Blogg

 1. Guide till att köpa löpband

  Har du någon gång tänkt att du minsann ska ta tag i din konditionsträning?

  Du hittar alla våra löpband här!

  Kanske t.o.m. kommit igång med några rundor i veckan och faktiskt hunnit tänka för dig själv att det här inte var lika hemskt som du tidigare inbillat dig?

  Har du sedan, när det varit dags för nästa runda, kommit på att det är snö och slask, is och halka eller bara regn och stormvindar?


  Du är inte ensam. Skandinaviskt väder är vad det är. Tacksamt nog finns frälsningen i att springa inomhus. Löpbandet bryr sig inte om väder och vind och finns där för dig när elementen är emot dig.

  Men var ska man då börja? V

  Läs mer »
 2. Boxningshandskar - Köpguide

  Boxningshandskar

  Precis som med nästan allt annats så finns det ett hav av olika varianter, modeller, storlekar och märken på handskar. Vi kommer här gå igenom några saker som är bra att veta innan ditt köp av handskar och några vanliga frågor man kan ha när man ska köpa handskar så att du känner dig helt säker vid dit köp och får den handsken som passar just dig.

  Det finns idag en mängd olika typer av kampsporter och de olika kampsporterna har ofta olika typer av handskar som är gjorda just för den kampsporten. Handskarna mellan det olika idrotterna varierar oftast väldigt mycket så det är viktigt att du köper just den handsken som är till för din kampsport. Det äldre kampsporterna så som Karate, Taekwondo och Ju jutsu har oftast en enklare handske som har skyddande vaddering över knogarna och en så kallad fri tumme, medans boxning, thaiboxning och kickboxning har en tjockare handske som skyddar hela handen. MMA som är en ny gammal sport har en så k

  Läs mer »
 3. Hängande boxsäck eller stående boxsäck

  Hängande boxningssäck eller Stående boxningssäck

  - Ska man köpa en hängande säck eller en stående säck?

  Det finns en mängd olika sorters boxningssäckar som är framtagna för att träna och bygga upp olika typer av egenskaper. Några säckar som finns är vanlig avlång boxningssäck, stående boxningssäck, banana bag (säckar som är 180cm), uppercut bag, bowling bag och aqua bag. Alla dessa säckar är tillverkade för att bygga upp olika egenskaper och träna olika typer av tekniker. Dom vanligaste säckarna man ser är vanliga avlånga säckar, stående säckar och banana bag, ett stor skäl är att dessa säckar är mångsidiga och man kan utföra en mängd olika tekniker och få en dynamisk säckträn

  Läs mer »
 4. Lite information om boxningssäcken

  Boxningssäcken

  Säckträning är något som blev väldigt stort under dom gamla klassiska Rocky filmerna och många hade en säck hemma i garaget eller till och med hängandes i sovrummet, denna trenden dog sedan ut lite och boxningssäckar såg man nästan bara på boxningsklubbar. Men under dom senaste 10 åren så har kampsport blivit allt mer och mer accepterar i samhället och olika typer av kampsports föreningar blir allt vanligare och vanligare. Många säger att det är tack vare UFC (Ultimate Fighting Championship) genombrott vilken kan vara en trolig orsak.

  I följd till detta så har också kampsports utrustning så som boxningssäckar, boxningshandskar och olika typer av boxpass blivit allt vanligare och vanligare och är just nu större än det någonsin varit, nu hittar man boxningssäckar och boxpass på nästan alla kommersiella gym och är även något som är otroligt vanligt att ha hemma hän

  Läs mer »
 5. Skillnad på handskar och handskar

  Vad är det för skillnad på handskar och handskar
  - Vad är skillnaden och vilka ska man välja?

  Kampsportshandskar kommer i många olika former, storlekar och utföranden och detta är för att dom olika handskarna är tillverkade för olika kampsporter samt för träning och tävling. Gamla klassiska kampsporter så som Karate, Taekwondo, Jujitsu och Kung-Fu har oftast en handske med en lite tjockare skyddande vaddering över knogarna samt utan tumme, medan de lite nyare kampsporterna så som boxning, kickboxning och den nyare typen av Muay Thai (Thaiboxning) har en heltäckande tjockare handske med en fastsydd tumme. Sen finns det även nyare kampsporter så som MMA som har en tunnare handske som bara skyddar ovansidan av handen och har öppna fingrar och öppen hand för att man enkelt skall kunna greppa motståndaren. Sen får vi såklart inte glömma säc

  Läs mer »
 6. Träna med Boxningssäck

  Träningsguide för boxningssäck
  - Tips på hur du tränar med din boxningssäck.

