Att utrusta hotellgymmet

Utrustning för Hotellgymmet

Vi har tidigare diskuterat goda skäl att utrusta hotellgym på ett smart och välplanerats sätt med kvalitativ utrustning. Hur ska man då tänka när man väljer utrustning till ett hotellgym? 

Till att börja med, som tidigare nämnt, så behöver grejerna hålla vettig kvalitet. Att lägga lite mer i inköp kommer i allmänhet återgälda sig flera gånger om över tid, både i pengar och huvudvärk sparade på underhåll. Ha i åtanke att det bör hålla kommersiell standard, då det är utrustning som (förhoppningsvis) kommer användas dagligen under lång tid av en mängd olika människor. Detta kommer oundvikligen kosta lite mer, men på samma sätt kommer det också säkerligen spara er mycket besvär över tid. 

Så det ska vara vettiga prylar. Men vad ska det vara för prylar mer specifikt då? Jo, till att börja med så är det några grejer vi skulle klassa som grundpelare i så gott som alla gym. Dessa är i princip inte förhandlingsbara, utan nödvändiga för att ett gym ska kunna betraktas som komplett. Den första av dessa är den klassiska skivstången, självfallet flankerad av tillhörande ställning, vikter och bänk. Faktum är att utan dessa fundamentala delar så kommer de vida majoriteten av de som sysslar med någorlunda ambitiös styrketräning inte att följa sina program när de är på resande fot. Det känns ju inte alltför långsökt att det även är dessa individer som i första hand prioriterar välutrustade träningsanläggningar när de väljer hotell. Således är det att skjuta sig själv i foten från start att inte prioritera denna basala del. 

I nästa steg så skulle vi i första hand fylla på med utrustning som många gäster kanske väntar sig. Här kan man ju konstatera att ett löpband aldrig är fel. Många kunder kommer säkerligen i det närmsta känna sig besvikna om det inte finns ett hjälpligt löpband i lokalerna. Detta är väl relativt rimligt, och det är svårt att någonsin betrakta det som fel att välja ett vettigt löpband. 

Det ska dock påpekas att det kommer stå för en väldigt meningsfull del av totalkostnaden att investera i ett löpband av kommersiell standard, för att inte nämna att det i regel är en ganska stor och skrymmande historia. För tillfällen då det finns begränsningar i antingen budgeten eller det fysiska utrymmet brukar vi rekommendera att man överväger alternativa konditionsmaskiner. T.ex. motionscyklar eller roddmaskiner ger alla utom de som specifikt behöver träna löpning fullgoda alternativ för mindre pengar och platsåtgång. I synnerhet när det kommer till roddmaskiner kan du få en maskin från Concept som är de facto guldstandard även på kommersiella gym för en i sammanhanget ytterst modest summa. 

Med detta ur vägen skulle vi rekommendera att man överväger någon form av kabelmaskin (även känt som cabelcross, kryssdrag m.m. Kärt barn osv.). Denna mångsidiga maskin kommer i regel komplettera de befintliga frivikterna på ett helt ypperligt sätt fylla den vida majoriteten av de hål som kan tänkas ha lämnats av de fria vikterna, vilket kommer ge mycket valuta för pengarna i det långa loppet. Både i faktisk ekonomiskt bemärkelse, men även i sparat utrymme. 

Det man absolut man behöver investera i utöver ovan nämnda utrustning är en lämplig golvyta. Här finns lite olika lösningar man kan satsa på och som är olika lämpliga beroende på situation. I kort kan man säga att de olika varianter av “pusselgolv” som finns i 20-30mm tjocklek är rimligt att använda åtminstone under friviktsområdena. Detta för att kunna lita på att både utrustningen och rummet som lämnas öppet för i mångt och mycket oövervakat bruk kommer vara i ett styck även om vikter skulle tappas, släppas eller slängas på regelbunden basis. Om man har särskilt stor yta så skulle vi i regel rekommendera att man kompletterar med gummigolvmatta på rulle, som inte är alls lika tjock, men ändå bidrar till att skydda golv och utrustning samtidigt som det hjälper akustiken, till ett väsentligen lägre kvadratmeterpris. 

När detta är på plats kan man egentligen börja fundera på vad man kan lägga till för att tillföra extra värde för gästerna. Detta kan inkludera saker som hantlar, kettlebells, yogamattor och kettlebells m.m. Vad man väljer här kommer naturligtvis vara direkt avhängigt på både budget och utrymme i lokalerna, men här kan man naturligtvis få rådgivning om man är osäker på vad som är en vettig investering. 

Detta är ju i allmänhet väldigt generella rekommendationer, även om vi tror starkt på att de listade produkterna är utmärkta val för att tilltala en så bred målgrupp som möjligt och erbjuda era gäster kvalitativ träning. Med det sagt har vi full förståelse för att alla situationer är olika och brinner för att alla våra kunder ska få den perfekt lösningen för just sina behov, så om du planerar ett bygge är du mer än välkommen att höra av dig och berätta om just era förutsättningar, så kan vi lämna tips och rådgivning efter behov.