Allmänt om Gymkompaniet.se

Gymkompaniet.se drivs under mottot "som det borde vara". Med det menar vi att vi t.ex. försöker ta bort all byråkrati och krångel i bolaget. Det innebär att vi köper en majoritet av vår utrustning direkt från fabrikerna utan mellanhänder, och istället för att slå på höga marginaler så erbjuder vi riktigt bra produkter till ännu bättre priser. Vi har även tagit fram vårt egna Svensktillverkade kvalitétsmärke "Sweidish Power Equipment" i vår strävan efter att flytta tillbaka produktion till Sverige. Och vi jobbar ständigt med att vår återkoppling till kunder och vår servicegrad ska ske så fort och smidigt som det bara går. Läs gärna våra omdömen här!

Vi har själva drivit gym och förundrades över hur oerhört långsamma många leveranser var, samt hur krångligt det var att beställa. Ett av våra stora mål när vi startade Gymkompaniet var att bygga ett mycket väl fungerande lager, samt satsa maximalt på enkelthet och snabbhet på vår hemsida. Resultatet blev att vår hemsida visserligen nyttjas av mycket företag och gym, men den är ändå byggd för att tilltala privatpersoner. Inga registreringar krävs, inga offerter ska behövas - utan priset ska alltid stå klart synligt. Bara för att det är stora produkter behöver det inte vara krångligt. Och vi har ungefär 95% av vår försäljning i eget lager, vilket gör att 95% av våra ordrar skickas vardagen efter beställning (vissa varumärken, så som BH Fitness, skickas från andra lager och tar några dagar extra i leveranstid)

Gymkompaniet.se

ägs och drivs av av Gymkompaniet Sverige AB

(556951-7971), Gnejsvägen 7c, 43541 Göteborg

(Obs, lagret ligger dock i Uddevalla, ej Göteborg).

Org-nr: 556951-7971

Telefonnummer:

031 - 306 36 51

E-post:

kontakt@gymkompaniet.se

Joel

Har du frågor om bolaget, frakter, ideér, etc. Kontakta honom!

Ansvarsområden

- Inköp
- Logistik
- Leverantörskontakter

Kuriosa: Joel kan du också följa på hans lite "unika" instagramkonto här!

Kontakt: Joel@gymkompaniet.se 

Alexis

Svartbälte i Brasiliansk Jiujiutsu och stark som en oxe, men lika artig och trevlig som en svärmorsdröm. Alexis hittar du i kundsupporten, alltid redo att svara på de mest nördiga av frågor.

Ansvarsområden

- Kundsupport, Offerter

Kuriosa: Är företagets största datornörd och den enda som kan skriva på tangentbod utan att titta ner

Patrik

Patrik är den som ser till att allt är som det ska i företaget. Han ser till rätt kollegor är på rätt plats och att allting fungerar som det ska. Han är extremt noggrann och har en packnings-diff på långt under 1%

Ansvarsområden

- Lager

 Kuriosa: Är antagligen den mest allmänbildade av oss och läser litteratur som vi andra bara sett i bokhyllor hos våra mor- och far-föräldrar. Och han badar regelbundet isvak för "skojs skull"

Robin

Robin är en av dessa människor som alltid löser problemen. Man kan släppa honom mitt ute i skogen med en morakniv och en ask tändstickor - så klarar han sig närmsta månaden utan problem. En fixare är alltid bra att ha i bolaget! 

Ansvarsområden

- Montering och Kundtjänst

 Kuriosa: Robin driver en egen kampsportsklubb samt har en bakgrund som proffsfighter.

Lena

Lena från Ekonomikonsult i Falköping ser till att ekonomin rullar som den ska. Hon är den klippan som inte syns för kunderna men som ser till att företaget faktiskt fungerar.

Ansvarsområden

- Ekonomi

 Kuriosa: Är förutom Joel den person som varit med längst på företagets resa

Ola

Ola driver vår verkstad i Tranås där vi tillverkar Svenskproducerad utrustning, främst åt Styrkehållet. En sån där person vars händighet får oss andra att avundas. 

Ansvarsområden

- Verkstan

 Kuriosa: Om du står på en pall, så kommer Ola fortfarande att vara längre än dig

Kristoffer

Med en lång bakgrund inom skolans värld och att ta hand om elever, så passar Kristoffer väl in på Gymkompaniet, där han får hålla lite extra koll på oss andra!

Ansvarsområden

- Lager

 Kuriosa: Är en musikalisk gåva till mänskligheten

Jacob

Jacob är vår klippa på lagret. Han är en av de snabbaste i branschen och är en av anledningarna till att vi i princip alltid lyckas skicka ut våra ordrar senast vardagen efter beställning. 

Ansvarsområden

- Lager

Kuriosa: Spelar fotboll på riktigt hög nivå och är den enda på företaget som har hår som är längre än 5cm. Han är också delägare i sitt egna kosttillskottsföretag Back2Basic.

Tommie

Nyast in på lagret, men med fullt ös från start och en rejäl energi-boost. Nyfiken och redo att lära. Är den som snabbast gått från ny till etablerad i arbetsstyrkan.

Ansvarsområden

- Lager

Kuriosa: Är den enda i företaget som kan pull of mustach-looken!

Pontus

Pontus är yngst i bolaget och pratar inte i telefon utan i memes. Kom till jobbintervjun i hoodie och mjukisbyxor. Men får gjort mer på en dator under 1h än vi andra får gjort på 1 vecka.

Ansvarsområden

Copy

Kuriosa: Bor fortfarande hemma, så är troligen rikast i företaget - om du vill råna någon av oss.

Patricio

Patricio från Crealevant ser till att vår hemsida fungerar och håller ständigt hög standard trots alla de tusentals förändringar som sker i den digitala världen varje år. 

