Månadsarkiv: Mars 2022

 1. Svensktillverkade Fatbars i Sortimentet

  Svensktillverkade Fatbars i Sortimentet

  Svensktillverkade Fatbars!

  Då var det dags för ännu en nyhet i vår serie av Svensktillverkade produkter från verkstan i Tranås. Och precis som vi gjort ett flertal gånger innan så är det åt Strongmanhållet som vi valt att produktutveckla.

  Så nu kan vi stolt presentera Svensktillverkade Fatbars i sortimentet. Både med och utan lettring, så att alla kan välja den modell som de föredrar.

  Stängerna är från Tranås, och precis som vanligt handgjorda av Ola, vilket bådar för lite extra kärlek och kvalité.

  Stängerna kommer med klarlack för en riktig old-school-känsla, 13kg tunga, greppmarkeringar på 81cm, 220cm längd, och 43cm lastbar yta per sida.

  För den som aldrig hört talas om en fatbar så är det i princip en vanlig skivstång, men med en greppdiameter på 50mm, vilket gör stången till ett rikitgt kraftprov för händerna att få tag om och lyfta. 

  Det är givetvis oerhört roligt att vi får presentera våra första Svensktillve

  Läs mer »
 2. Utmaningarna och hur vår ehandel svängde under Corona

  Utmaningarna och hur vår ehandel svängde under Corona

  Utmaningarna och hur vår ehandel svängde under Corona!

  Som alla andra som driver företag så påverkades vi ganska rejält under Corona. Nu när vi tittar tillbaka på de senaste åren tänkte jag att det kunde vara intressant att göra en kort sammanfattning över allt som hände, och hur vi hanterade de olika situationerna.

  Kanske minns vissa av er att SATS stängde sina gym. Det var i princip startskottet för oss inom gymutrustning. I samma sekund som gymmen stängdes så sköt ordrarna iväg. Det var som att någon bara drog på kranen på fullt ös och vi som är vana vid en relativt jämn och linjär tillväxt fick helt plötsligt panik när vi insåg att det inte fanns någon chans att vi skulle hinna med allt. Vi har vårt eget lager, och det finns ingen personal att tillgå utan upplärningsperiod så helt plötsligt stod vi inför valet att börja få dröjsmål, väntetider, och missnöjda kunder, eller dra ner på försäljningen. Så vi tog faktiskt beslutet att stänga av vår marknadsföring. Och

  Läs mer »
 3. Vilken Skivstång Ska Jag Välja?

  Vilken Skivstång Ska Jag Välja?

  Skivstången

  Skivstången är den kanske mest essentiella produkten i ditt hemmagym. I princip alla basövningar utförs med hjälp av skivstången och det är på något sätt kring denna som hela gymmet kan utformas.

  Samtidigt är skivstången kanske en av de mest knepiga produkterna att välja, då det egentligen inte finns några visuella skillnader utan prisnivåerna och modellerna kan skilja sig väldigt markant åt samtidigt som skivstången ser nästan identisk ut.

  I det här inlägget är vårt mål att försöka ge en inblick i varför vissa skivstänger kan kosta 1000kr, medan andra kostar mångdubbelt mer, samt vad du bör välja för skivstång beroende på vad du tänker träna. (I detta inlägg belyser vi enbart det som normalt sett kallas internationella skivstänger. Skivstänger på 220cm och gjorda för 50mm-vikter)

  Budget
  Det finns l

  Läs mer »
 4. Vilken Träningsbänk Ska Jag Välja?

  Vilken Träningsbänk Ska Jag Välja?

  Träningsbänken

  Vill du köra styrketräning i ditt hemmagym så finns det ett antal basprodukter som förtjänar lite extra eftertanke. Skivstången, Ställningen, Hantlarna, Viktskivorna och inte minst Träningsbänken!

  Du kommer spendera en stor del av din träningstid sittandes eller liggandes på träningsbänken, och är det inte rätt modell för dig så kommer det troligen påverka dina träningspass, och worst case kommer du tvingas köpa en ny, alt att det helt enkelt gör att du drar dig från att nyttja den bänk du redan köpt.

  Därför tänkte vi här gå igenom litegrann kring hur du kan tänka när det kommer till just träningsbänkar och vad du bör ha i åtanke.

  Punkterna vi belyser är:
  Budget
  Ställbarhet
  Fällbarhet
  Dynornas form

  Läs mer »
 5. Försäljning av Svensktillverkat ökar

  Försäljning av Svensktillverkat ökar

  Försäljningen av Svensktillverkat ökar!

  Så som vi tidigare beskrivit så är försäljningen av våra egna Svensktillverkade produkter någonting som vi verkligen tycker är kul.

  Oavsett om du vill använda argumentet att det är mer hållbart p.g.a kortare transporter, eller om du vill använda argumentet att skattepengarna hamnar i Sverige, eller om du vill använda argumentet att det finns en glädje i att bibehålla hantverket på hemmaplan så är Svensktillverkad gymutrustning någonting som onekligen är postivit i flera olika plan.

