Gym Inspiration

 1. Företagsgym i gammal bunker i Stockholm

  Företagsgym i gammal bunker i Stockholm

  Ännu ett episkt företagsgym på plats!

  Det är som vi noterat i tidigare inlägg högsäsong för företagsgymmen just nu. Inte bara är det väldigt många företag som satsar på sina anställda, utan därtill tillkommer att gymmen känns alltmer avancerade eller kompletta.

  Vårt senaste företagsgym i Stockholm är inte långt ifrån ett riktigt kommersiellt gym, och är inte bara välutrustat med högkvalitativ utrustning. Det är dessutom riktigt, riktigt snyggt.

  I en gammal bunker så har man renoverat upp insidan, och nu valt att sätta upp ett gym till husets hyresgäster.

  Med BH Fitness-maskiner som grund, och med Recoil-produkter som styrkebas så är det ett gym som känns riktigt modernt och inspirerande samtidigt som utrustningen känns oerhört gedigen.

  Är du också intresserad av att bygga företagsgym?

  Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

  Läs mer »
 2. Att leva med en strongman på elitnivå

  Att leva med en strongman på elitnivå

  Att leva med en strongman på elitnivå

  Strongmanfamiljen Kvick består av Joachim Kvick f.d Gustavsson som är en av dom stora namnen inom strongman i Sverige och som nu även satt Sverige på kartan nere i Brasilien genom att vinna Arnold Strongman Pro South America 2022 som han fick inbjudan in till för vinsten av RÅAST 2021. 

  Med en stadig grund på hela 15 år av tävlande inom Strongman så har han varit i många delar av världen och tävlat och fått en stor erfarenhet inom sporten.


  Är gift med mig, Johanna Kvick som är en mini strongwoman som vill göra sporten lika stor för kvinnorna som den är för männen.
  Året 2018 vann jag SM och VM i viktklassen - 55 kg.


  Sporten -

  Att ta sig till toppen inom strongman är en lång och krokig uppförsbacke som är både fysiskt och psykiskt jobbigt. 
  I en sport där allt handlar om att vara den starkaste när det gäller och att prestera på en startsignal. 
  Strongman i sverige är idag ingen sport som ger någon större vinning ekonomiskt.

  Eftersom allt du kämpar för är från egen ficka så är det viktigt att ha en familj / partner som är förstående och kämpar för samma mål. 
  Livspusslet såsom arbete, barn, skola, fritidsintressen och mathandling är ett viktigt schema som måste gå ihop om man vill kunna ge allt och bli bäst.

   


  Mat -


  En av dom stora momenten i livpusslet är att mat finns hemma och gärna förberett med matlådor och storkok.
  I en strongmanfamilj kan matkontot ligga upp mot 10 000 kr / månaden och veckohandlingarna ligger på ca 2 500 kr i veckan. 
  En uppsättning av bra kosttillskott hjälper dig också inhandlas så det alltid finns hemma och ligga på runt 2000 kr.
  Det är därför man måste ha arbete i samband med sin satsning inom sporten. 

  Maten är det som ger resultat i din träning, lite som - du blir vad du äter. 
  De dagliga k

  Läs mer »
 3. Företagsgym i Göteborg

  Företagsgym i Göteborg

  Företagsgym i Göteborg!

  Som vi tidigare nämnt så har vi märkt en kraftig ökning av beställningarna på företagsgym under 2022. Ända fram till Maj har vi nästan ett bygge per vecka redan inbokat.

  Förra veckan var ett av gymen vi byggde i Göteborg där kunden driver ett flertal bolag som alla delar på gemensamma utrymmen. Och eftersom friskvårdsbidrag ofta bara blir liggande, så bestämde de sig för att istället göra en ordentlig satsning på medarbetarhälsan genom att bygga ett gemensamt gym som alla på företagen kan nyttja tillsammans.

