Ett Nytt Rekord-Nyår!

Ett Nytt Rekord-Nyår

Det ska erkännas att vi gick in i årets nyårshelg med viss oro. Vi har flera containrar som blivit kraftigt försenade i det fortsatta fraktkaoset och därmed saknar vi tyvärr stora mängder av våra storsäljare i lager. Vi hade därför misstanken att årets försäljning över nyår skulle bli relativt låg jämfört med vad vi hade önskat. Precis som många andra branscher fungerar vi ju lite enligt 80-20 devisen där våra mest populära produkter står för en stor del av vår totala försäljning.

Men, glädjande nog slog vi nya rekord även med många storsäljare som slutvaror. 233 sidor med ordrar printades ut efter helgens nyårslöften och nystarter. En liten bunt som säkert inte räknas som mer än en tisdagseftermiddags försäljning om man säljer mindre förbrukningsvaror, men en ansenlig mängd varor om man som vi säljer produkter/paket som ofta upptar en pall eller två.

Killarna på lagret är som vanligt episka, och vi släpade visserligen efter något i början av veckan, men främst för att Schenker inte lyckades få fram tillräckligt med lastbilar för att hämta alla pallar. Men nu ligger vi i god fas igen och ser dessutom fram emot ett gäng inleveranser närmsta veckorna med viktskivor, skivstänger, träningsbänkar och liknande som varit lite bristvara. I nuläget ligger runt 14 containrar på vattnet på väg till vårat lager och vi längtar verkligen efter att de ska komma in.

Det syns också på ordrarna (som innehåller diverse "påbyggnadsprodukter") att många köpare glädjande nog inte bara är helt nya kunder, utan personer som redan har hemmagym och snarare bygger ut det som de redan har. Kanske en effekt av att Corona åter igen sprids snabbt, eller så är det helt enkelt så att många sett tjusningen med att träna hemma och nu utvidgar för att man hellre kör hemma än på gymmet.

Men som vanligt är ändå de vanligaste kategorierna under nyårshelgen kompletta styrkepaket