Blogg

 1. Berg Studsmattor

  Berg Studsmattor

  Du hittar alla våra studsmattor här!

  Berg är ett Holländsk varumärke med mer än 30 års erfarenhet av att utveckla, tillverka och sälja leksaker för utomhusbruk. Berg är ett väldigt välkänt varumärke när det kommer till studsmattor och uteleksaker, dom har flera olika varianter och modeller som säljs över hela Europa. Berg sätter alltid Säkerheten främst och gör både interna tester och skickar iväg sina produkter på externa tester hos oberoende företag för att se till att alla deras produkter har bästa möjliga kvalité och säkerhet.

  De tre huvudmodellerna av Berg studsmatta är Elite, Champion och Favorit. Vi säljer de två lite bättre modellerna, Elite och Champion som båda har bästa möjliga hopp komfort och kvalitet, där Elite är snäppet bättre än Cham

  Läs mer »
 2. Träningsbänk - Vilken ska jag välja?

  Bästa träningsbänken för hemmet 

  En stabil bänk är en klassisk och viktig del i alla respektabla gym. Bänken ger dig möjlighet att köra ett antal klassiska övningar som du annars inte haft tillgång till. Att du bör ha en för att få ut det mesta av din skivstångs- eller hantelträning är troligen få som i skulle säga emot.

  Alla bänkar är emellertid inte jämlika. Beroende på vad du tänkt använda den till och din budget finns en uppsjö olika modeller att välja på. För dig som bara vill köra klassisk bänkpress eller ett begränsat antal övningar finns de traditionella plana bänkarna. Som namnet antyder är de fixerade och går alltså inte att justera i lutning. Detta gör dem normalt både stabilare och billigare än sina justerbara motparter, men naturligtvis med den uppenbara nackdelen att de inte går att variera i lutning. Justerbara bänkar har följaktli

  Läs mer »
 3. De bästa viktskivorna till gymmet

  De bästa viktskivorna till hemmagymmet 2021

  Om du bestämt dig för att på allvar börja träna hemma har du med god sannolikhet, i likhet med många andra, famlat dig runt mellan otaliga siter och Youtubevideor för att både bilda dig en uppfattning om vad för typ av prylar du behöver investera i, såväl som i jakt på de bästa och mest prisvärda alternativen i respektive kategori.

  Troligen har du då landat i någon form av skivstång med tillhörande ställning och sannolikt en bänk som kompletterar dessa. Perfekt. Men vikter då? Gissningsvis så har de flesta aspirerande hemmagymsägare kollat på någon form av paket där dessa säljs tillsammans med skivstången. Absolut inget fel i detta, men precis som är fallet med skivstänger kan det vara värt att lägga en extra tanke på det tilltänkta ändamålet även när det kommer till viktskivorna.

  Bland de största övervägandena att göra här är troligen huruvida man har tänkt köra crossfit eller liknande träningsupplägg, eller mer

  Läs mer »
 4. Crosstrainer - En Guide

  Har löpning aldrig varit din grej? Brukar du få ont i knän och höfter snabbare än du får upp pulsen?

  Då är en crosstrainer kanske helt rätt för dig. Med en mjuk och följsam eliptisk bana som kan liknas vid en blandning av löpningstavgång och skidåkning är det ett utmärkt och skonsamt alternativ för dig somvill konditionsträna, men inte kan eller vill löpa.

  Då dessa maskiner låter dig jobba med hela kroppen i större mån än cykling och löpning får du dessutom att jobba med din kondition och därmed även din hjärt- och kärl hälsa, utan att behöva uthärda lika mycket mjölksyraoch muskelutmattning i enstaka kroppsdelar.

  Vad skiljer då olika modeller av crosstrainers åt?

  I förstahand kommer det för användaren att vara fråga om huruvida maskinen är framdriven eller bakdriven. Ofta kommer detta nämligen gå hand i hand med steglängden på maskinen, där de bakdrivna maskinerna i regel har lite kompaktare design oc

  Läs mer »
 5. Guide till Roddmaskiner

  Roddmaskinen. Det mest klassiska alternativet för dig sominte vill springa eller cykla som konditionsträning. Rodd erbjuder skonsam,stötfri helkroppsträning i vilken typ av tempo du än önskar.

  Rodd är troligen bland de bästa formerna av konditionsträningför sporter där man inte springer eller cyklar. Eller för hemmamotionärer som inte tolererar nämnda träningsformer alltför väl. Jämfört med listade träningsformerkommer rodd vara skonsammare för de flesta, både sett till ledstress och mjölksyrautvecklig,då belastningen sprids över jämnare över hela kroppen.

  Detta gör rodd extra gynnsamt för att faktiskt jobba påvaskulärhälsan, vilket trots allt får ses som primärmålet i de flesta former avkonditionsträning och i synnerhet för dig som motionerar av hälso- ochvälmåendeskäl.

