Blogg

 1. De fem bästa skivstängerna att köpa till hemmagymmet

  De fem bästa skivstängerna att köpa till hemmagymmet

  Om du är en av de otaliga som bestämt dig för att börja träna hemma under de gångna året är det inte alls osannolikt att du känt en viss osäkerhet kring exakt var du ska börja när det kommer till utrustningen. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa!

  Även om det finns en uppsjö av olika träningsredskap och maskiner att välja på så är och förblir den klassiska skivstången ett av de mest självklara för de allra flesta, och med god anledning. Med en enkel, robust konstruktion som lämpar sig väl för relativt tunga övningar och kan skalas upp och ned nästan i oändlighet efter den individuella användarens förutsättningar är skivstången grundpelaren i så gott som alla moderna styrkeprogram.

  Med allt detta sagt så finns det ju en inte oansenlig mängd skivstänger att välja på och vi har

  Läs mer »
 2. Berg Studsmattor

  Berg Studsmattor

  Du hittar alla våra studsmattor här!

  Berg är ett Holländsk varumärke med mer än 30 års erfarenhet av att utveckla, tillverka och sälja leksaker för utomhusbruk. Berg är ett väldigt välkänt varumärke när det kommer till studsmattor och uteleksaker, dom har flera olika varianter och modeller som säljs över hela Europa. Berg sätter alltid Säkerheten främst och gör både interna tester och skickar iväg sina produkter på externa tester hos oberoende företag för att se till att alla deras produkter har bästa möjliga kvalité och säkerhet.

  De tre huvudmodellerna av Berg studsmatta är Elite, Champion och Favorit. Vi säljer de två lite bättre modellerna, Elite och Champion som båda har bästa möjliga hopp komfort och kvalitet, där Elite är snäppet bättre än Champion. Av dessa två modeller har vi flera olika

  Läs mer »
 3. Träningsbänk - Vilken ska jag välja?

  Bästa träningsbänken för hemmet 

  En stabil bänk är en klassisk och viktig del i alla respektabla gym. Bänken ger dig möjlighet att köra ett antal klassiska övningar som du annars inte haft tillgång till. Att du bör ha en för att få ut det mesta av din skivstångs- eller hantelträning är troligen få som i skulle säga emot.

  Alla bänkar är emellertid inte jämlika. Beroende på vad du tänkt använda den till och din budget finns en uppsjö olika modeller att välja på. För dig som bara vill köra klassisk bänkpress eller ett begränsat antal övningar finns de traditionella plana bänkarna. Som namnet antyder är de fixerade och går alltså inte att justera i lutning. Detta gör dem normalt både stabilare och billigare än sina justerbara motparter, men naturligtvis med den uppenbara nackdelen att de inte går att variera i lutning. Justerbara bänkar har följaktligen motsatsvis möjlighet att ställa in lutninge

  Läs mer »
 4. De bästa viktskivorna till gymmet

  De bästa viktskivorna till hemmagymmet 2021

  Om du bestämt dig för att på allvar börja träna hemma har du med god sannolikhet, i likhet med många andra, famlat dig runt mellan otaliga siter och Youtubevideor för att både bilda dig en uppfattning om vad för typ av prylar du behöver investera i, såväl som i jakt på de bästa och mest prisvärda alternativen i respektive kategori.

  Troligen har du då landat i någon form av skivstång med tillhörande ställning och sannolikt en bänk som kompletterar dessa. Perfekt. Men vikter då? Gissningsvis så har de flesta aspirerande hemmagymsägare kollat på någon form av paket där dessa säljs tillsammans med skivstången. Absolut inget fel i detta, men precis som är fallet med skivstänger kan det vara värt att lägga en extra tanke på det tilltänkta ändamålet även när det kommer till viktskivorna.

  Bland de största övervägandena att göra här är troligen huruvida man har tänkt köra crossfit eller liknande träningsupplägg, eller mer speci

  Läs mer »
 5. Crosstrainer - En Guide

  Har löpning aldrig varit din grej? Brukar du få ont i knän och höfter snabbare än du får upp pulsen?

  Då är en crosstrainer kanske helt rätt för dig. Med en mjuk och följsam eliptisk bana som kan liknas vid en blandning av löpningstavgång och skidåkning är det ett utmärkt och skonsamt alternativ för dig somvill konditionsträna, men inte kan eller vill löpa.

  Då dessa maskiner låter dig jobba med hela kroppen i större mån än cykling och löpning får du dessutom att jobba med din kondition och därmed även din hjärt- och kärl hälsa, utan att behöva uthärda lika mycket mjölksyraoch muskelutmattning i enstaka kroppsdelar.

  Vad skiljer då olika modeller av crosstrainers åt?