  Det är en lösning vi sett från många olika håll de senaste åren. Istället för att varje år betala ut 1000-5000kr i friskvårdsbidrag så gör man istället en gemensam satsning och lägger budgeten på ett rejält företagsgym. Är man 30+ personer så kommer man ganska snabbt upp i en ansenlig summa som kan användas på ett gym, som sedan kan nyttjas under många år framöver. En win-win-win-lösning som vi ser det. Medarbetarna kan träna på företaget, företagets friskvårdspengar nyttjas på ett effektivt sätt och vi på Gymkompaniet blir glada för att vi får bygga gym.

  I gymmet i Göteborg har dom valt ett klassiskt upplägg. Stötdämpande gymgolv så att man enkelt kan våga släppa lite vikter och kettlebells i marken. Rejälva skivstångsställningar med bumpers. En hantelstation med bänkar. 2 löpband, en crosstrainer, en roddmaskin, ett kryssdrag samt lite småprodukter så som stretchmattor, kettlebells, etc.. Helt enkelt, det man behöver för att få till riktigt bra träning, nästan oavsett vad man har för behov.

  Du hittar mer info om företagsgym här

  Läs mer »
 4. Företagsgym i Helsingborg

  Företagsgym i Helsingborg

  Företagsgym i Helsingborg!

  Ännu ett företagsgym på plats

  Denna gången är det ett så kallat Co-working Space som öppnat portarna för ett gym som hyresgästerna kan nyttja. Du hittar gymmet hos Genetor i centrala Helsingborg.

  Det är en lösning vi sett alltmer, och vi har byggt ett flertal sådana företagsgym de senaste åren. Du kan exempelvis se gymmet hos Convendum i Göteborg här som vi byggt.

  Co-working Spaces är en lösning där hyresgästerna ofta kan hyra in sig på ett flertal olika lösningar. Antingen hyr man tillgång till den öppna ytan, eller så hyr man in sig i ett rum. Sedan finns ofta möjlighet att hyra konferensrum, snabbt växla upp och ner i rumyta, eller äta frukost och fika på plats. Det har kommit att bli en mycket populär lösning bland start-up företag då det inte låser kostnader på samma sätt som vanliga kontor. Och dessutom känns det lite "lyxigare" och mer inbjudande om man har samarbetspartners på besök.

  Att utöka med möjligheten till träning på plats ger denna sortens kontorslösningar ännu en känsla av premium som inte finns på vanliga kontor, och blir en mycket kostnadseffektiv lösning för att höja nöjdheten bland hyresgästerna.

  I detta gymmet hos Gentor så har man satsat fullt ut och har både motionsutrustning, maskiner, fria vikter, och stretchyta. Helt enkelt en lösning för alla oavsett behov.

  Du hittar mer info om företagsgym här

  Läs mer »
 5. Påverkas arbetskapacitet på jobbet av Träning?

  Påverkas arbetskapacitet på jobbet av Träning?

  Påverkas arbetskapacitet på jobbet av Träning?

  I detta inlägg tar vi en titt på studien "Effects of 12 months aerobic exercise intervention on work ability, need for recovery, productivity and rating of exertion among cleaners: a worksite RCT" av Mark Lidegaard, Karen Søgaard, Peter Krustrup, Andreas Holtermann & Mette Korshøj 

  I Studien gör man en 12månader lång intervention på en arbetsplats i Danmark så gör man en undersökning där man låter en testgrupp genomgå 12månaders träning, för att sedan testa dom mot en kontrollgrupp och se om testgruppen fick bättre arbetskapacitet på jobbet samt minskat behov av återhämtning.

  Vi har tidigare belyst ett par olika studier inom träning på jobbet. Läs bland annat här och här.

  Som vanligt i dessa studier med träning på arbetsplatsen (och så även i denna studie) så ser man över tid en relativt god effekt, samtidigt som man dock ser en stor avhoppargrad.

