Blogg

 1. Hemmagym i tre Prisintervaller

  En guide för hemmagym

  Detta är en guide för dig som föredrar friviktsträning och som vill bygga ett hemmagym, och behöver lite inspiration.

  (Priserna nedan kan ha ändrats sedan publicering av detta inlägg)


  Hemmagym Bas

  Givetvis finns det en mängd olika saker man bör tänka på innan man köper ett hemmagym. Jag kommer i detta inlägg att gå igenom några saker jag tycker är viktiga att tänka på. Jag personligen tycker att om ma

  Läs mer »
 2. Robins Önskade Hemmagym

  Vår kollega Robin fick i uppgift att komponera sitt egna önskade Hemmagym. Detta är vad han skrev:


  Hur hade jag byggt mitt hemmagym?
  Först kanske det är bra att förklara vem jag är och vad jag föredrar att träna på gymmet. Jag har hållit på med kampsport i cirka tio år, tävlat i ett trettiotal amatörmatcher och några proffsmatcher samt har gymmat sen jag var sjutton år gammal. På gymmet föredrar jag att köra basövningar och lite olika typer av konditions övningar.


  Vad hade jag då valt att köpa in?
  Då jag föredrar att köra tunga basövningar på gymmet så hade jag i första hand valt en robust och stadigt rack/ ställning där jag har möjlighet att köra både benböj, militärpress och bänkpress. Då jag inte vill lägga en förmögenhet på en sak men fortfarande vill ha något ordentligt som jag vet håller så hade jag köpt en Kombin

  Läs mer »
 3. Att bygga Källargym

  På ett år hinner vi besöka rätt många städer i vår strävan efter att bygga ett gym i närheten av varje person.

  Något som blivit allt vanligare på senare år är att bostadsrättsföreningar bestämmer sig för att börja nyttja sina källarförråd eller cykelförråd och bygga gym där istället. Lokaler som tidigare kanske mest huserat bråte eller i värsta fall stått helt tomma och bara väntat på att användas. Om man är ett 50-tal lägenheter och de allra flesta vill ha ett gym, så blir kostnaden per lägenhet relativt låg samtidigt som man får en betydligt mer attraktiv förening. 

  Vi är precis hemkomna från ett sådant bygge.

  Källargymkällargym 1

  Läs mer »
 4. Utökar Yoga-sortimentet

  Yoga finns idag i varje stad i Sverige, och även i hemmen blir yoga-utövarna allt fler tack vara smarta och smidiga appar som gör att du enkelt kan välja de program som du vill följa.

  Vi har tidigare bara haft ett par enstaka yoga-mattor i vårt sortiment men har sedan en vecka tillbaka utökat yoga-sortimentet med bl.a flera olika yogamattor, matt-tvätt och korkblock

  Det finns ju flera olika leverantörer som enbart specialiserar sig på yoga och vi kommer troligen aldrig ha lika stort utbud som de leverantörerna, men däremot har vi försökt hitta de vanligaste produkterna och erbjuda dem till riktigt bra priser. Och vi kommer troligen utöka med alltfler produkter under de närmaste åren.

  Du ser hela vårt yogasortiment här!

  Läs mer »
 5. Emil Norling - "Det går inte att sova ikapp på helgerna"

  Hej igen!

  Jag har inte så mycket nyheter att komma med, ligger just nu i en träningsperiod med mycket volym. Ska tävla på Serie 1 i Uppsala den 17 Februari. Blir ingen tung tävling utan kommer ha fokus på att få till en bra bänkpress. Knäböjen och Marken kommer hamna kring 290-300 och 330-340 beroende på dagsform! Bänkpressen hoppas jag kunna prestera bra i, kanske så pass att jag får med mig ett tävlingspersonbästa, då krävs det 185kg!