  Vad finns det då för olika typer av roddmaskiner? Till attbörja med så kan man kolla på hur motståndssystemet i maskinen är uppbyggt. Här finns olika implementeringar, men de mest

  Läs mer »
 6. Guide till Skivstångsställningar och Racks

  Racks, riggar och skivstångsställningar. I grund och botten samma typ av produkt, i lite olika varianter, men skulle alla egentligen kunna grupperas som, "skivstångsställnignar".

  Som namnet antyder fyller dessa en huvudsaklig funktion: att hålla skivstånger. Varför vill man då ha detta? Jo, för att kunna lasta på mer vikt på stången än vad du nödvändigtvis klarar av att lyfta upp till positionen du tänkt använda för en given övning. Det finns sannolikt gott om människor som klarar att knäböja 100kg+, men väsentligen färre som är bekväma med att hiva upp en skivstång med nämnda vikt på axlarna. Bortom detta, beroende på exakt vilken typ av ställning det handlar om, kan det också vara en fråga om säkerhet.

  Detta då många ställningar antingen kommer med, eller har möjlighet att utökas med, säkerhet

  Läs mer »
 7. Guide till att köpa löpband

  Har du någon gång tänkt att du minsann ska ta tag i din konditionsträning?

  Du hittar alla våra löpband här

  Kanske t.o.m. kommit igång med några rundor i veckan och faktiskt hunnit tänka för dig själv att det här inte var lika hemskt som du tidigare inbillat dig? Har du sedan, när det varit dags för nästa runda, kommit på att det är snö och slask, is och halka eller bara regn och stormvindar?

  Du är inte ensam. Skandinaviskt väder är vad det är. Tacksamt nog finns frälsningen i att springa inomhus.

  Löpbandet bryr sig inte om väder och vind och finns där för dig när elementen är emot dig.

   

  Läs mer »
 8. Boxningshandskar - Köpguide

  Boxningshandskar

  Precis som med nästan allt annats så finns det ett hav av olika varianter, modeller, storlekar och märken på handskar. Vi kommer här gå igenom några saker som är bra att veta innan ditt köp av handskar och några vanliga frågor man kan ha när man ska köpa handskar så att du känner dig helt säker vid dit köp och får den handsken som passar just dig.

  Det finns idag en mängd olika typer av kampsporter och de olika kampsporterna har ofta olika typer av handskar som är gjorda just för den kampsporten. Handskarna mellan det olika idrotterna varierar oftast väldigt mycket så det är viktigt att du köper just den handsken som är till för din kampsport. Det äldre kampsporterna så som Karate, Taekwondo och Ju jutsu har oftast en enklare handske som har skyddande vaddering över knogarna och en så kallad fri tumme, medans boxning, thaiboxning och kickboxning har en tjockare handske som skyddar hela handen. MMA som är en ny gammal sport har en så k

  Läs mer »
 9. Hängande boxsäck eller stående boxsäck

  Hängande boxningssäck eller Stående boxningssäck

  - Ska man köpa en hängande säck eller en stående säck?

  Det finns en mängd olika sorters boxningssäckar som är framtagna för att träna och bygga upp olika typer av egenskaper. Några säckar som finns är vanlig avlång boxningssäck, stående boxningssäck, banana bag (säckar som är 180cm), uppercut bag, bowling bag och aqua bag. Alla dessa säckar är tillverkade för att bygga upp olika egenskaper och träna olika typer av tekniker. Dom vanligaste säckarna man ser är vanliga avlånga säckar, stående säckar och banana bag, ett stor skäl är att dessa säckar är mångsidiga och man kan utföra en mängd olika tekniker och få en dynamisk säckträn

  Läs mer »
 10. Lite information om boxningssäcken

  Boxningssäcken

  Säckträning är något som blev väldigt stort under dom gamla klassiska Rocky filmerna och många hade en säck hemma i garaget eller till och med hängandes i sovrummet, denna trenden dog sedan ut lite och boxningssäckar såg man nästan bara på boxningsklubbar. Men under dom senaste 10 åren så har kampsport blivit allt mer och mer accepterar i samhället och olika typer av kampsports föreningar blir allt vanligare och vanligare. Många säger att det är tack vare UFC (Ultimate Fighting Championship) genombrott vilken kan vara en trolig orsak.

  I följd till detta så har också kampsports utrustning så som boxningssäckar, boxningshandskar och olika typer av boxpass blivit allt vanligare och vanligare och är just nu större än det någonsin varit, nu hittar man boxningssäckar och boxpass på nästan alla kommersiella gym och är även något som är otroligt vanligt att ha hemma hän

  Läs mer »
Sida