  Helt ovetenskapligt så skulle man kunna säga att den gamla sanningen "Det spelar inte så stor roll vad du gör, utan det viktiga är att du gör det"

  Lyckas du hålla igång träningen får du helt enkelt goda effekter med bättre arbetskapacitet, mindre sjukfrånvaro, bättre mående, etc. Men det svåra är att lyckas hålla igång träningen.

  Vill du som arbetsgivare då en ökad hälsoeffekt på din arbetsplats bör du därmed låta arbetet med detta inte falla undan och bli en punkt som ingen riktigt tar ansvar för, utan låt den stå högt på agendan. Försök skapa en aktiv arbetsmiljö där medarbetarna tillsammans hjälper varandra framåt i sin träning och därmed skapar bät

  Läs mer »
 6. Vad bör finnas i ett Hotellgym?

  Vad bör finnas i ett Hotellgym?

  Vad bör finnas i ett Hotellgym?

  Vi har tidigare gjort ett inlägg om vad som måste finnas på Hotellgym, även om ytan är kraftigt begränsad. Du kan se det inlägget här

  Samt ett inlgg om hur viktigt träningsmöjligheter är för Hotellgäster, här

  I det här inlägget så är vårt mål att på ett lite mer övergripande sätt gå igenom vad som bör finnas på ett hotellgym för att täcka in de allra flesta hotellgästers önskemål. Förutsatt att det ändå finns en del yta att spela på och en budget som är öppen för en del utgifter.

  Först och främst är det "motions-parken". Kondition är ofta prioriterat av hotellgäster. Det går snabbt, det är effektivt, och det går enkelt att göra utan att krångla till det. Ett löpband är antagligen prioriterat, det är det vi oftast ser som i särklass det mest använda redskapet. Men en motionscykel och en roddmaskin är utmärkta tillval som dels ligger på en lägre prisklass, och som samtidigt inte alls genomgår samma slitage. 

  Till det kommer "maskinparken". I det här fallet ett ordentligt kryssdrag. I det kan du enkelt göra hundratals olika övningar bara genom att byta de olika handtagen samt höjden på trissorna. VIll du ha maximal variation och utnyttjande av yta så är kryssdraget troligen din bästa vän. Dessa finns också i kompakta varianter, eller enbart kryssdragshalvor för dig som har lite mindre yta. Även om ett "helt" kryssdrag definivit har sina fördelar.

  Finns möjlighet att lägga till fler maskiner så kommer troligen en benmaskin eller två, samt ett rodd/lats-drag att stå högt i kurs bland dina hotellgäster.

  Därpå kommer friviktssektione

  Läs mer »
 7. Nytt företagsgym med BH-Fitness maskiner

  Nytt företagsgym med BH-Fitness maskiner

  Nytt företagsgym med BH-Fitness maskiner

  Denna veckan färdigställde vi ett nytt företagsgym med BH-Fitness maskiner

  BH FItness är ett relativt nytt varumärke hos oss, och vi har under något år utökat med alltfler produkter ur deras sortiment. Så även om vi sålt en hel del löpband, cyklar och crosstrainers tidigare från BH, så är detta första gymmet där vi själva är ute och monterar deras styrkemaskiner från modellserien Movemia.

  På plus-sidan kan sägas att designen är riktigt, riktigt snygg. Maskinerna ger ett oerhört robust intryck och håller kommersiell kvalité även om priset behagligt nog är mer i stil med maskiner för företagsgym. 

  På den negativa sidan så kan det sägas att de är lite svårmonterade. Det är tydligt att man ansträngt sig för att få maskinerna användarvänliga för utövarna, men det gör att vissa delmoment i monteringen blir lite krångligare. Så är man inte van vid montering så kan det vara värt att ta in hjälp om man kör på denna serie.

  I övrigt fylldes denna veckans företagsgym med Everrollgolv över halva gymmet, och stötdämpande gymgolv över andra halvan. Förutom BH-maskinerna så monterade vi även upp skivstångsställningar, power rack, löpband, roddmaskiner, hantelställ, bänkar etc.
  - Helt enkelt ett mycket väl utformat företagsgym som man bara kunde önska att man själv fick ha på sin arbetsplats.

