Handskar

Köp Handskar

Boxhandskar

Vi har handskar för kampsport och MMA för att skydda både dina knogar och handleder - men även för att skydda motståndarens kropp. Kampsport skall ju vara roligt och utmanande - inte skadande! Om du saknar några handskar för att kunna utöva din kampsport- eller MMA-träning - tveka inte på att höra av dig till oss.

Boxhandskar används inom kampsport för att skydda dina händer och handleder, samt din träningskompis och motståndare. Överlag kan man säga att det finns tre olika typer av handskar: Boxningshandskar, säckhandskar och MMA-handskar. (Det finns även så kallade knogskydd som används inom exempelvis karate.)

De olika handskarna har något som kallas oz eller ounce egentligen och det är ett viktmått som anger hur tung handsken/hur mycket stoppning den har. Boxningshandskar har en oz mellan 2-18oz, men de vanligaste är 8-16oz. Boxningshandksar har därför inte någon storlek S-XL utan är gjorda i en allround storlek som formar sig utefter handen. Säckhandskar och MMA-handskar däremot har storlekar från S-XL  och en fast oz på antingen 4 eller 6.

Boxningshandskar används både när man ska slå på boxningssäcken och när man ska träna/sparra på kampsportsklubben. 8-10oz handskar är framförallt tävlingshandskar men används också som träningshandskar av personer som väger upp till cirka 60kg. Handskar som är 12oz används till säck och mitsträning samt som lättare sparringhandske. 14oz är den vanligaste sparringhandsken och 16oz används vid hårdare sparring och personer som väger lite mer. Som en första handske så är en 12- eller 14oz att föredra.

Säckhandskar ska man i princip bara använda när man ska slå på säcken då dessa oftast är väldigt tunna och inte gjorda för sparring utan kan skada motståndaren eller dina knogar i onödan.

MMA-handskar finns i två olika storlekar, 4oz som är gjort för proffstävlingar och 6oz som är gjord för amatörtävlingar och MMA träning. Ska du precis börja träna MMA så är det troigen bäst att köpa en boxningshandske 12- eller 14oz som första handske och kanske köpa till en extra MMA handske bara för att få känna lite på det när man slår på säcken eller kör lite lättare brottningsövningar.

Angående varumärken: Twins är det absolut vanligaste märket du kommer se på kampsports klubbar i Sverige och nästan vart du än åker i världen. Dessa handskar är handgjorda i Thailand, gjorda i skinn och håller högsta kvalitet. Fairtex är vad man kan kalla ett syskon till Twins och är även den handgjord i Thailand och är tillverkad i skinn. Hayabusa är precis som Twins gjorda på skinn och håller en otroligt hög kvalitet, dessa handskar är inte lika vanliga som Twins men på frammarsch. Venum är ett märke som är välkänt för sin logga av ett ormhuvud och produkter med cool design och tryck, detta märket är tillverkat i Brasilien. Bytomic är ett mindre vanligt märke men som har funnit sedan 1991 och är ett märke som är designat i England. Recoil handsken är tillverkad i Kina och är en mycket prisvärd handske som har bra kvalitet är slittålig och passar såväl nybörjaren och motionären eller i företagsgymmet där man kanske vill köra lite mer nybörjarträning.

3 Artiklar

per sida

3 Artiklar

per sida