Hemmagym i tre Prisintervaller

Hemmagym!

Detta är en guide för dig som föredrar friviktsträning och som vill bygga ett hemmagym, och behöver lite inspiration.

(Priserna nedan kan ha ändrats sedan publicering av detta inlägg)

Hemmagym Bas


Givetvis finns det en mängd olika saker man bör tänka på innan man köper ett hemmagym. Jag kommer i detta inlägg att gå igenom några saker jag tycker är viktiga att tänka på. Jag personligen tycker att om man ska investera i ett hemmagym så bör man fokusera på att köpa utrustning så att man har möjlighet att köra alla basövningar, så som marklyft, benböj och bänkpress. Har du möjlighet att köra dessa övningar i ditt hemmagym så kan du i princip bygga upp en fullgod fysik genom bara det tre övningarna.

Så med detta sagt. Först och främst, vad är ditt mål med just ditt hemmagym? Vad du än svarar på den frågan så är skivstångsställning med ett skivstångspaket och en träningsbänk svaret, då du med dessa kan troligen kan köra de flesta övningar för att nå dina mål med träningen.

Efter det så är det viktigt att mäta hur stor yta du har att använda till ditt hemmagym (en viktig sak är att även mäta takhöjd då vissa produkter är relativt höga). När du nu vet ditt mål med träningen och du har mätt den yta du har till förfoga så är det dags att titta hur mycket pengar du är villig att spendera. Här tänker folk direkt att man måste spendera massor av pengar, NEJ! Så är det faktiskt inte. Lägger du cirka 12,000kr så har du det du behöver för att köra alla basövningar och lite mer därtill. Då har du en budget för att köpa ordentliga träningsprodukter som inte går sönder efter du använt dem tio gånger.

Så vad får du då för 12,000kr? Jo du får en robust skivstångsställning från Recoil där du kan köra både benböj, militärpress och bänkpress. Till detta behövs ju självklart en skivstång med vikter och då är det i det flesta fall alltid billigare att köpa ett skivstångspaket då priset ofta går ner en del, ett skivstångspaket med 127,5kg räcker för många och hade man behövt mer så kan man ju köpa ett tyngre paket eller köpa till fler lösa vikter. Sen för att kunna använda våran skivstångsställning till fullo så behöver vi en bänk, här kan vara bra att titta över hur mycket man själv väger och hur mycket man ska lyfta, då vissa bänkar är testade för en viss maxvikt. Bas-Bänken som jag har lagt till från Recoil är testad för cirka 220kg. Något som alltid kan vara skönt att ha hemma är hantlar, även ifall man inte har plats för ett helt hantelställ med hantlar från 2-20kg så kan man köpa en ställbar hantel så kan man ha 2-20kg i en hantel, mycket billigare och tar extremt mycket mindre plats då du kan lägga dom under sängen när du inte använder dom, smart va!

Hemmagym för 12,268kr
https://gymkompaniet.se/skivstangsstallning-robust-recoil 2490:-
https://gymkompaniet.se/skivstangspaket-140kg-jarnvikter-50mm 4338:-
https://gymkompaniet.se/stallbar-hantel-2-20kg-par 3950:-
https://gymkompaniet.se/stallbar-traningsbank-basic-recoil 1490:-


Hemmagym Medium


Säg att du istället har 21,000kr att lägga. Då tänker man nog direkt att man ska köpa massa mer saker, jag hade sagt nej och att man istället ska köpa smartare saker. Som en kombinerad Chins/ skivstångsställning som bara genom chinsräcket ger dig några mer övningar du kan köra utan att ta massa mer plats. För ett luftigt hemmagym är mycket skönare att träna i än ett hemmagym som har massa maskiner och är trångt. Till detta paketet så hade jag kört samma skivstångspaket och träningsbänk, då 127,5kg räcker för många människor. Däremot hade jag höjt vikten på hantlarna men jag hade fortfarande köpt ett par ställbara hantlar då dom är otroligt smarta och tar lite plats. Till detta hade jag köpt stötdämpande gymgolv så jag hade kunnat köra marklyft och släppa stången utan att vara orolig att jag förstör golvet. Så är man uppe i 21,559kr .

https://gymkompaniet.se/kombinerad-chins-skivstangsstallning-premium-recoil 5290:-
https://gymkompaniet.se/skivstangspaket-140kg-jarnvikter-50mm 4338:-
https://gymkompaniet.se/stallbara-hantlar-2-32kg-par 5950:-
https://gymkompaniet.se/stallbar-traningsbank-basic-recoil 1490:-
https://gymkompaniet.se/pusselgolv-1x1m-25mm-svart 499x9 = 4491:-
Summa = 21,559:-

Hemmagym Heavy

40,000kr! Nu kommer vi upp i lite mer ordentliga summor. Nu kanske ni tänker å vad roligt! Det blir mycket grejer nu! Men NEJ. Jag hade köpt samma kombinerad Chins/ skivstångsställning som innan då man med den ställningen har möjlighet att köra flera olika övningar och den klarar en maxvikt på 400kg så jag behöver verkligen inte vara rädd för att förstöra den. Skivstångspaketet, träningsbänken och den ställbara hanteln som var i det tidigare paketet räcker gott för dom flesta hemmagymmarna så där hade jag köpt samma och sedan köpt tyngre vikter när man hade kommit till den nivån att 127,5kg var för lätt. Det jag hade köpt till mitt hemmagym är gymmatta på rulle från everroll till att lägga över hela hemmagymmet så det ser riktigt fräsht ut och så jag inte hade behövt vara orolig för att tappa och lägga vikter och hantlarna på golvet. Så nu när jag har sparat plats och pengar genom att köpa kombinerad Chins/ skivstångsställning, och ställbara hantlar så har jag ju gott om plats för en konditionsmaskin, här kan vara bra att lägga lite extra så man inte köper det billigaste budget alternativet men inte heller den super dyra lyx-maskinen. Så cirka 12-13,000kr så får man en helt okej maskin som håller för hemmabruk. Så då har jag lagt till en crosstrainer och ett löpband så man kan välja det som passar en själv bäst.

https://gymkompaniet.se/kombinerad-chins-skivstangsstallning-premium-recoil 5290:-
https://gymkompaniet.se/skivstangspaket-140kg-jarnvikter-50mm 4338:-
https://gymkompaniet.se/stallbara-hantlar-2-32kg-par 5950:-
https://gymkompaniet.se/stallbar-traningsbank-basic-recoil 1490:-
https://gymkompaniet.se/pusselgolv-1x1m-25mm-svart 499x9 = 4491:-
https://gymkompaniet.se/everroll-gymgolv-gymmatta-6mm-12-5kvadrat 2x2890=5780:-
https://gymkompaniet.se/lopband-tr12000i-fallbart-hemmaband 12990:- / https://gymkompaniet.se/crosstrainer-cf55-for-seriosa-hemmagym 12290:-
Summa = 40329:-