Hemmagym  för 15.000 kr

Hemmagym för 15.000 kr
Beroende på vilka mål man har med sin träning så finns det olika val i djungeln av träningsartiklar som man välja. Nu när fler typer av träning blivit populära som en mer funktionell typ där både styrka och kondition har en likvärdig del av träningen behöver man välja artiklar på ett annat sätt än om man bara fokuserar på styrketräning eller styrkelyft.

Om vi först fokuserar på ren styrketräning där de tre viktigaste övningarna för att få en fullgod fysik alltid ska vara knäböj, bänkpress och marklyft (om man nu inte har någon skada som gör att inte kan utföra någon av dessa övningar) så behöver man egentligen bara en skivstång, vikter, skivstångsställning och en träningsbänk.

Personligen hade jag lagt den största summan av min budget på skivstången då den troligtvis aldrig kommer gå sönder.
Istället för att köpa en billigare stång som har sämre lettring, sämre kullager och inte kan bära lika mycket vikt så tycker jag att det är bäst att lägga lite mer pengar på den.
Jag anser att Recoils styrkelyftstång borde vara den första investeringen i ditt hemmagym.
Se Recoils styrkelyftstång här!

Stången har kullager som gör att stången inte snurrar så mycket vilket ger mer stabilitet i dina tunga lyft, lettringen är mer aggressiv vilket leder till ett bättre grepp och stångens maxkapacitet är hela 900 kg.

Styrkelyftsövningarna kräver inte lika mycket av viktskivorna som den mer funktionsrelaterade träningen behöver så här kan man komma undan lite billigare med valet av viktskivor.
Här fungerar polyuretanskivor och järnskivor utmärkt.

Personligen hade jag valt polyuretanskivorna då de ger lite mer skydd mot underlaget än vad järnskivorna erbjuder.
Marklyftet är den övningen av de stora tre övningarna som kan skada underlaget lite men det undviker man lätt genom att lyfta kontrollerat och inte släppa stången vid utlåsning.
Vi säljer skivstångsset där man kan välja både styrkelyftstången och polyuretanskivorna som paket.
Se alla skivstångsseten här!

Om vi sedan ska välja skivstångsställning så tycker jag att man här ska lägga lite extra pengar, dels för sin egen säkerhet och även för hållbarheten av produkten.
Man kan självklart välja en enklare skivstångsställning utan säkerhetsarmar och med fler rörliga delar (som kan gå sönder då fler delar leder till fler saker som kan gå sönder) eller så väljer man en robust ställning med färre rörliga delar, har säkerhetsarmar och som håller i år ut och år in.

Den ställningen som uppfyller allt det är Recoils Half Rack Premium. Den är fantastisk om man tränar ensam.
Med säkerhetsarmarna kan man maxa i sina lyft och gå till failure helt på egen hand utan att riskera liv och hälsa.
Se Recoils Half Rack Premium här!

Den sista pusselbiten för styrkelyftsträningen är träningsbänken. Här finns det några saker som man ska ha i åtanke. Det finns plana bänkar, ställbara bänkar och även bänker med olika typer av fötter. För att få så mycket valmöjligheter i träningen som möjligt så hade jag valt en ställbar bänk där man kan utföra ännu fler övningar.
Om vi sedan ska titta på bänkens fötter vilket för mig är helt avgörande när det gäller valet av bänk vilket många säkert tycker är märkligt.

Fotpositionen för att få en korrekt bänkpressposition är otroligt viktig för mig, därför är bänkar med en smalare fot vid fotändan på bänken avgörande i mitt val.
När man har en bredare fot så är det lätt hänt att den är i vägen för dina fötter.

Träningsbänk home från Master fitness är en sådan typ av bänk.
Den är ställbar, har en smal fot och är mycket prisvärd.
Se träningsbänken home från Master fitness här!

Sammanfattning:
Stora skivstångssetet 127,5 kg polyuretanskivor med Recoils styrkelyftstång
Half Rack Premium
Träningsbänk Home Master fitness
Totalpris: 14.568 kr

Den funktionsinriktade träningen skiljer sig lite när det gäller produkter.
Här blir viktskivorna man väljer en större investering men här anser jag att man kan välja bort bänken då bänkpress inte tränas lika rigoröst som inom styrkelyftsträningen.
Om man verkligen vill träna bröst så kan man köra floor press med skivstången eller armhävningar.

Man kan självklart köpa en bänk också men för mig hade det räckt gott med Recoils premiumstång som har kullager som gör att vikterna kan snurra lättare på stången vilket är perfekt när man utför övningar som ryck, stöt och frivändningar, bumper plates som kan släppas från en högre höjd utan att ta skada, en half rack som man kan göra chins/pull ups i som Recoils kombinerade chins och skivstångsställning samt en kettlebell i valfri storlek för ännu fler valmöjligheter som t.ex. swings.

Här hittar du all utrusting för hemmagymmet!