Måsten i Gymmet - Hantelpaketet!

MÅSTEN I GYMMET

Ett vanligt kommersiellt gym har ofta fyra sektioner.


1. Motionsutrustning
2. Maskinpark
3. Friviktsyta
4. Stretchyta

Men i ett mindre gym, eller i ett hemmagym är det givetvis svårt att både budgetmässigt och utrymmesmässigt få in stora mängder maskiner eller mängder av utrustning.

I takt med att gymmet krymper behövs lite mer tanke kring exakt vilken utrustning som ska få finnas kvar, samtidigt som besökarna ska kunna få en så varierad träning som möjligt.

Ett av de redskapen som i princip alltid har en given plats är hantelpaketet. Få redskap kan på ett lika smidigt sätt användas för helkroppsträning samtidigt som det ger lika stor variation i motstånd och tar såpass liten yta. Jämfört med en maskinpark kostar de mycket lite, och jämfört med skivstänger är de mycket lättare att placera i rummet.

Hantelrack 2

För en nybliven motionär eller ett litet hemmagym så räcker det ibland med byggbara hantlar där man skruvar av och på viktskivor. Alternativt att man satar på ett litet A-ställ med hantlar 1-10kg.

För den mer erfarna utövaren eller det mindre företagsgymmet finns en stor mängd hantelpaket med gummerade hantlar så som på bilden ovan. Dessa finns i tyngerna 2,5kg - 50kg och köps ofta i set om 10 hantlar. De håller kommersiell kvalité även om de har ett mycket lågt pris då vi tagit fram hantlar helt utan logo och mellanhänder.

Hantlar är ofta en mycket god investering jämfört med mycket andra redskap då de har en oerhört lång livslängd. Givetvis kan de slitas och se lite nötta ut genom åren, men i slutändan fyller de ändå sin funktion på ett mycket gott sätt och bör kunna ge dig träning genom otaliga träningspass.