  I förstahand kommer det för användaren att vara fråga om huruvida maskinen är framdriven eller bakdriven. Ofta kommer detta nämligen gå hand i hand med steglängden på maskinen, där de bakdrivna maskinerna i regel har lite kompaktare design och kortare steglä

  Läs mer »
 6. Guide till Roddmaskiner

  Roddmaskinen. Det mest klassiska alternativet för dig sominte vill springa eller cykla som konditionsträning. Rodd erbjuder skonsam,stötfri helkroppsträning i vilken typ av tempo du än önskar.

  Rodd är troligen bland de bästa formerna av konditionsträningför sporter där man inte springer eller cyklar. Eller för hemmamotionärer som inte tolererar nämnda träningsformer alltför väl. Jämfört med listade träningsformerkommer rodd vara skonsammare för de flesta, både sett till ledstress och mjölksyrautvecklig,då belastningen sprids över jämnare över hela kroppen.

  Detta gör rodd extra gynnsamt för att faktiskt jobba påvaskulärhälsan, vilket trots allt får ses som primärmålet i de flesta former avkonditionsträning och i synnerhet för dig som motionerar av hälso- ochvälmåendeskäl.

  Vad finns det då för olika typer av roddmaskiner? Till attbörja med så kan man kolla på hur motståndssystemet i maskinen är uppbyggt. Här finns olika implementeringar, men de mest klassi

  Läs mer »
 7. Guide till Skivstångsställningar och Racks

  Racks, riggar och skivstångsställningar. I grund och botten samma typ av produkt, i lite olika varianter, men skulle alla egentligen kunna grupperas som, "skivstångsställnignar".

  Som namnet antyder fyller dessa en huvudsaklig funktion: att hålla skivstånger. Varför vill man då ha detta? Jo, för att kunna lasta på mer vikt på stången än vad du nödvändigtvis klarar av att lyfta upp till positionen du tänkt använda för en given övning. Det finns sannolikt gott om människor som klarar att knäböja 100kg+, men väsentligen färre som är bekväma med att hiva upp en skivstång med nämnda vikt på axlarna. Bortom detta, beroende på exakt vilken typ av ställning det handlar om, kan det också vara en fråga om säkerhet.

  Detta då många ställningar antingen kommer med, eller har möjlighet att utökas med, säkerhetsarmar, som kan ställas in för att säkra att, om

  Läs mer »
 8. Guide till att köpa löpband

  Har du någon gång tänkt att du minsann ska ta tag i din konditionsträning?

  Du hittar alla våra löpband här

  Kanske t.o.m. kommit igång med några rundor i veckan och faktiskt hunnit tänka för dig själv att det här inte var lika hemskt som du tidigare inbillat dig? Har du sedan, när det varit dags för nästa runda, kommit på att det är snö och slask, is och halka eller bara regn och stormvindar?

  Du är inte ensam. Skandinaviskt väder är vad det är. Tacksamt nog finns frälsningen i att springa inomhus.

  Löpbandet bryr sig inte om väder och vind och finns där för dig när elementen är emot dig.

   

  Men var ska man då b

  Läs mer »
 9. Boxningshandskar - Köpguide

  Boxningshandskar

  Precis som med nästan allt annats så finns det ett hav av olika varianter, modeller, storlekar och märken på handskar. Vi kommer här gå igenom några saker som är bra att veta innan ditt köp av handskar och några vanliga frågor man kan ha när man ska köpa handskar så att du känner dig helt säker vid dit köp och får den handsken som passar just dig.

  Det finns idag en mängd olika typer av kampsporter och de olika kampsporterna har ofta olika typer av handskar som är gjorda just för den kampsporten. Handskarna mellan det olika idrotterna varierar oftast väldigt mycket så det är viktigt att du köper just den handsken som är till för din kampsport. Det äldre kampsporterna så som Karate, Taekwondo och Ju jutsu har oftast en enklare handske som har skyddande vaddering över knogarna och en så kallad fri tumme, medans boxning, thaiboxning och kickboxning har en tjockare handske som skyddar hela handen. MMA som är en ny gammal sport har en så ka

  Läs mer »
 10. Skillnad på handskar och handskar

  Vad är det för skillnad på handskar och handskar
  - Vad är skillnaden och vilka ska man välja?

  Kampsportshandskar kommer i många olika former, storlekar och utföranden och detta är för att dom olika handskarna är tillverkade för olika kampsporter samt för träning och tävling. Gamla klassiska kampsporter så som Karate, Taekwondo, Jujitsu och Kung-Fu har oftast en handske med en lite tjockare skyddande vaddering över knogarna samt utan tumme, medan de lite nyare kampsporterna så som boxning, kickboxning och den nyare typen av Muay Thai (Thaiboxning) har en heltäckande tjockare handske med en fastsydd tumme. Sen finns det även nyare kampsporter så som MMA som har en tunnare handske som bara skyddar ovansidan av handen och har öppna fingrar och öppen hand för att man enkelt skall kunna greppa motståndaren. Sen får vi såklart inte glömma säckhandskar som är en tunnare handske som endas

  Läs mer »
Sida