Vad bör finnas i ett Hotellgym?

Vad bör finnas i ett Hotellgym?

Vi har tidigare gjort ett inlägg om vad som måste finnas på ett Hotellgym, även ifall ytan skulle vara kraftigt begränsad. Du kan se det inlägget här.

Samt ett inlägg om hur viktigt träningsmöjligheter är för Hotellgäster.

I det här inlägget så är vårt mål att på ett lite mer övergripande sätt gå igenom vad som bör finnas på ett hotellgym för att täcka in de allra flesta hotellgästers önskemål. Förutsatt att det ändå finns en del yta att spela på och en budget som är öppen för en del utgifter.

Först och främst är det "motions-parken". Kondition är ofta prioriterat av hotellgäster. Det går snabbt, det är effektivt, och det går enkelt att göra utan att krångla till det. Ett löpband är antagligen prioriterat, det är det vi oftast ser som i särklass det mest använda redskapet. Men en motionscykel och en roddmaskin är utmärkta tillval som dels ligger på en lägre prisklass, och som samtidigt inte alls genomgår samma slitage. 

Till det kommer "maskinparken". I det här fallet ett ordentligt kryssdrag. I det kan du enkelt göra hundratals olika övningar bara genom att byta de olika handtagen samt höjden på trissorna. VIll du ha maximal variation och utnyttjande av yta så är kryssdraget troligen din bästa vän. Dessa finns också i kompakta varianter, eller enbart kryssdragshalvor för dig som har lite mindre yta. Även om ett "helt" kryssdrag definivit har sina fördelar.

Finns möjlighet att lägga till fler maskiner så kommer troligen en benmaskin eller två, samt ett rodd/lats-drag att stå högt i kurs bland dina hotellgäster.

Därpå kommer friviktssektionen. Hantlar, skivstång, rack och bänk. En väldigt flexibel yta som ger utövare betydligt mer variation i sin träning, och gör att gymmet kan rymma betydligt fler gäster. Samtidigt som friviktssektionen troligen är den billigaste delen och den som kräver minst service. 

Kondition har av tradition varit det mest prioriterade i hotellgymmen, och kommer troligen fortsätta vara det. Men medan man förr ofta också såg multigymmen så börjar nu friviktssektionerna etablera sig. Fördelen med dessa gentemot multigymmen är att multigym med sina stora mängder vajrar och inställningar gör det krångligt, tenderar att gå sönder, och kan enbart underhålla en person i taget. Medan frivikterna kostar mindre, är hållbarare och kan varieras och nyttjas av betydligt fler samtidigt.

Så vårt råd är att satsa på motion för att få rejäla bra grejer som håller, sedan fylla på med de viktigaste maskinern, och våga undanvara en bra yta även för skivstång/hantlar och övrig friviktsutrustning.

Önskar ni en offert, eller feedback så kontakta gärna oss på Gymkompaniet så hjälper vi er vidare!