Vikten av gym för hotellgäster

Vikten av gym på hotellet?

Vi läste nyligen studien "The importance and the needs of exercise amenities during hotel stay" av Hietarinta, Anu (2017)

I denna studien går forskningsledarna igenom vikten av träningsmöjligheter på hotell och de upptäcker en del riktigt intressanta upptäckter. Den primära kanske är att i åldersgrupperna 31år-60år så uppger över hälften av gästerna att träningsanläggningen på hotellet spelar roll när de ska avgöra vilket hotell de ska bo på. Att en så stor del av hotellens potentiella kundgrupp ger så stor betydelse till träningsmöjligheter på hotellet är väldigt spännande. Speciellt med tanke på hur eftersatta många hotellgym är, och med tanke på hur lite som krävs för att förbättra hotellgymmet, både i fråga om tid och pengar.

Men djupdyker man lite mer i resultatet från undersökningen så finns det en hel del ännu mer spännande upptäckter.

Bland annat är träningsmöjligheterna på hotellet väldigt viktigt för Skandinavier, men inte alls lika viktigt för Sydeuropeer.

Träningsmöjligheter på hotell är viktigare för gäster som reser i arbetet, än för de som reser för nöjes skull.

Gäster som spenderar många nätter per år på hotell upplever träningsmöjligheterna på hotell som betydligt viktigare än för de som bara reser några gånger per år.

De viktigaste funktionerna som ska finnas på hotellet är gym följt av löpning, följt av simbassäng. 

Så om vi får göra en sammanfattning av studien på vårt eget lekmanna-sätt så hade vi sagt att vill du öka dina möjligheter att fånga in den eftertraktade affärsresenären som hotell så bör du i alla fall erbjuda ett skapligt hotellgym, med åtminstone ett par löpband, då dessa på hotellet, precis som på gymmet troligen är det som kommer att användas mest.

Du bör också vara noga med att poängtera på din hemsida eller i din reklam att du erbjuder en god träningsanläggning så att den stora delen av potentiella kunder som tycker detta är viktigt på ett enkelt sätt kan se att just du erbjuder detta.

Behöver du hjälpa med att designa ditt hotellgym eller ta fram en offert? Kontakta oss så hjälper vi dig!