Berg Studsmattor

Berg Studsmattor

Du hittar alla våra studsmattor här!

Berg är ett Holländsk varumärke med mer än 30 års erfarenhet av att utveckla, tillverka och sälja leksaker för utomhusbruk. Berg är ett väldigt välkänt varumärke när det kommer till studsmattor och uteleksaker, dom har flera olika varianter och modeller som säljs över hela Europa. Berg sätter alltid Säkerheten främst och gör både interna tester och skickar iväg sina produkter på externa tester hos oberoende företag för att se till att alla deras produkter har bästa möjliga kvalité och säkerhet.

De tre huvudmodellerna av Berg studsmatta är Elite, Champion och Favorit. Vi säljer de två lite bättre modellerna, Elite och Champion som båda har bästa möjliga hopp komfort och kvalitet, där Elite är snäppet bättre än Champion. Av dessa två modeller har vi flera olika storlekar och former.

BERG Ultim Champion Regular 410 med Safety Net DLX XL är en rektangulär studsmatta med ett extra högt skyddsnät som är 220 cm högt. Berg Ultim Champion passar perfekt för dom som vill göra mycket volter och tricks på studsmattan men samtidigt känna sig riktigt säker.

Berg Ultim Champion Regular 330 med Safety Net Deluxe är lille brorsan till den föregående studsmattan och passar bra till dom yngre barnen som inte hoppar lika högt.

Berg Elite Regular 430 med Safety Net Deluxe är Bergs studsmatta med den absolut högsta kvalité och passar dom som kräver den bästa kvalitén och den högsta säkerheten. Denna studsmattan är en rund studsmatta som har extra bred stoppning för att ge ökat skydd och extra bra UV skydd för att hålla studsmattan snygg och fräsch ännu längre.

Berg Champion Regular med Safety Net Deluxe är en rund studsmatta som kommer i två olika storlekar, 430 samt 380 och i två olika färger, grå och grön. Detta är en lite mer basic studsmatta men av riktigt hög kvalité och som med alla Bergs produkter, högsta möjliga säkerheten. Denna studsmatta passar perfekt för dom som bara vill hoppa och ha det riktigt roligt samtidigt som man känner sig riktigt säker.

Berg Grand Champion Regular 520 med Safety Net Deluxe är Bergs största studsmatta och är en oval studsmatta som är 520 cm lång och 345 cm bred och med hela 144 st fjädrar och en extra stark och galvanicerad ram. Denna Studsmatta passar perfekt för det lite äldre barnet och vuxna. Tack vare den ovala formen och den väldigt stora mattytan så passar denna studsmatta utmärk till att utföra volter och tricks.

Våra tre viktiga råd när du köper en studsmatta är

1: Satsa på kvalité!
Det är ofta bättre att lägga lite extra pengar på en studsmatta av högre kvalité då den både håller mycket längre och är oftast väldigt mycket säkrare än de billigare varianterna, då dessa typer av studsmattor oftast har billigare matta och en vekare konstruktion. De billigare studsmattorna är ofta inte heller godkända enligt dom senaste standarderna och regelverken.

2: Säkerheten är A&O
Som vi skrev ovan så är det oftast bättre att satsa på hög kvalité så studsmattan inte helt plötsligt går sönder och den som hoppar skadar sig.
Hoppa aldrig fler än en person åt gången då risken är väldigt lätt att man krockar med varandra. Krockar under hoppning står för över hälften av alla skador som händer i samband med studsmattor. Låt inte barn under 6 års ålder hoppa själva.

3: Köp med tillbehör
Vi rekommenderar starkt att du köper till en stege till din studsmatta då detta underlättar in- och urstigning ur studsmattan och minskar risken för skador. Vi rekommenderar även att du köper till ett ankar set (Berg Anchor Set), då detta ser till att studsmattan står mycket säkrare även på de mer ojämna underlagen.

Vanliga frågor och svar

Behöver jag skyddsnät?
Till alla våra studsmattor så ingår skyddsnät och det ökar ju säkerheten extremt mycket för den som hoppar, så det är ju lika bra att montera den, annars kommer den ju bara ligga och damma någonstans.

Ska man montera ner och ta in studsmattan på vintern?
Det behöver du inte göra då studsmattan klarar av att stå ute året runt. Men som med utemöbler så håller dom sig fräschare och finare om man tar in dom under vinter halvåret, även livslängden blir längre om man tar in den under vintern.

Vilken studsmatta ska vi välja?
Vilken studsmatta man skall välja beror främst på hur mycket pengar man vill lägga samt hur stor yta man har att ha studsmattan på. En större studsmatta ger ju dig mer yta att hoppa på och en mer dynamisk upplevelse sen är ju även risken för att krocka mycket mindre och dessutom finns det mer plats för volter och andra tricks.

Behöver man täcka studsmattan med presenning?
Nej du behöver inte täcka studsmattan då den klarar att stå ute i alla väder och är UV-skyddad så det är inga problem att den står dag efter dag i gassande sol. Var dock noga med att sopa bort kvistar och liknande som kan falla ner på studsmattan om den står under ett träd innan du börjar hoppa.

Gör det något att gräsmattan lutar en del?
Vi rekommenderar att du gräver ut marken lite där benen skall vara så det blir jämt och studsmattan inte lutar för mycket och så att benen får svängrum. Vi rekommenderar inte att palla upp studsmattan på exempelvis träplankor eller pall och liknande.

Bergs studsmattor är dyrare än dom jag hittat i leksaksbutiker, så varför skall jag köpa en dyrare?
Oftast är billigare studsmattor av sämre kvalité och ramen är oftast svagare och går snabbt sönder. Även mattan är av sämre kvalité och går oftast sönder i sömmarna efter en säsong eller två.
Köper du en gedigen studsmatta från början som är lite dyrare så kommer den hålla i många, många år och har garanti på både ram, skyddsnät, matta och kantskydd på flera år, så skulle oturen vara framme och något går sönder så har ni lång garanti på produkterna och får snabbt det nya delarna ni behöver.

Behöver vi hjälp för att montera studsmattan?
Nej det behöver ni antagligen inte. Studsmattan är väldigt enkel att montera och monteringsanvisning är tydlig och enkel att följa. Studsmattan går att montera själv, men det är såklart enklare om man är två stycken och kan hjälpas åt.

Hur lång är leveranstiden?
Står produkten som i lager så skickas den från vårat lager som ligger i Dalsland inom 1-2 dagar med Schenker och självklart skickas studsmattan med hemleverans. Så Schenker kommer kontakta er så att ni kan boka en dag för leverans.