Givna inslag i gymmet - Skivstången!

Alla träningsredskap är inte skapade lika. Vissa är lite bättre än andra. Skivstången är ett sådant exempel.


Vi är möjligen lite partiska eftersom skivstänger är en av våra absoluta huvudprodukter. Men det finns mycket få träningsredskap som är lika essentiella i gymmet som skivstången.

Skivstångens utformning gör att det är möjligt att lyfta, dra och pressa väldigt stora volymer av vikter - jämfört med exempelvis en hantel eller kettlebell. Tack vare detta så är skivstången det bästa sättet att bygga en övergripande styrka i baslyften, så som marklyft, knäböj, bänkpress, militärpress etc. Dessa övningar ger själva grunden i varje seriöst styrketräningsschema. Vi skulle till och med vilja gå så långt som att säga att om du fick vilja mellan dessa övningar eller alla andra. Så är det de fyra basövningarna som är bäst att fokusera på - om slutmålet är grundstyrka.

Inte bara är skivstången fantastisk när det kommer till basövningarna, den kan givetvis också användas i en mängd andra övningar så som utfall, bålrotarioner, stående rodd etc. Så om du har en skivstång har du egentligen ett helt gym.

Allra smidigast är kanske skivstången i hemmagymmet tack vare sin prispunkt. Om man skulle jämföra all den plats och den kostnad du som utövare skulle behöva plöja ner i ditt gym för att få tillgång till maskiner som gör alla de övningar som ett skivstångsset, en bänk och ett rack erbjuder så pratar vi om någon miljon i kostnad. Skivstången är helt enkelt ett fantastiskt träningsredskap och har en given plats i varje gym!

Du hittar alla våra skivstångsset här!