  Det är riktigt roligt att se hur arbetsplats-gymmen tenderar att bli alltmer påkostade. Och i många fall kan de anställda nog helt säga upp sina egna gymmedlemskap och köra på jobbet. Något som givetvis är en stor besparing för den privata plånboken, samtidigt som det sparar in en hel del tid.


  Läs mer »
 8. Time-Lapse av bygget i Svalöv

  Time-Lapse av bygget i Svalöv

  Time-Lapse från bygget i Svalöv!

  I denna lilla korta film kan du se en Time-lapse av vårt bygge hos Hälsomagasinet i Svalöv.

  Bygget är en tillbyggnad på ett redan existerande gym som redan har en stor gymdel samt tillhörande grppträningsytor. Denna nya ytan är en yta med fokus på friviktsträning och tung kondition. Vi har först täckt golvet med 43mm-gymgolv för att få ordentligt med skydd då detta ligger på en ovanvåning. Det gör att man kan träna fritt och vid behov även släppa vissa vikter.

  På ena sidan av rummet står sedan en fristående rigg, samt ställ med kelltbells och en väggmonterad ställning med wallballs. Medan vi på andra sidan ställt upp roddmaskin, skiergs, airbike och en hantelstation.

  Längs hela rummet har vi även lagt ut en konstgräsmatta där man bl.a. kan köra släde, gå med farmers, eller göra olika gående övningar så som utfall etc.   
  Läs mer »
 9. Hälsomagasinet i Svalöv bygger ut!

  Hälsomagasinet i Svalöv bygger ut!

  Hälsomagasinet i Svalöv - Bygger ny yta!

  Hälsomagasinet i Svalöv är ett gediget gym med både gruppträning, motion och gym. Under November i år fick vi dock uppdraget att bygga ut anläggningen med ännu en avdelning. Rig, turfmatta, släde, skiergs, rodd, airbike... En yta som gjord för riktigt svettiga och härliga träningspass!

  Riggen är en fristående modell från Recoil som vi satte fast i marken så att den står ordentligt, och som sedan efter hand kan byggas på med diverse tillbehör om så skulle önskas för att få riggen ännu mer funktionell. Redan idag finns där ball targets, och landmines, samt säkerhetsarmar för lite extra stöd under de tunga knäböjen!

  Turfmattan är en ny modell vi precis fått in som kommer med en gummerad undersida, vilket gör att den är lättare att lägga än vanliga turfamttor som enabrt kommer med gräs, och ger lite extra dämpning.

  I övrigt samsas mest Recoil och Concept i gymmet, med fullt fokus på att få hög kvalité till rimligt pris

  .

  Läs mer »
 10. Företagsgym med allt man behöver

  Företagsgym med allt man behöver

  Företagsgym på 50kvadrat med allt man behöver

  En av de vanligaste frågorna vi får är hur stor en yta behöver vara för att man ska kunna bygga ett bra företagsgym.

  Med lite smart planering så räcker det gott med 50kvadrat, så som vårt senaste bygge. Där lyckades vi få in både lyftområde med skivstång och hantlar för de som gillar friviktsträning, kryssdrag och latsdrag för de som föredrar maskiner och löpband och cykel för de som föredrar konditionsträning. 

  Ett sätt för att få mindre ytor att kännas bra för gymmet är att motstå imulsen att vilja fylla på det med för mycket utrustning. Har man en begränsad yta så är det bättre att hålla igen lite på utrustningen och gå mer mot basutbudet, då det lätt känns väldigt trångt och krystat om man fyller på med alltför mycket. Satsa hellre på ett bra löpband än två lite sämre, och välj hellre ett kryssdrag än 2-3 andra maskiner. På det sättet känns gymmet fortfarande luftigt samtidigt som du ändå kan utföra alla övningar.
  Läs mer »
Sida