Månadsarkiv: April 2022

 1. Kronlyft

  Kronlyft

  Kronlyft
  Det vanliga marklyftet kallas även för smalmark och konventionellt marklyft. 
  Det är den klassiska marklyftstilen. Där står man ganska smalt med fötterna och armarna utanför knäna. 

  Detta lyft är vanligt inom sporten strongman/women då utrustning såsom dräkt för marklyft ofta är tillåtet för att ge extra hjälp i lyftet.
  Dragremmar används så greppet ska hålla och ett lyftarbälte som ger stöd åt buktrycket. 


  Konventionell marklyft är även en av två godkända stilar av marklyft inom styrkelyft.

  Läs mer »
 2. Hantlar för Hemmaträning

  Hantlar för Hemmaträning

  Guiden om hur du väljer rätt hantlar till din hemmaträning


  Att använda sig av hantlar i sin träning är populärt och bra val för dig som vill på ett enkelt sätt träna hela kroppen hemma i din bostad eller ditt garagegym. 
  Med hantlar kan man göra alla övningar som kräver en vikt och ett bra redskap för att utveckla din träning. 
  Hantlar finns på alla gym runt om i världen och kommer i många olika modeller och utseenden beroende på vilken tillverkaren är. Vissa vikter är mer kantiga och andra helt runda. 


  Vissa hantlar är i järn och andra är gummerade runt vikterna. De vanligaste vikten på hantlar är från 1 kg upp till 50 kg. Det finns även vissa gym som har tyngre än så. 


  När man tränar med hantlar hemma så rekommenderas att ha något under hantlarna som till exempel en yogamatta för att skydda golvet i

  Läs mer »
 3. Träna Hemma med Kettlebells

  Träna Hemma med Kettlebells

  Guiden för kettlebellträning hemma

  Det finns olika modeller av kettlebells att välja på och det man ska tänka på innan du skaffar dig kettlebells är att veta vart du ska träna någonstans, om du ska använda dom hemma i din bostad eller i ditt garagegym.

  Om du beslutar dig för att välja ett klot utan något skyddshölje på så rekommenderas att ha något under klotet som till exempel en yogamatta för att skydda golvet då kloten kan ge repor.

  När man tränar med kettlebells så är det viktigt att tänka på hur man avslutar övningen på ett korrekt sätt så att klotet inte släpps ner i golvet utan att man kontrollerat ställer ner den på golvet igen för att undvika skador på golvet.  

   

  Järnkettlebell

  Är den modell som kom först. Den mest enkla och billigaste varianten.
  Storleken på klotet ändras ju tyngre klot du välje

  Läs mer »
 4. Träning Hemma

  Träning Hemma

  Träning hemma

  Att träna hemma har blivit populärt under pandemi tiden som var och växer fram mer då det är tidssparande och effektivt när man har stressiga dagar.
  Så vad för utrustning skulle du behöva ha hemma för att träna hela kroppen? Kan man träna och belasta kroppen på ett bra sätt utan att gå till gymmet?

  Här kommer information om vad som är bra att ha hemma som lätt går att ställa undan när man är färdig med träningen hemma. Med utrustning såsom yogamatta, hantlar, gummiband/ power bands, och kettlebells kan man lätt få till bra träning hemma.

  Med denna utrustning kan du få till helkroppspass eller dela upp din träning i olika delar. 
  Hantlar och kettlebells är bra för att träna både styrka och uthållighet och kan utföras på många olika sätt. 

  Hantlar finns i olika modeller. Det finns fasta hantlar som väger allt från 1 kg till 50 kg och mer

  Läs mer »
 5. Gymkompaniet blir Delägare i Nordic Training Gear

  Gymkompaniet blir Delägare i Nordic Training Gear

  Gymkompaniet blir Delägare i Nordic Training Gear!

  Gymkompaniet har alltid haft en förkärlek för styrkeidrotterna och ren styrketräning, och inom skivstänger, hantlar, racks etc har vi alltid haft ett stort och gediget utbud av egna produkter, för att på så sätt kunna erbjuda kunderna den bästa produkten till det bästa priset.

  När det gäller tillbehör för utövare inom styrketräning däremot har vi inte riktigt hittat rätt, och vårt egna sortiment i den genrén är relativt litet jämfört med övriga kategorier.

  Vi har genom åren provat diverse andra varumärken, med mer eller mindre bra utfall. Vi har antingen haft problem med utbudet, kvalitén, leveranserna eller med priset. Så våra satsningar har inte riktigt blivit på det sättet som vi hade önskat.

  Som många andra inom styrkevärlden började vi dock för något år sedan få upp ögonen för Nordic Training Gear som

  Läs mer »