  Svårigheten ligger dock givetvis i priserna, och framförallt lönerna. Att tillverka på hemmaplan kommer att vara dyrare, och hur man än vrider och vänder på det så kommer en viss del av den kostnaden bekostas av kunden.

  Vi har valt att producera Svensktillverkat kanske främst inom områden där övriga konkurrenter har ett väldigt litet ombud, eller där priserna är väldigt höga. Så som lyftstockar, lyftok, cirkushantlar, etc.

  Läs mer »
 6. Ergo Grips i Sortimentet!

  Ergo Grips i Sortimentet!

  Ergo Grips!

  Den mer vane gymmaren kanske har noterat att en ny sorts grepp allt oftare har börjar dyka upp vid kryssdragen, latsdragen etc.

  De påminner om vanliga grepp men kommer med antingen fingergjutna ändstycken eller med en liten "rundad kant". Och även om de ser lite märkliga ut så kan den som vågat sig på att prova dem skriva under på att greppet verkligen sitter.

  Det är så kallade Ergo Grips och de har långsamt kommit att bli alltmer standard, speciellt hos gym där ägarna är lite "nördigare" och insatta i gymutrustningen.

  Nackdelen är dock att de tyvärr oftast brukar ligga på en helt annan prisnivå än vanliga grepp, och därför valde vi nu äntligen att ta fram vår egna serie med Ergo Grips för att kunna hålla nere priset ordentligt. I denna första omgång är det en serie på 8 stycken olika handtag som spänner från Tricepsgrepp till Latsdrag, så att du ska kunna få ut alla de funktioner du önskar.

  För dig som är lite ovan

  Läs mer »
 7. Gymkompaniet som Huvudsponsor åt Sveriges Starkaste Student

  Gymkompaniet som Huvudsponsor åt Sveriges Starkaste Student

  Sveriges Starkaste Student - Givetvis är vi med som sponsor!

  Sveriges starkaste student kommer i år avgöras den 14:e Maj på Olympen Träningscenter, och arrangörerna har lyckats få ihop ett event som ser ut att få lite extra stjärnglans dels genom domaren "Buktryck" a.k.a Sveriges Starkaste Man som domare!

  Dessutom kommer sändningen livestreamas via de erfarna Strongman-arrangörerna Kraftkamps Youtubekanal.

  Det är givetvis en tävling vi inte kan missa, och det är kul att se hur tävlings-scenen inom Strongman känns alltmer proffsig under de senaste åren, och förhoppningsvis kan vi fortsätta bidra till detta genom olika sponsorupplägg så att deltagare och arrangörer kan få ut något monetärt av all den tid de lägger ner.

  Strongman är kanske inte den största publiksporten, och det är definitivt inte en sport man satsar på om man vill tjäna mycket pengar på sin idrott. Samtidigt är de som bekant en extremt krävande sport och utövarna viger stora de

  Läs mer »
 8. Företagsgym i Göteborg

  Företagsgym i Göteborg

  Företagsgym i Göteborg!

  Som vi tidigare nämnt så har vi märkt en kraftig ökning av beställningarna på företagsgym under 2022. Ända fram till Maj har vi nästan ett bygge per vecka redan inbokat.

  Förra veckan var ett av gymen vi byggde i Göteborg där kunden driver ett flertal bolag som alla delar på gemensamma utrymmen. Och eftersom friskvårdsbidrag ofta bara blir liggande, så bestämde de sig för att istället göra en ordentlig satsning på medarbetarhälsan genom att bygga ett gemensamt gym som alla på företagen kan nyttja tillsammans.

  Det är en lösning vi sett från många olika håll de senaste åren. Istället för att varje år betala ut 1000-5000kr i friskvårdsbidrag så gör man istället en gemensam satsning och lägger budgeten på ett rejält företagsgym. Är man 30+ personer så kommer man ganska snabbt upp i en ansenlig summa som kan användas på ett gym, som sedan kan nyttjas under många år framöver. En win-win-win-lösning som vi ser det. Medarbetarna kan träna på företag

  Läs mer »
 9. Företagsgym i Helsingborg

  Företagsgym i Helsingborg

  Företagsgym i Helsingborg!

  Ännu ett företagsgym på plats

  Denna gången är det ett så kallat Co-working Space som öppnat portarna för ett gym som hyresgästerna kan nyttja. Du hittar gymmet hos Genetor i centrala Helsingborg.

  Det är en lösning vi sett alltmer, och vi har byggt ett flertal sådana företagsgym de senaste åren. Du kan exempelvis se gymmet hos Convendum i Göteborg här som vi byggt.

  Co-working Spaces är en lösning där hyresgästerna ofta kan hyra in sig på ett flertal olika lösningar. Antingen hyr man tillgång till den öppna ytan, eller så hyr man in sig i ett rum. Sedan finns ofta möjlighet att hyra konferensrum, snabbt växla upp och ner i rumyta, eller äta frukost och fika på plats. Det har kommit att bli en mycket populär lösning bland start-up företag då det inte låser kostnader på samma sätt som vanliga kontor. Och dessutom kän

  Läs mer »