Bröst-maskiner

Köp Bröst-maskiner

Med våra träningsmaskiner för bröstträning så kan du träna dina bröstmuskler till max utan att behöva oroa dig för riskerna som friviktsträning innebär. Bröstet är en av de mest kraftfulla muskelgrupperna och maskinerna bör tåla ordentlig belastning. Det kan vara svårt att träna sina bröstmuskler, gör du fel kan ditt träningstillfälle vara bortslösat och du kan skada dig.

Bröstmaskiner 

Bröstmaskiner finns i olika varianter och används för att träna framförallt musklerna i bröstpartiet. Såväl nybörjare som atleter kan dra nytta av dessa om de används på rätt sätt. Bröstmaskiner är enkla att använda och kan vara mycket tidseffektiva. Oavsett om man vill öva på tekniken, rehabilitera sig efter en skada eller helt enkelt isolera en specifik muskelgrupp kan bröstmaskiner vara till stor hjälp. Det bör åtminstone finnas någon variant av dessa dessa maskiner i ett kommersiellt gym. 


Olika typer av bröstmaskiner

 

Bröstpress

Denna kallas även vertikal bröstpress då övningen utförs med överkroppen i upprätt position. Istället för att hantera viktskivor används en liten metallpinne för att välja motstånd till övningen. Maskinen tränar framförallt bröst men aktiverar även triceps.  Det är dock viktigt att komma ihåg att justera maskinen efter utövarens längd. Handtagen ska vara något under axlarna när utövaren sitter i position.


Fördelen med en bröstpress-maskin är att den är ett säkert alternativ till traditionell bänkpress. Utövaren behöver ingen spotter (övervakare), som hjälper till med vikterna, utan kan fokusera på att hitta rätt teknik. För nybörjare kan det vara lättare att hitta de rätta musklerna för att utföra övningen med hjälp av en maskin. Att den är enkel att använda, tidseffektiv och isolerar de rätta musklerna gör bröstpress-maskinen till ett utmärkt träningsredskap i gymet.

 

En instruktionsvideo som går igenom tekniken för en bröstpressmaskin. Den här killen vet vad han håller på med. 


Pec Fly

En fly-maskin är en träningsmaskin för att träna den stora bröstmuskeln, Musculus pectoralis major. Den finns i två varianter, sittande fly och Pec Dec. Den sittande används genom att pressa samman två handtag som är justerade i axelhöjd. Armbågarna hålls under denna övning i en fixerad vinkel. Den andra varianten, Pec Dec, har handtagen placerade vid huvudet och stöd för underarmarna i brösthöjd.


Denna maskin är enkel att använda men kräver rätt teknik. Till att börja med är det viktigt att justera maskinen efter utövarens höjd. Detta kan låta simpelt men är det vanligaste misstaget många gör när de använder fly-maskinen. Kom även ihåg att övningen ska utföras kontrollerat och långsamt. Positionen ska kunna hållas i maximal utsträckning i två sekunder, annars har man lastat på för mycket vikt. Om du gör övningen för fort är risken stor att du använder fel muskler.

En kort och deskriptiv instruktionsvideo på hur en Pec Dec/ Pec Fly ska användas med rätt teknik. 


Svårt att bestämma dig?

Vi erbjuder benmaskiner och träningsmaskiner av hög kvalitét. Kontakta oss  HÄR så hjälper vi dig att hitta rätt.

14 Artiklar

per sida

14 Artiklar

per sida