  Har du precis köpt en boxningssäck och funderar på hur du ska träna med den, eller är det så att det hänger en boxningssäck på gymmet där du tränar och du är lite sugen på att testa den? Då har du kommit helt rätt! Vi kommer här gå igenom några saker som är viktigt att tänka på när du ska träna med en boxningssäck, vad du faktiskt tränar när använder en boxningssäck och några enklare program du kan köra på säcken.

  Det gör ingen speciell skillnad om du har en hängande säck eller en stående säck, utan det är mer vad man själv föredrar att använda. 

  Du hittar alla våra Boxningssäckar här!

  Läs mer »
 7. Träna upp din Greppstyrka - Robins Guide

  Vad är greppstyrka?

  Greppstyrka är hur hårt man kan klämma något med sin hand och hur länge man kan hålla något tungt i sitt grepp. För att få en bra greppstyrka så kan man säga att man ska stärka alla muskler från armbågen och nedåt (vissa av musklerna har dock sitt ursprung ovanför armbågen). En viktig sak att tänka på gällande greppstyrka är att precis som med alla andra muskler i kroppen så kan man inte träna detta varje dag. Precis som att du kan inte gå och köra bänkpress varenda dag och förvänta dig att bli starkare så kommer du inte bli starkare av att klämma ihop en Captains of Crush 100 gånger per dag varje dag, musklerna behöver tid att vila och bygga upp sig själva för att bli starkare, en till två gånger i veckan räcker troligen gott. 


  Man kan säga att det finns tre olika typer av greppstyrka

  Läs mer »
 8. Smithmaskinen – Historia & Användningsområde.

  Smithmaskinen – Historia & Användningsområde.

  Jack Lalanne var en av de mest inflytelserika männen i Amerikas fitnessbransch och är skaparen av smithmaskinen, Jack uppfann också dragmaskinen och bensparks-maskinen. Jack byggde den första typen av smithmaskin i sitt gym under 1950-talet, den byggdes inte för att ersätta övningar med fria vikter utan som ett komplement till sin träningsrutin och för möjligheten att kunna utföra tunga benböj utan att behöva en spotter. Rudy Smith som var en god vän till Jack, frågade honom om han fick designa om maskinen och ta fram den. Jack gav sin tillåtelse och Rudy slösade ingen tid utan kontaktade en maskinbyggare vid namn Paul Martin att bygga en funktionell maskin, denna maskinen kallades Smithmaskin.

  Smithmaskinen är en träningsmaskin

  Läs mer »
 9. Välj Rätt Kettlebell

  Kettlebells - Välja rätt kettlebell & träna med denna järn klump

  Välja rätt kettlebell

  Hur väljer man då rätt kettlebell? Det första man skall veta är att det finns överlag tre olika typer av kettlebells.

  - Järnkettlebell
  - Neoprenkettlebells
  - Competition kettlebells

  Järnkettlebell

  Detta är den klassiska kettlebellen, den jag tror nästan alla ser framför sig när man tänker kettlebell, ett svart järnklot med ett handtag. Detta är den billigaste och enklaste varianten av k

  Läs mer »
 10. Kettlebellens historia - Och är de en effektiv träningsform?

  Jag tror dom flesta i modern tid vet vad en kettlebell är och har ett hum om hur man använder dom, men vart kommer kettlebell från och hur kommer det sig att det har blivit ett så otroligt stort och känt träningsredskap? Jo det ska vi gå igenom här!

  Kettlebellens Historia
  Kettlebell eller Girja som är dess ryska modersnamn omnämndes första gången i en rysk ordbok som publicerades 1704, där Girya översattes till kettlebell. Olika variationer av konceptet går dock så långt tillbaka som det antika Grekland. Girya användes först i Ryssland som en motvikt för att mäta varor och spannmål. Dessa vikter började sedan användas till folkspel där man räknade antalet svingar.

  Mellan 1870 till 1880 reste Doktor Vladislav Kraevsky runt Europa för att undersöka nya sätt att förbättra hälsa. Under 1880

  Läs mer »
Sida