Gym Inspiration

 1. Robins Önskade Hemmagym

  Robins Önskade Hemmagym

  Robins Önskade Hemmagym

  Vår kollega Robin fick i uppgift att komponera sitt egna önskade Hemmagym

  Läs mer »
 2. Att bygga Källargym

  Att bygga Källargym

  Att bygga Källargym

  På ett år hinner vi besöka rätt många städer i vår strävan efter att bygga ett gym i närheten av varje person.

  Läs mer »
 3. Att hitta tillbaka - Therese Beirup Espenkrona

  Att hitta tillbaka - Therese Beirup Espenkrona

  Att hitta tillbaka - Therese Beirup Espenkrona

  Efter att ha laddat ur fullständigt efter VM och SM, tog det stopp i min träningsglädje.

  Läs mer »
 4. Fördelar med Hemmagym

  Fördelar med Hemmagym

  Fördelar med Hemmagym

  Att ha ett hemmagym och därmed också ha möjligheten att träna hemifrån har en mängd olika fördelar.

  Läs mer »
 5. Vad behövs i ett hemmagym?

  Vad behövs i ett hemmagym?

  Vad behövs i ett hemmagym?

  Vad man behöver i ett hemmagym varierar från person till person. För vissa räcker det med en skivstång, skivstångsställning och en bänk, eller ett par hantlar och några gummiband. Och för andra kan konditionsmaskiner vara i fokus.

  Läs mer »
 6. Bygga gym som bostadsrättsförening

  Bygga gym som bostadsrättsförening

  Vi ser en markant ökning av antalet bostadsrättsföreningar som bygger gym - och inte bara blir de fler utan dessutom blir också gymmen allt bättre. Medan ett gym för något decennium sedan kunde vara en avstängd skrubb med en kombinationsmaskin som gnisslade så fort du rörde vid den, så är gymmen hos bostadsrättsföreningar idag små miniatyrversioner av ett riktigt gym.


  Allt oftare ser man ett riktigt rum som helt vigs åt gymutrustning, vilket ocks betyder att folk faktiskt också kommer att använda den.

  Lite beroende på storlek på lokalen så finns några olika varianter som är klassiska. Men det vanligaste oavsett storlek är att man börjar med ett hyggligt underlag, någon sorts gymgolv. Rummen som gymmen hamnar i är tyvärr ofta ganska tråkiga, och har sten eller betonggolv och gymmattan binder verkligen ihop rummet, minskar stötarna och skapar en betydligt bättre akustik och känsla - samtidigt som livslängden på utrustningen förlängs.

  Läs mer »
 7. Varför Gymgolv?

  Varför Gymgolv?

  En av de produktkategorier som oftast glöms bort (och som man sedan kommer på när gymmet är "klart") är gymgolvet. Trots att det ofta glöms bort så är gymgolvet oerhört viktigt för att skapa rätt atmosfär i rummet. Utan gymgolv får rummet ofta en betydligt kalare känsla, det ekar mer, utrustning och underlag tar mer stryk och ytan känns ofta smutsig.


  Med ett enkelt gymgolv förebygger du allt detta. 

  • Du sänker ekot och stötarna i rummet.
  • Du ramar in lokalen och ger ett enhetligt uttryck
  • Du skyddar underlag och utrustning
  • Du gör lokalen lättstädad och det ser ofta renare ut överlag även om smutsgraden är densamma ("skostreck" från gympaskor syns t.ex. betydligt tydligare på ett vanligt golv än på svart everrollmatta med grå stänk)


  Normalt sett brukar man säga att man använder gymmatta på större ytor och

  Läs mer »
 8. Ett lite större hemmagym - Inspiration!

  Ett lite större hemmagym - Inspiration!

  Många som tänker på hemmagym ser kanske framför sig en mörk källare eller en liten garderob, där man lyckas klämma in ett par byggbara hantlar.


  Eftersom de som bygger hemmagym oftast är väldigt intresserade av träning så är själva hemmagymmet i sig oftast lite mindre än vad de kanske egentligen hade önskat. Men vid enstaka tillfällen får man möjligheten att bygga hemmagym som är någonting i hästväg! (Vi är från Göteborg, vi får dra ordvitsar!) Detta gymmet var ett sådant. Ett gammalt stall som vi fick uppdraget att i princip bygga så som vi önskade eller ansåg bäst.

  Så vi inredde gymmet med ett ordentligt stötdämpande golv så man inte behöver vara orolig för att släppa sina vikter. En ordentlig half rack med skivstångsset. Kettlebells, Ett rejält hantelpaket. Samt ställbar bänk, chinsräcke, GHD och roddmaskin... och givetvis en assault bike för intervallerna.

  Ett hemmagym som täcker in allt ifrån tung styrketräning till ren rehab, kondition och intervallträning.

  Läs mer »
 9. Hemmagym hos Adam

  Hemmagym hos Adam

  Hemmagym är en önskedröm för många människor. Att kunna träna utan att behöva sitta fast i trafiken eller trängas med andra människor på gymmet.


  Det är framförallt två saker som sätter begränsningar för ett hemmagym: Ekonomin och Ytan. Och idag ska vi titta på ytan.

  Adam är en av våra kunder som ville bygga ett hemmagym, men han hade bara 9kvm att bygga gymmet på. Så istället för att försöka få in en mängd olika produkter och få ett trångt rum fokuserade vi på ett ordentligt underlag (lyftplattform), en rejäl halfrack, ett skivstångsset, en bänk och kettlebells. För den som är van vid att nyttja skivstången så är det antagligen det mest användabara träningsredskapet för att bygga styrka. Och även om hela rummet egentligen bara är en "station" så är antalet övningar i princip obegränsat: Bänkress, knäböj, marklyft, stående rodd, militärpress, sumolyft, bålrotationer, frontböj - och med tillägg av kettlebellens alla övningsmöjligheter så tillkommer ännu fler möjligh

  Läs mer »
 10. Bildinspiration - Skivstång

  Bildinspiration - Skivstång

  Skivstången är ett givet inslag på gymmet. Här visar vi några oerhört vackra skivstångskonstellationer från några av våra gymbyggen!

  Läs mer »
Sida