Skivstångsset

Köp Skivstångsset

Köp Skivstångsset

Här hittar du en stor variation av olika set och kombinationer av viktskivor och skivstänger av internationell (50mm) typ och skolvikter (25mm). Alla de skivstångsset som vi erbjuder har högkvalitativa skivstänger samt viktskivor. Hos oss hittar du skivstångsset med järnvikter, gummivikter och skivstångsset för crossfit. 

Skivstångsset

Ett bra skivstångsset är grunden om du vill träna styrketräning på riktigt. För att utföra basövningarna så som marklyft, knäböj, axelpress och bänkpress behöver du ett skivstångspaket. Beroende på om du precis börjat din resa inom styrkevärlden eller om du är en ärrad veteran så finns det en mängd olika set och varianter att välja mellan. Det viktigaste punkterna för dig som väljer skivstångsset är:

Skivstången
Hur tungt ska du lyfta? Vilka övningar ska du göra? Skivstången är den enskilt dyraste produkten i ett skivstångsset och för att inte behöva byta om något år utan kunna använda samma skivstång i ett decennium så vill det till att du redan från början tänker till på vad den ska användas till. Om du räknar med att lyfta runt 150-200kg i marklyft så välj inte en 25mm-stång eller en träningsstång utan satsa något högre. Är tanken att du ska köra ryck, stötar och andra övningar där man släpper skivstången så bör du snegla på crossfitstängerna, för annars kommer stången böja sig oavsett hur mycket vikt den klarar av i knäböj.

Modell på viktskivor 
Bumpers? Gummerade? Järn? Väger den ekonomiska faktorn tyngst bör du satsa på järn som generellt sett är det billigaste alternativet. Gummerade hantlar kommer strax därefter medan bumpers ligger i en dyrare prisklass. Å andra sidan är gummerade samt bumpers mer skonsamma mot såväl öron som golv. Viktskivor har normalt sett en lång livslängd vilket gör att många prioriterar kvalité framför kvantitet. Ett tips är därför att välja en modell som man kommer trivas med i det långa loppet.


Har du frågor kring vilket skivstångspaket du ska välja så kontakta gärna oss för tankar och feedback

Och passar inget av de redan färdiga seten så kan du bygga ditt eget skivstångsset här

Tillbehör

För att få ut maximalt ur ditt skivstångsset så finns ett antal tillbehör som vanligen hjälper till. 

Om du som vi älskar marklyft men har ett något ömtåligt golv så kanett bra gymgolv vara räddningen. Det räcker ofta med en yta på runt 2,5m x 2m för att täcka upp för de flesta övningar, men om du vill klä in ett större rum/lokal så kontakta oss gärna så säljer vi även gummerade mattor på rulle i de modeller som du ser på de flesta kommersiella gym idag.

Inget skivstångspaket är komplett utan en skivstångsställning. Du hittar flera olika modeller av skivstångsställningar här. 

Och slutligen en stabil träningsbänk som du hittar här. 

16 Artiklar

per sida

16 Artiklar

per sida