Försäljning av Svensktillverkat ökar

Försäljningen av Svensktillverkat ökar!

Så som vi tidigare beskrivit så är försäljningen av våra egna Svensktillverkade produkter någonting som vi verkligen tycker är kul.

Oavsett om du vill använda argumentet att det är mer hållbart p.g.a kortare transporter, eller om du vill använda argumentet att skattepengarna hamnar i Sverige, eller om du vill använda argumentet att det finns en glädje i att bibehålla hantverket på hemmaplan så är Svensktillverkad gymutrustning någonting som onekligen är postivit i flera olika plan.

Svårigheten ligger dock givetvis i priserna, och framförallt lönerna. Att tillverka på hemmaplan kommer att vara dyrare, och hur man än vrider och vänder på det så kommer en viss del av den kostnaden bekostas av kunden.

Vi har valt att producera Svensktillverkat kanske främst inom områden där övriga konkurrenter har ett väldigt litet ombud, eller där priserna är väldigt höga. Så som lyftstockar, lyftok, cirkushantlar, etc. Men vi har även gjort en del test med mer "standardiserade" produkter så som viktställ. 

Vi har sedan aktivt valt att hålla nere marginalen för vår del, och än så länge är de Svensktillverkade produkterna utan tvekan en förlustaffär för oss. Men det är ändå väldigt roligt att se hur försäljningen ökar både bland de mer unika produkterna och de mer vanliga varorna, och hur vi nu börjar komma upp i lite högre volymer. Vilket underlättar arbetet och på sikt kanske kan göra det lite lönsamt. 

Under 2022 har vi ett gäng nya produkter som kommer ut i vår serie med Swedish Power Equipment, och vi kommer precis som under 2021 synas på ett flertal tävlingar där vår utrustning används av de absolut starkaste i vårt land. 

Du hittar alla produkter i vårt Svensktillverkade varumärke här