Lite information om boxningssäcken

Boxningssäcken

Säckträning är något som blev väldigt stort iochmed de gamla klassiska Rockyfilmerna och många hade en säck hemma i garaget eller till och med hängandes i sovrummet. Denna trenden dog sedan ut lite och boxningssäckar såg man under många år nästan bara på boxningsklubbar. Men under de senaste 10 åren så har kampsport blivit allt mer och mer accepterat i samhället och olika typer av kampsportsföreningar blir allt växer i popularitet och medlemsantal. Många säger att det är tack vare UFCs (Ultimate Fighting Championship) genombrott vilken kan vara en trolig orsak.

I följd till detta så har också kampsportsutrustning så som boxningssäckar, boxningshandskar och olika typer av boxpass blivit allt vanligare och är just nu större än de någonsin varit. Nu hittar man boxningssäckar och boxpass på nästan alla kommersiella gym och det är även något som är otroligt vanligt att ha hemma hängandes i garaget. Numera säljs boxningssäckar i alla storlekar och former och det kommer nya unika varianter hela tiden. Men den vanligaste boxningssäcken är fortfarande den klassiska runda, avlånga säcken som är fylld med sand eller tygbitar.

Du hittar alla våra Boxningssäckar här!

Något som är allmänt känt är att kampsportare ofta har en otroligt bra fysik och självfallet tränar kampsportare en mängd olika moment som även andra idrottare gör, exempelvis gym, löpning, hopprep m.m. Men något som kampsportare gör som andra atleter inte gör är säckträning. Säckträning är en otroligt bra träningsform för alla, även dom som själva inte håller på med kampsport.

När du slår och sparkar på en säck så tränar du i princip hela kroppen, och det är en otroligt varierande och dynamisk träning då du själv väljer vad för kombination du ska slå och om du ska sparka eller knäa säcken efter väljer du helt själv. När du slår och sparkar på säcken så tränar du förutom upp din koordination (kroppskontroll), även styrka (explosivitet) och kondition. En del forskning visar också att säckträning har en positiv effekt mot stress och ångest samt att det har en positiv effekt på det allmänna humöret, för vi vet ju alla att det känns fantastiskt mycket bättre när vi har fått slagit på något när vi varit arga.

En sak som är väldigt skönt är att när man tränar med en boxningssäck så behöver man inte stå och slå på den i en timme för att få ett bra träningspass. Utan man kan få ett extremt effektivt och bra träningspass på bara 12-20 minuter. Man kan exempelvis köra tabata, där man slår så hårt man kan, så snabbt man kan i 20 sekunder och sen vilar i 10 sekunder, under 4 minuter och gör detta 4 gånger med 1 minuts vila mellan ronderna. Detta är ett extremt effektivt, tungt och roligt träningspass som kommer ge fantastiska resultat. Säckträning fungerar lika bra som ett eget träningspass som det gör som uppvärmning inför ett gympass eller som en del av en cirkelträning.

Du hittar alla våra Boxningshandskar här!