Hotellgym

Hotellgym är en god Idé

Det flesta hotell idag har någon form av gym för sina gäster. Det är jättebra. Verkligen. 

Vad som är mindre bra är att väldigt många av dem tycks ha blivit byggda för att kunna bocka av en ruta på Trivago, snarare än för att någon faktiskt ska träna i dem. Utrustningen är ofta både gammal sliten och undermålig, rummet är dåligt planerat och valet av utrustning likaså. 

Om detta beror på att man byggt för att, som ovan nämnt (lite cyniskt), bara kunna lista att man har ett gym, om det är relativt oinsatta individer som fått stå för det eller om det helt enkelt varit en budgetfråga spelar egentligen inte så stor roll. Faktum är ändå detta - här finns stor outnyttjad potential! 

Tacksamt nog skulle vi vilja påstå att man kan göra väldigt mycket med relativt små metoder. Vad behövs egentligen? En skivstång med ställning, bänk  och vikter. Ett kryssdrag. Ett löpband och/eller en roddmaskin. Naturligtvis lämplig golvbehandling. Utöver detta? Kanske några hantlar? Någon pilatesboll? Lite gummiband? Med detta skulle vi våga påstå att de allra flesta kan utföra sina träningspass utan att göra alltför stora anpassningar för att de är på resande fot. Naturligtvis kan man sätta in mer om man är amitiös nog och har utrymme i budgeten såväl som anläggningen, men man kommer väldigt långt med relativt enkla medel och ytterligare tillbyggnad bör troligen till inte liten del vara att man skaffar fler av ovan nämnda varianter, för att kunna hantera flera samtidiga tränande.

Rent krasst så har man i undersökningar kunnat se att knappa hälften av hotellgästerna ämnat att använda hotellgymmet unders sitt besök, men att ungefär hälften av dessa faktiskt använt anläggningarna. Detta kan måhända låta lite underväldigande, men ha i åtanke att det är över 20% av kunderna, som faktiskt tränat och lämnat lokalerna antingen trött och nöjd eller besviken på den dåliga standarden och att de inte kunde köra sitt planerade pass. Detta är en relativt stor mängd kunder som man riskerar att alienera för att man sparat in några kronor eller planerat dåligt när man byggt gym. 

Utöver detta så finns dessutom studier som indikerar att de resenärer som prioriterar sin träning och välmående överlag spenderar betydligt mer än sina motsvarigheter som inte är lika träningsintresserade. Specifikt ska det handla om 53% mer i genomsnitt för internationella resande och hela 178% (!) mer för de på inhemska resor. Med detta i åtanke så tycks de 20%+ som omnämndes i första stycke plötsligt betydligt större. 

Det tycks uppenbart, åtminstone för oss, att det finns enorm outnyttjad potential att hämta här och utan att det ens nödvändigtvis behöver kosta så fruktansvärt mycket. Dessutom så är varenda spenderad krona en krona för kundnöjdhet bredvid att agera dragplåster för potentiella gäster, vilket tordes väl spenderat. 

Vi på Gymkompaniet sysslar med gym. Det är lite av “vår” grej. Om du tänkt bygga ett och vill ha hjälp, rådgivning eller en offert är du mer än välkommen att höra av dig! Det är naturligtvis helt kostnadsfritt att skicka en förfrågan och vi kan även potentiellt komma ut och möta er och kolla på lokalerna direkt om så önskas. 

Tänk gärna igenom era förutsättningar - vad har vi för budget? Hur stort är utrymmet (inklusive takhöjd)? Har vi några speciella önskemål kring utrustning? Desto mer specifika uppgifter vi har att jobba med, desto bättre förslag och rådgivning kan vi bistå med. Vi tar mer än gärna emot bilder på utrymmet för att bilda oss en bättre uppfattning om hur rummet faktiskt känns och kan även slänga ihop en 3D-skiss vid behov. 

Ni når oss med fördel på Kontakt@Gymkompaniet.se!