Månadsarkiv: Juli 2021

 1. Att utrusta hotellgymmet

  Att utrusta hotellgymmet

  Utrustning för Hotellgymmet

  Vi har tidigare diskuterat goda skäl att utrusta hotellgym på ett smart och välplanerats sätt med kvalitativ utrustning. Hur ska man då tänka när man väljer utrustning till ett hotellgym? 

  Till att börja med, som tidigare nämnt, så behöver grejerna hålla vettig kvalitet. Att lägga lite mer i inköp kommer i allmänhet återgälda sig flera gånger om över tid, både i pengar och huvudvärk sparade på underhåll. Ha i åtanke att det bör hålla kommersiell standard, då det är utrustning som (förhoppningsvis) kommer användas dagligen under lång tid av en mängd olika människor. Detta kommer oundvikligen kosta lite mer, men på samma sätt kommer det också säkerligen spara er mycket besvär över tid. 

  Så det ska vara vettiga prylar. Men vad ska det vara för prylar mer specifikt då? Jo, till att börja med så är det några grejer vi skulle klassa som grundpelare i så gott som alla gym. Dessa är i princip inte förhandlingsbara, utan nödvändiga för att ett gym ska kunna betraktas som komplett. Den första av dessa är den klassiska skivstången, självfallet flankerad av tillhörande ställni

  Läs mer »
 2. Hotellgym

  Hotellgym

  Hotellgym är en god Idé

  Det flesta hotell idag har någon form av gym för sina gäster. Det är jättebra. Verkligen. 

  Vad som är mindre bra är att väldigt många av dem tycks ha blivit byggda för att kunna bocka av en ruta på Trivago, snarare än för att någon faktiskt ska träna i dem. Utrustningen är ofta både gammal sliten och undermålig, rummet är dåligt planerat och valet av utrustning likaså. 

  Om detta beror på att man byggt för att, som ovan nämnt (lite cyniskt), bara kunna lista att man har ett gym, om det är relativt oinsatta individer som fått stå för det eller om det helt enkelt varit en budgetfråga spelar egentligen inte så stor roll. Faktum är ändå detta - här finns stor outnyttjad potential!

  Läs mer »