Everrollmatta - En artikel om den kändaste gymmattan

Om du går in på ett slumpmässigt utvalt gym i Sverige idag och frågar vad de använder för gymmatta så är oddsen relativt goda att de kommer svara "Everroll-matta". Gymmattan från Everroll är antagligen Sveriges mest sålda, och trots att vi själva ständigt letar efter nya alternativ till de produkter vi saluför så står everrollmattan relativt ohotad när det gäller just gymgolv för större ytor. 

Tack vare en oerhört lång livslängd och slittålighet, samt en minimal lukt av gummi och ett mycket överkomligt pris så är everrollmattan i princip ohotad i Sverige som ett när det gäller gymmattor.


Olika modeller:
Everrollmattan har funnits på den Svenska marknaden i drygt två decennium och i Europa i ca tre decennium, många kopior har utvecklats men originalet står fortfarande starkt tack vare att man fortsätter använda bra gummi och en låg produktionskostnad år efter år. Everrollmattan finns i flera tjocklekar (6mm, 8mm och 12mm) och flera färger. Och det finns även sido-produkter så som olika sorters pusselmattor för mindre ytor med everrollmattans ytskikt på ett tjockare underlag.

Om du önskar mer information om andra färger eller pusselmattor med everroll-överdrag så kontakta oss gärna.

De i särklass vanligaste modellerna av everrollmatta hos oss är 6mm everrollmatta och 8mm everrollmatta. Båda med svart bakgrund och gråa stänk enligt nedan.

Everrollmatta

Dessa stänk av andra färger (i detta fallet grått) ihop med hög kvalité på gummit i mattan gör att everrollmattan har en oerhört lång livslängd och ändå ser fräsch ut. Om du ändå efter flera långa års användning känner att mattan känns sliten så kan den vändas och läggas med andra sidan upp och helt plötsligt har du en helt onött matta för dina gymbesökare. Och en ännu längre livslängd.


Utmärkt på stora ytor:
Oftast används everrollmattan på stora ytor där man har den som heltäckande lösning under exempelvis maskinparker, konditionsmaskiner eller lättare viktstationer. Mattan har en behaglig dämpning utan att det för den sakens skull känns ostadigt att gå på. Dessutom är den mycket svår att slå rent prismässigt om man jämför med konkurrenterna. 


Enkel att lägga, inget lim krävs:
Mattan kan läggas av hantverkare eller oss på Gymkompaniet men på mindre gym är det ofta ägare/personal själva som lägger mattan. Tack vare en väldigt rak kant så blir skarvarna i princip osynliga när de läggs kant i kant, och ingen limning behövs. Däremot föredrar många att fästa skarvar med dubelhäftande tejp för att verkligen hålla mattan på plats. Tack vare att inget lim behövs så gör en del gymägare så att efter några år så vänder de mattan upp och ned, och det slitage som ändå uppstått genom åren syns helt plötsligt inte - och man har effektivt fördubblat livslängden.


Övrigt:
Mattan från everroll är vattensäker, stötdämpande, ljuddämpande och ger ett gott grepp.

Inga specialmedel behövs för rengöring och mattan är enkel att städa. Tack vare att den är vattenavstötande så går inte svett och dålig lukt ned i golvet utan kan enkelt torkas av.

För den som vill se på gummimattans miljöeffekter så är everroll tillverkad av återvunnet gummi vilket bara ger ytterliggare ett argument till varför denna mycket gedigna gymmatta antagligen kommer fortsätta dominera marknaden även de närmaste åren.

Är du osäker på vilken tjocklek du ska välja? Kontakta oss gärna och be om råd så hälper vi dig med alla frågor du kan tänkas ha kring gymgolv.