För att kunna svara på det så behöver du egentligen först svara på några andra frågor: Vilken sorts träning tänker du bedriva hemma? Alltså vad är syftet med din hemmaträning?

Sedan följer också ett par överliggande frågor oavsett vad du svarar på frågorna ovan:

  • Vad behöver man för att kunna träna på ett effektivt sätt samtidigt som det inte får ta för mycket plats?

  • Vilken sorts utrustning lämpar sig bäst i längden?

  • Vilken kvalité kontra pris bör utrustningen ha?

Om vi ska svara på frågorna ovan så väljer vi att säga att generellt så finns det två kategorier av personer som bygger hemmagym:

Dels har vi personen som bara vill kunna träna lite allmänt, få lite rörelse i kroppen och slippa lägga all den extra tiden på att gå till gymmet. För den personen handlar ofta om att försöka få in utrustningen i ett litet rum eller skrubb och det får inte ta för mycket plats. Man vill ha okej grejer men det är ingen enorm investering.

För en sådan här person finns det tre olika alternativ som ganska vanligen inhandlas och som passar för ändamålet:

  1. Alternativ 1: Ett mindre multigym

  2. Alternativ 2: Ett litet styrkepaket kombinerat med en stretchmatta och en gymboll

  3. Alternativ 3: En motionscykel, ett par hantlar och en stretchmatta


Givetvis finns andra kombinationer också, men dessa ovan är relativt vanliga. Och överlag kan man också säga att om syftet bara är att hålla igång kroppen lite lätt och man inte har några större mål kring att bygga någon sorts elit-motionärs-kropp så kan man titta på det sortimentet på vår hemsida som befinner sig lägst i pris. Där har vi samlat produkter som är slittåliga och tål många års användning – men där produkter lämpar sig väl för lite mindre tyngder och belastning.


Sedan har vi Elit-motionären. Personen som bygger ett hemmagym för att verkligen kunna ta sin träning på allvar. Den här personen tränar tungt, hårt och ordentligt. Här duger det inte med små vikter och man vill ofta att utrustningen håller en kvalité som är likvärdig med det man hittar i PT-studios eller riktigt ordentliga företagsgym.

Den här klienten väljer också ofta bort multigym till fördel för en högre kvalité på ställningar, hantlar, vikter och annat. Då man ofta har koll på hur man ska göra övningar för att räna hela kroppen så blir ett multigym lite överflödigt och begränsande. Om man har den ekonomin som krävs och vill ha någon sorts maskin så är det oftast bättre att titta på ett kryssdrag eller en kombinerad rodd-latsmaskin.

Överlag bör huvudfokus ligga på en bra power-rack/half-rack etc, ett gediget skivstångsset, en solid , ställbar träningsbänk och slutligen en bra uppsättning hantlar och kettlebells. Med det täcker man in hela kroppen och vill man utvidga därifrån så kan det vara värt att titta på ett chinsrack eller en kombinerad chins/dips,mag-station.

Prismässigt bör man på skivstång, bänk och ställning titta på solida, bra grejer. Sedan kan man vara lite snålare när det gäller hantlar och viktskivor.

 


Är man osäker på vad man ska välja för utrustning så är vår support givetvis gärna med och ger feedback och tankar kring varorna och det är bara att maila eller ringa oss för att få hjälp.

Sedan återstår bara att beställa, och nackdelen med en riktigt stor beställning är ju att det blir några paket att plocka upp (Som nedan på en order på ett av de största hemmagymmen vi sett på 8 ton utrustning)

Hemmagym packning 

För enkelhetens skull så har vi samlat våra mest sålda träningsprodukter för hemmagym här under en kategori på vår hemsida.