska vi försöka lösa det!

  Läs mer »
Sida