Motionscyklar

 1. Spinningcyklar - Vad ska man tänka på?

  Spinningcyklar - Vad ska man tänka på?

  Spinningcyklar - Vad ska man tänka på?

  Spinningcyklar är sedan 80-talet en av de mest klassiska implementeringarna för konditionsträning. Konstruktionen som bygger på ett svänghjul som helt enkelt simulerar ett cykeldäcks beteende och både ger en mer realistisk känsla i jämförelse med de klassiska motionscyklarna och gör sig bättre för hårdare träning. Om detta låter rätt för dig, så häng kvar, så ska vi försöka lotsa genom de olika avvägningar man kan tänkas behöva göra om du är spekulant på din alldeles egna spinningcykel. 

  Är en cykel inte bara en cykel då? Nja. De allra flesta cyklar gör i grova drag vad de ska göra när de kommer till sin mest fundamentala träningsfunktionalitet, men de kommer variera ganska kraftigt i känsla och funktionalitet utöver det grundläggande cyklandet. Sedan ska man ju naturligtvis ha en cykel som faktiskt funkar rent fysiskt med ens längd och vikt. 

  Först och främst dock, det mes

  Läs mer »
 2. En utökad artikel om de olika typerna av motionscyklar samt historien bakom motionscykeln hittar du här.

  En utökad artikel om de olika typerna av motionscyklar samt historien bakom motionscykeln hittar du här.

  Motionscykeln har en given plats i de flesta gym såväl hemma som kommersiellt. Här går vi igenom de olika sorterna av motionscyklar och historien bakom motionscykeln

  Läs mer »