Hemmagym

Köp Hemmagym

Köp Hemmagym

Här har vi samlat all utrustning för hemmagym. Att träna ska vara enkelt och roligt! Med våra paket nedan kan du bygga ditt eget hemmagym. Antingen genom ett multigym eller med hantlar & skivstänger m.m. Litet som stort - här kan du enkelt komponera ditt eget hemmagym med hjälp av ett stort utbud av träningsutrustning för hemmabruk.

Artiklar

Hemmagym

Vill du kunna träna utan att gå till gymet? Ta gymutrustningen till ditt hem så har du alltid träningen nära till hands. De mesta i gymutrustningsväg kan införskaffas till hemmet, men ofta är det andra faktorer som avgör beslutet. Många kan inte avsätta ett helt rum för träning och behöver därför smidigare maskiner och redskap som inte tar alltför mycket plats. Ekonomin är en annan faktor som brukar väga tungt när det handlar om att införskaffa utrustning till hemmet. Idag finns det dock många prisvärda alternativ, till exempel maskiner och redskap som kan användas för att träna flera muskelgrupper eller justeras för att passa olika övningar.Borta bra men hemma bäst?

Vi är alla olika och har därför olika livssituationer. Vissa måste gå till ett gym och vara bland andra som tränar eller behöver komma bort från hemmet för att motivera sig till att träna. Det finns också de som trivs bäst att träna när de är ensamma eller de som saknar tid och möjligheten att ta sig till ett gym. Om du till exempel har små barn kan det vara svårt att åka iväg under längre perioder, då är hemmagym ett perfekt alternativ. Men det kan också vara så att du inte får träna ostört hemma och behöver komma bort för att fokusera. I detta fallet är gymet det bästa för dig. Oavsett vilket så är det alltid bra att ha några grundläggande redskap hemma för de dagar tiden är knapp eller när du ska ut och resa. Nedan presenteras basutrustning som ett hemmagym bör hja för att vara komplett.


Bygg ditt hemmagym

Beroende på tycke och smak finns det olika vägar att gå när man vill bygga sitt alldeles egna hemmagym. Vissa vill investera i maskiner medan andra föredrar fria vikter eller att träna med kablar. Det finns dock några saker som de flesta hemmagym innehar och som är bland det första man bör införskaffa sig.


1. Skivstång

Detta är bland de viktigaste redskapen att ha om du vill kunna bygga styrka hemma. Lyckligtvis är de också bland de lättaste sakerna att införskaffa. Du kan både köpa delarna separat och som ett paket. Smidigast är att börja med ett skivstångspaket. Välj mellan olympisk skivstång och standard. Standard är den lättare varianten och fungerar till det mesta men rekommenderas inte om du planerar att lyfta tungt. Olympiska skivstänger är tjockare och kraftfullare. Dessa fungerar även till tyngre vikter och kan vara värda att investera i om du vill kunna använda din utrustning en längre tid. Skivstångspaket hitta du HÄR.


2. Träningsbänk

Visst känns det tråkigt att investera i utrustning och sedan inte kunna utföra alla viktiga övningar? Många övningar kräver att du ligger ner, till exempel bänkpress, därför är det också nödvändigt att ha en träningsbänk. Dessa kommer i olika modeller och storlekar beroende på vad du vill kunna använda den till. Träningsbänkar hittar du HÄR.


3. Hantlar/ Kettlebells

Hantlar är bland den bästa gymutrustningen du kan ha hemma! Hantlar är mångsidiga redskap och kan användas till en mängd olika övningar och muskelgrupper. Det finns både hantlar med bestämda vikter och hantlar vars vikt kan ändras i stil med skivstången. Kettlebells är ett annat redskap som kan användas på samma sätt som hantlar men också har andra fördelar. Åtminstone någon av dessa bör finnas i ett hemmagym. Hantlar hittar du HÄR och kettlebells finns HÄR


4. Golv

Behöver jag verkligen ett golv till mitt hemmagym? Svaret är ja. Utrustningen är ofta tung och även om man tränar med lätta vikter kan dessa skada golvet under om de tappas eller släpps från en högre höjd. Dessutom vill du skydda utrustningen du investerat i. Därför är det viktigt att införskaffa ett mjukt golv som varken sliter på ytan under eller redskapen ovan. En annan fördel med gymgolv är att det dämpar ljudvolymen, vilket ofta blir högre än man tror. Du vill väl inte väcka barn som sover eller uppröra grannarna? Prisvärda golv hittar du HÄR.


5. Ställning

Mest troligt den största och dyraste utrustningen av dessa. För den som verkligen vill få den kommersiella “gym” känslan och kan avsätta större utrymme för sitt hemmagym är detta ett utmärkt tillskott i samlingen. Men det är inte bara en rolig ställning som tar mycket, det är också ett nödvändigt redskap om man verkligen vill kunna träna tunga ben, bröst och axelövningar. Viktigt att tänka på är liksom med all annan utrustning att den ska vara stabil och kunna hålla lite tuffare tag. Man vill inte råka ut för en olycka, speciellt inte om man tränar ensam. Ställningar av hög kvalité hittar du HÄR.


Svårt att bestämma dig?

Vi har ett stort utbud av träningsutrustning för ditt hemmagym. Kontakta oss  HÄR så hjälper vi dig att hitta rätt utifrån dina behov.

Artiklar 1-50 av 81

Sida
per sida

Artiklar 1-50 av 81

Sida
per sida