  Under denna fas av träningen så gör jag lite mer reps på lite lättare vikter än vanligt, syftet är att få in så hög volym som möjligt. Varit uppe på reps kring 15-20st i alla tre övningar vilket är betydligt mer än dom 1-6 jag brukar göra. Jobbigt på ett annat sätt men

  Läs mer »
 6. Att hitta tillbaka - Therese Beirup Espenkrona

  Efter att ha laddat ur fullständigt efter VM och SM, tog det stopp i min träningsglädje. Efter att ha satsat allt, och att hela mitt hjärta och hjärna har andats strongwoman, blev jag fullständigt dränerad. Allt var så hypat på jobbet, på gymmet, på Facebook och Instagram. Alla pratar om tävlingar, träning och att pricka toppformen. Nu när min säsong var över för 2018, så stod det mig upp i halsen. Glädjen och lusten att bli starkare och att fortsätta fanns inte längre. Jag skämdes! Såhär får jag inte känna!? Alla som tror på mig. Alla som satsar på mig. Alla timmar jag lagt ner från första början på gymmet, är dom förgäves. Alla andra tjejer jag peppat att fortsätta att kämpa. Alla tid jag spenderat ifrån barnen. Jag säger att allt är ok om någon frågar hur det är. Men innerst inne strejkar huvudet.

  Jag trodde på fullast allvar att jag tappat glädjen helt. Att jag ska inte längre skulle få vara med i denna fantastiska strongmanfamilj. Att

  Läs mer »
 7. Emil Norling imponerar på EM

  Tjena!

  Sen senast har det hänt en hel del, jag har bland annat varit iväg på EM i styrkelyft och även tävlat på Tyngre 7 i en inbjudningstävling.

  Jag tänkte framförallt dra ihop en sammanfattning av EM i detta inlägg.

  Onsdagen den 28 november kl 09:00 var det min tur att lyfta. Jag hade varit på plats i litauen i 5 dagar och hunnit se stället, vilat, tränat lite och kollat på massa andra lyftare. En riktigt bra uppladdning enligt mig. Redan dagen innan kände jag en grym känsla i benen, dom kändes galet redo att lyfta tungt och det fick jag bekräftat på uppvärmningen när 270kg flög upp. I böjen gick jag 290kg, 300kg, 305kg (Personbästa och svenskt seniorrekord), mycket nöjd då jag inte behövde slita allt för mycket med de vikterna.

  I bänken gick jag 175kg, 180kg och 185kg. Jag fick med min 180kg i det kanske bästa lyftet jag gjort någonsin i bänkpress rent tekniskt. 185kg slarvade jag lite och halkade till med foten och fick tyvärr bom på den.

  Läs mer »
 8. Förberedelser inför Tävling - Therese Beirup Espenkrona

  Förberedelser. 
  Att förbereda sig inför en tävling

  Läs mer »
 9. Emil Norling - Äta som en Styrkelyftare!

  Hallå hallå!

  Nu har det hänt litegrann sedan senast jag skrev här. På styrkelyftsidan har jag varit iväg på Nordiska Mästerskapen i bänkpress på Island. Där lyckades jag få med mig guldmedaljen efter ett lyft på 180kg. Guld är guld men jag hade hoppats på mer än 180kg. Det kommer fler tävlingar och nu har jag bevisat att 180kg är en vikt jag kan hantera trots lite halvbra uppladdning med lång resa, förkylning och långsamma stopp från domarna. 


  Emil Norling - Bänkpress

  Nästa tävling blir det ”nya” mästarmötet under Tyngre 7 där Sveriges bästa lyftare är inbjudna för att tävla om vem som får de

  Läs mer »
 10. Fördelar med Hemmagym

  Fördelar med Hemmagym

  Att ha ett hemmagym och därmed också ha möjligheten att träna hemifrån har en mängd olika fördelar. Vi är givetvis lite partiska, men nedan tänkte vi lista de allra största fördelarna så får vi se om du håller med.

  Tidsbesparing:
  Det tilltalar dig givetvis mer att ha ett hemmagym om du är folkskygg alternativt om du har förlorat hoppet om mänskligheten och bara vill vara ifred. Men ett hemmagym är också perfekt om du har en väldigt stressig livssituation med både jobb, barn och en partner som kräver uppmärksamhet. Det är ytterst sällan som gymmet ligger precis bredvid där man bor, och tränar man 2-3 gånger i veckan med en snitt-tid på pendlingen till gymmet på 15minuter så innebär det upp till 26h per år enbart för att ta sig t

  Läs mer »
Sida