Concept 2D Roddmaskin - En överblick

Modell 2D

Concepts Roddmaskin modell 2D har på många sätt utmärkt sig som Golden Standard inom roddsegmentet. Har du varit på ett gym och kört rodd eller sett på en tävling där roddmaskiner ingår så är det troligen Concepts modell som används. I detta blogginlägg tänkte vi försöka förklara varför.

Modellen har genom året utvecklats en del i modellutförande (Den gråa modellen står fortfarande på en mängd olika gym Sverige runt), men framförallt är det kanske själva displayen som utvecklats och som idag är Concepts allra starkaste säljargument i takt med att många modellmässigt liknande roddmaskiner har kommit ut på marknaden. Den stora fördelen med Concept gentemot konkurrenterna är framförallt två områden. Dels är Concept-roddmaskinerna oerhört väl kalibrerade. Gör du ett visst mått av ansträgning på en av deras roddmaskiner, så kommer du få samma siffror även om du använder en annan av deras roddmaskiner. Vilket är anledningen till att det framförallt är Concepts roddmaskiner som används på tävling. Det andra området är att Concept med tiden utvecklat allt fler appar och program och idag finns en uppsjö av funktioner och program att nyttja om man vill ha lite extra motivation, information eller tävling i sin roddträning.

Som produkt är Concepts Modell 2 väldigt simpel att installera. En liten insexnyckel följer med i varje modell, och sedan är det 12stycken skruvar som ska dras åt för att fästa benen. Installationen som helhet för en ovan person går troligen inte på mycket mer än 15min, även för en person som aldrig monterat en IKEA-möbel förut.

Hållbarheten är god och med tanke på att priset är relativt lågt jämfört med exempelvis löpband eller crosstrainers, så är nog chansen stor att din Concept-maskin på gymmet är den maskin som ger mest tränade timmar per krona innan den går sönder.

Det finns även en god möjlighet till att byta reservdelar, och Concept har en lokal organisation i Sverige som har ett förråd av de vanligaste reservdelarna, vilket gör att du snabbt och enkelt kan få hjälp vid behov.

Överlag är Concepts roddmaskiner väldigt prisvärda och de håller en hög kvalité. Letar du efter en roddmaskin i liknande prissegment så är det en mycket svår produkt att slå

Du hittar alla Concepts Roddmaskin här!