Stepbrädor / Plyoboxar

Stepbrädor / Plyoboxar

Stepbrädor och plyoboxar är båda mångsidiga träningsredskap som används för att öka intensiteten och variationen i träningen. En stepbräda består av en plattform med justerbara höjder och används för övningar som steg-upp, hoppa upp och ner, samt aeroba aktiviteter. Å andra sidan är plyoboxar kuber eller lådor av olika höjder som används för hoppövningar och plyometrisk träning för att öka explosivitet och styrka. Både stepbrädor och plyoboxar kan anpassas efter individuella träningsnivåer och mål, och de erbjuder en effektiv och rolig träning för att förbättra konditionen, öka styrkan och bränna kalorier.

Med hjälp av stepbrädor och plyoboxar kan du utföra en mängd olika övningar för att träna kondition, styrka och smidighet. Här är några exempel på övningar för varje redskap:

Stepbrädor:

1. Steg-up: Stå framför stepbrädan och placera en fot på plattformen. Tryck dig sedan uppåt och steg upp så att du står helt uppe på plattformen. Sänk dig sedan kontrollerat tillbaka till startpositionen och byt fot.

2. Sidosteg: Stå bredvid stepbrädan med en fot på plattformen och den andra bredvid. Hoppa upp och byt fotposition så att den andra foten hamnar på plattformen och den första foten landar bredvid.

3. Hoppa upp och ner: Stå framför stepbrädan och hoppa upp på plattformen med båda fötterna samtidigt. Hoppa sedan ner igen och landa mjukt på marken.

Plyoboxar:

1. Boxhopp: Stå framför plyoboxen och hoppa upp på plattformen med båda fötterna samtidigt. Hoppa sedan ner igen och landa mjukt på marken.

2. Enbenshopp: Stå framför plyoboxen och lyft ena benet från marken. Hoppa sedan upp på plattformen med det andra benet och landa mjukt på samma ben. Upprepa sedan på det andra benet.

3. Sidohopp: Stå bredvid plyoboxen och hoppa upp på plattformen från sidan. Hoppa sedan ner och landa på samma sida av plyoboxen, och hoppa upp igen från den sidan.

Dessa är bara några exempel på övningar, och det finns många fler varianter och möjligheter att utforska med både stepbrädor och plyoboxar. Var noga med att följa rätt teknik och börja med lägre höjder eller svårighetsnivåer innan du ökar intensiteten.

Handla efter
Filtrera
Kategori
Pris

6 Artiklar

per sida

6 Artiklar

per sida