Handtag / Grepp

Handtag / Grepp

En träningsmaskin är aldrig bättre än det handtaget, greppet eller selen som är ansluten till den. Oavsett om du letar efter draghandtag, latsdrag, fotmanschetter, tricepsrep, eller något annat grepp för träning så finns det hos oss på Gymkompaniet. Vi har samlat de bästa träningstillbehören för att få ut den bästa potentialen av din styrketräningsutrustning. För bästa muskeleffekt, välj ett bra träningshandtag. 

Handtag till träningsmaskiner

Bra draghandtag, rep och selar är några av de mest underskattade redskapen i ett gym när man gör sina inköp. Ofta spenderar man timmar med att jämföra olika maskiner och hitta exakt det kryssdraget man önskar och sedan kör man bara på med standardhandtagen utan att tänka efter. Det är lätt att glömma att ett enkelt draghandtag kan öppna upp för en mängd olika övningar och med rätt handtag/grepp kan du ta din träning till en helt annan nivå. 


De klassiska greppen?

Även om behoven givetvis varierar så finns det några olika grepp som bör finnas i det kompletta gymmet. 

 

1. Enkelgrepp
Enkelgreppet är själva basprodukten när det gäller exempelvis kryssdrag. Med enkelgreppet kan du utföra en mänd olika press och dragövningar. Fördelen med enkelgreppet är att du får en ensidig rörelse vilket gör att du inte kan överkompensera om du har en starkare sida i kroppen. 

2. Tricepsrepet
Givetvis är tricepsrepet det vanligaste redskapet i tricepsträning, men det kan även enkelt användas för olika dragövningar för att få kontakt både med biceps och ryggmuskulatur. Fördelen med rep gentemot vanlig stång eller hantel är att repet anpassar sig efter ditt grepp och handledsvinkel vilket ger ett mycket skonsamt grepp genom hela rörelsen.

3. Rakt draghandtag 
En klassiker för tricepspressar och bicepscurls. Och i längre varianter även för latsdrag. Stabilt, enkelt och nödvändigt.
Utöver detta finns givetvis en mängd olika handtag med med ovanstående tre har du grunden i varje gym.


Förvaring

Att förvara sina olika handtag för styrketräning är ofta ett vanligt problem. Det är svårt att hitta en riktigt perfekt lösning och många väljer att antingen hänga upp dem på en vägg eller stänga in dem i ett skåp. Det finns även olika tillbehörsställ så som detta. Oavsett vilken förvaringsform du väljer så se till att du gör ett aktivt val och inte bara lägger handtagen på marken - då ökar livslängden för redskapen och du kan använda dem utan problem i många år.

Handla efter
Filtrera
Kategori
Pris

38 Artiklar

per sida

38 Artiklar

per sida