Robins Önskade Hemmagym

Vår kollega Robin fick i uppgift att komponera sitt egna önskade Hemmagym. Detta är vad han skrev:

Hur hade jag byggt mitt hemmagym?
Först kanske det är bra att förklara vem jag är och vad jag föredrar att träna på gymmet. Jag har hållit på med kampsport i cirka tio år, tävlat i ett trettiotal amatörmatcher och några proffsmatcher samt har gymmat sen jag var sjutton år gammal. På gymmet föredrar jag att köra basövningar och lite olika typer av konditions övningar.

Vad hade jag då valt att köpa in?
Då jag föredrar att köra tunga basövningar på gymmet så hade jag i första hand valt en robust och stadigt rack/ ställning där jag har möjlighet att köra både benböj, militärpress och bänkpress. Då jag inte vill lägga en förmögenhet på en sak men fortfarande vill ha något ordentligt som jag vet håller så hade jag köpt en Kombinerad Chins/Skivstångsställning Premium – Recoil (https://gymkompaniet.se/kombinerad-chins-skivstangsstallning-premium-recoil) vilket även hade gett mig möjligheten att köra den fantastiska övningen chins. Då denna ställningen är väldigt stor och robust så tar den ju ganska så mycket plats med sin höjd på 235cm och går kanske inte in i mitt lilla källargym så hade jag fått välja en annan ställning som är betydligt mindre inte kostar en förmögenhet men som fortfarande är robust. Då hade mitt val varit Half Rack Premium – Recoil (https://gymkompaniet.se/half-rack-premium-recoil) som endast är 183cm hög men som klara en maxvikt på 450kg (har en del kvar dit). Nåja, vad är väl en bal på slottet.

Till detta så behövs ju en bänk så jag kan köra min bänkpress och då hade jag valt en stabil bänk som är bekväm att ligga på och som jag kan ställa in utifall att jag vill göra snedbänk eller sittande militärpress. Ställbar Träningsbänk för Bänkpress – Recoil (https://gymkompaniet.se/stallbar-traningsbank-bankpress-recoil) hade blivit mitt val då det är en stabil bänk, med en rektangulär ryggdyna men inte till ett galet pris.

Bra! Då har jag ett rack och en bänk, vad mer behöver jag? En stång såklart! Detta är ett enkelt val för mig då min dröm stång är Eleiko WPPO Powerlifting Competition Bar (https://gymkompaniet.se/eleiko-wppo-powerlifting-competition-bar). Detta är vad man kan kalla Rolls Royce inom skivstänger! Denna stång är speciellt framtagen för Olympiska tävlingar i tyngdlyftning och certifierad av IWF (International Weightlifting Federation). Varje enskild stång är handgjord och kalibrerad och har livstidsgaranti. Sen att denna kostar en förmögenhet är en annan sak. Då jag tyvärr inte är en miljonär utan måste tänka lite på priset så hade jag valt en Olympisk skivstång för styrkelyft – Recoil (https://gymkompaniet.se/olympisk-skivstang-for-styrkelyft-recoil) då den kostar cirka 1/5 av vad Eleiko stången kostar men klarar ändå 900kg och är en gedigen stång som klarar nästan allt.

På detta så måste jag ju ha lite vikter. Då jag vill ha möjligheten att kunna köra lite olympiska lyft utan att behöva vara rädd för att förstöra viktskivorna och golvet så hade jag köpt bumper plates, jag vet vad alla ni styrkelyftare tänker där ute, man kan ju inte få mer än 210kg på stången. Det är okey för mig, jag tar inte det i benböj än, men när jag gör det får jag köpa andra viktskivor. Så mitt val hade blivit Viktpaket 150kg - Bumper Plates Premium Recoil (https://gymkompaniet.se/viktpaket-150kg-bumper-plates-premium-recoil) och fylla på med vikter så jag kommer upp till 210kg. Sen såklart har jag en ordentlig (och bestämd) mamma som har lärt mig att hålla ordning på mina grejer och städa efter mig så då måste jag ju ha ett viktställ där jag kan hänga alla mina vikter och ställa undan min stång och då blir ju ett Vertikalt Viktställ för Bumper Plates – Recoil (https://gymkompaniet.se/vertikalt-bumper-plates-stall-recoil) helt perfekt!

Sen måste man ju ha lite hantlar såklart. Även då jag inte så ofta tränar med hantlar så är det det många bra kompletterande övningar man kan köra och ska du beställa hantlar så är det lika bra att beställa ett hantelpaket så flickvännen kan träna också. Då blir det ett litet kompakt Hantelpaket 10 par (2.5 - 40kg) med Recoil-ställ (3-vånings) (https://gymkompaniet.se/hantelpaket-10-par-2-5-35kg-med-recoil-stall-3-vanings ) så då kan även lillebrorsan komma förbi och träna så 2,5kg får användas lite.

Sen måste jag ju ha lite golv så jag kan släppa stången på marken utan att förstöra golvet och mina älskade vikter och då vill jag ha ett tjockt golv så jag inte behöver oroa mig för att förstöra golvet och väsnas alldeles för mycket. Då tycker jag det räcker gott med ett 30mm golv, Stötdämpande Gymgolv 30mm – 50x50cm (https://gymkompaniet.se/stotdampande-pusselgolv-30mm-50x50cm). Dom flesta hade kanske kört Everroll Gymgolv - Gymmatta 6mm, 12,5kvadrat (https://gymkompaniet.se/everroll-gymgolv-gymmatta-6mm-12-5kvadrat) och sen bara haft pusselgolvet vid racket för att spara in lite pengar. Men detta är mitt hemmagym så jag hade kört pusselgolvet över hela golvet. Sen till det jag tycker är tråkigt men kan la erkänna nödvändigt i ett hemma gym eller ja i alla gym, motionsredskap. Ska man köpa ett motionsredskap så ska man alltid tänka, vad vill jag använda denna till? Vad är målet med min användning av denna utrustningen? Vad är jag villig att betala? Och hade jag faktiskt använt denna? När jag tänker detta så är mitt val ganska enkelt. Jag vill ha något jag kan använda både i långa stunder för förbränning utan att bli allt för sliten i kroppen och även kort och intensivt för att bli varm innan ett marklyftspass. Så mitt val hade varit en cykel, då detta fortfarande är ett hemmagym och jag inte är en miljonär men ändå en gedigen idrottare så hade jag valt något som Motionscykel Master – B40 (https://gymkompaniet.se/motionscykel-master-b40) som är ett ordentlig motionsredskap som inte är för dyrt men inte i den billigaste klassen heller. Sen bara för att jag tycker det är roligt så hade jag köpt ett Battle Rope Premiumhandtag – Recoil (https://gymkompaniet.se/battle-rope-premiumhandtag-recoil) bara för att jag tycker det är sjukt bra träning och roligt.

Sen kommer vi nog ner till det alla har tänkt. Boxningssäck? Ja... Jag hade faktiskt inte köpt en boxningssäck. (Va?! Du är ju en kampsportare sedan tio år tillbaka) Jag vet... men det är nog bara att jag hade hellre gått till min kampsports klubb och kört säck där då det är mer yta att röra sig och arbeta med säcken, man får tänka på att detta är min lilla källare vi pratar om.