Gymmattor - En artikel om vad man behöver veta

Varför Gymmatta?:
Gymmattor är den mest ekonomiska formen av gymgolv när det gäller skydd av större ytor. Dessutom är gymmattor relativt enkla att lägga, kräver oerhört lite underhåll, slittåliga, ljuddämpande och minimerar dessutom antalet skarvar eller håligheter där smuts kan samlas.

Att lägga Gymmatta:
Att lägga en gymmatta sker egentligen bara genom att den läggs ut på rent och plant underlag. Inget lim behövs, även om skarvarna kan fästas med dubbelhäftande tejp för att inte fladdra upp. Mattan skärs också enkelt till vid behov med en vanlig golvläggningskniv som man kan köpa för en femtiolapp i en järnaffär.

Fördel gentemot Pusselgolv:
Den största fördelen med gymmatta är framförallt ekonomin. Det är betydligt billigare med gymmatta per kvadrat. Det vanligaste är därför att man lägger gymmatta som grund-skydd och sedan pusselmattor under de mer utsatta områdena - så som lyftstationer.

Vanligaste Gymmattorna:
Everrollmattan som vi saluför är antagligen marknadens mest välkända gymmatta och finns som standard på gym över hela Sverige. Vanligtvis används 6mm-versionen på hemmagym och företagsgym, medan 8-mm-versionen används på kommersiella gym. Den vanligaste mattorna är svarta med grå/silvriga flingor i, det finns dock fler färger som kan beställas. Prata gärna med oss om du önskar en sådan lösning.

Underhåll:
Gymmattan kräver inget särskilt underhåll, utan vanlig dammsugning eller moppning (ej alkholbaserat rengöringsmedel) fungerar alldeles utmärkt. Mattan är vattenavvisande, och de flingorna som syns i mattan gör att den ser ny ut längre så den håller sig relativt ren utan ansträngning.