Öppna ytor i Gymmet

När det kommer till gymbyggen och företagsgym så sker bestämmandet av träningsutrustningen genom någon sorts semidemokratisk process där en person går runt och frågar alla intresserade vad de önskar för utrustning.

Sedan gör man en lista och helt plötsligt inser man att det finns 20 olika önskemål, men bara 5 platser för gymutrustning. 

I någon sorts kompromiss bestämmer sig många här för att försöka få in så mycket som möjligt så att så många som möjligt ska få den utrustningen de önskar.

Det kan ju låta bra. Men det blir oftast kontraproduktivt.

Ett gym behöver öppna ytor så att de som är där kan röra sig fritt utan att stöta i utrustningen. Ett gym som är fullbelamrat med gymutrustning och personer kommer inte vara motiverande att träna i, skaderisken ökar, och känslan blir instängd och kvav. Bättre då att dra ner på utrustningen och göra några få lite besvikna. 

Innan du beställer gymutrustningen så fråga dig själv vilka träningsprodukter som verkligen kommer att användas. Och vilka som kanske går att göra i en annan maskin. Om du till exempel har ett kryssdrag med chinsräcke, behöver du kanske inte beställa in en chinsställning. Folk får helt enkelt samsas på kryssdraget.

Och om vissa vill ha en benspark och andra vill ha en lårcurl så kanske du kan köpa en kombinationsvariant och spara yta. 

Oorganiserat hemgym
Det här gör ingen glad.

Alla kanske inte kan ha världens mest rymliga takhöjd. Men alla kan göra en ordentlig funderare kring vilken utrustning som verkligen behövs på gymmet. Är du osäker på om maskinen kommer utnyttjas? Avvakta en stund med inköpet och se om gymbesökarna fortsätter fråga efter den... Hör du inget är det kanske bättre att satsa på den öppna ytan.

Vissa saker är nästan alltid standard i gym och behöver finnas för att ge ett gott träningspass. Det som nästan alltid används är hantelstation, skivstång med ställning, någon sorts dragmaskin och någon sorts konditionsmaskin. Täcker du in det bassortimentet så bör de allra flesta kunna hitta någonting de vill träna. (Detta gäller såklart mindre gym. Pratar vi om fullkommersiella gym så behövs mycket fler maskiner och produkter).

Sammanfattningsvis. Stressa inte. Börja enkelt men med bra kvalité. Och tryck inte in för mycket produkter.


Ta gärna en titt på någon av de tidigare gym som vi har byggt för att få lite extra hjälp på vägen!