Ansvarsområden

Design - Webbshop

Kuriosa: Sitter i Skåne, men vi tycker om honom ändå.

Snabbinfo

 • Alla försändelser skickas med Schenker
 • Fraktpriset beror på vikten på din beställning enligt nedanstående tabell
 • Hemleveranser bärs tyvärr inte in, utan lämnas vid port/ytterdörr dit Schenker kan komma med en pall-lyftare
 • Mindre ordrar skickas till ombud, medan större/tyngre leveranser går som hemleverans. Är du osäker på vilken kategori just din order hamnar inom så fråga oss gärna
 • Avisering sker via sms, och vid hemleverans kan du välja leveransdag.
 • Ordrar till företag skickas alltid till företaget, utan avisering och ej till ombud, även vid mindre ordrar (om inget annat önskas och specificeras innan ordern skickas).

Fraktpriser

Fraktpriset beror på hur mycket det du beställer väger. Priset uppdateras därför baserat på vikt i din kundvagn. Se nedan för specifikation för viktgränser.
(Vi vet att många undrar varför vi tar ut en fraktkostnad. Vi hade gärna skickat med fri frakt men tyvärr väger våra försändelser liiiite mer än exempelvis en t-shirt eller ett par solglasögon, och den mycket höga kostnaden från fraktbolagen gör att vi måste ta ut en viss kostnad)

Vikt (från - till)             Pris
0 - 9 kg 49 kr
10 - 19 kg 79 kr
20 - 34 kg 129 kr
35 - 59 kg 179 kr
60 - 119 kg 249 kr
120 - 200 kg 369 kr
201 - 299 kg 499 kr
300 - 500 kg 699 kr
501 - 799 kg 949 kr
800 - 1399 kg 1300 kr
1400 - 2000 kg 1800 kr
2001 - 3000 kg 2300 kr
3001 - 5000 kg 2800 kr
5001 - * kg 3800 kr
Priser i ursprungsvalutan svenska kronor (SEK) inklusive moms är de gällande. Avvikelse från villkoren är giltiga endast om båda parter har signerat särskilt avtal som reglerar detta.

Personuppgifter/GDPR-reglerna

Vid godkännande av våra cookies så godkänner du att vi använder oss av Google Analytics för att analysera användardata.

Vid beställning hos Gymkompaniet så godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja din order och eventuell efterföljande garanti, service, eller komplettering. Gymkompaniet sparar: namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt vad du beställt.

Vid betalning så hanteras personnummer, org-nr, eller kortuppgifter via Svea Ekonomi. För deras villkor besök: https://www.svea.com

Gymkompaniet kan vid köp använda din mailadress för framtida mail-utskick om orderns sändningsstatus alt. nyhetsbrev. För att avsäga dig nyhetsbrev så kan du maila oss på kontakt@gymkompaniet.se eller avregistrera dig på skickat nyhetsbrev.

Gymkompaniet delar dina leveransuppgifter med fraktbolaget som levererar din beställning. Vi kan även dela din mailadress med tredje part för exempelvis uppföljning, så som trustpilot.

När du som kund mailar oss så kommer din e-postadress samt e-posthistoriken sparas för att förenkla framtida service. Inga uppgifter säljs vidare till tredje part eller skickas vidare till tredje land. Hanteringen av dina uppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig är Gymkompaniet Sverige AB. Vi sparar dina orderuppgifter så länge de bedöms vara relevanta. Därefter raderas de.

Du kan begära vilka uppgifter vi har registrerade på dig. För att se dessa uppgifter så kan du kontakta oss på kontakt@gymkompaniet.se

Produkter

Alla produkter som säljs i butiken kan användas i Sverige och ska följa svensk lagstiftning. Priser kan anges både exklusive och inklusive moms genom inställning på hemsidan. För att se totala fraktpriset gå till kassan.

Tillämplighet

Dessa köpevillkor är tillämpliga därest svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se).

Mer information härom finns på Konsumentverkets hemsida, http://www.kov.se/.

Beställning

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) lider ekonomisk skada, polisanmäls. Säljföretaget friskriver sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Vi följer PUL.

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder SveaWebPays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Fakturaorder via SveaWebPay Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Gymkompaniet.se (Gymkompaniet Sverige AB) överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är normalt 14 dagar för privatperson och 30dagar för företag och föreningar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

SveaWebPay Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08-51493113 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68%.

Fraktpriser

För att se fraktpriset för en produkt lägger du den i kundvagnen och går till kassan. Fraktpriset är relaterat till den totala vikten på din beställning och räknas ut baserat på kilogram. Vi skickar normalt sett alla våra försändelser via Schenker.

Leverans

Alla beställningar från Gymkompaniet.se levereras från leverantörs lager snarast efter lagd beställning. Normal leveranstid är 2-10 arbetsdagar. Om leverans ej sker inom angiven normaltid så skall kund informeras om detta. Vissa varor skickas via separata lager, detta står i så fall i produktbeskrivningen eller meddelas på annat sätt - och leveranstiden är där ofta något längre.

Avbeställning

I de fall kunden inte kan avhjälpa försening inom skälig tid har kunden rätt att häva köp i enlighet med Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) köpvillkor. Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från säljföretaget antigen per e-post eller fax.

Ägandesrättförbehåll

Alla varor förblir Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) egendom tills dess full betalning erlagts.

Ansvar för fel

Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) bär inget direkt eller indirekt ansvar för t ex , men ej begränsat till, inkompatiblilitet, leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Kundens rättigheter vid försening

I de fall Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) ej kan leverera vara inom angiven leveranstid har kunden rätt att häva sin beställning.

Reklamationsvillkor 

Om en vara är skadad eller har fel som upptäcks vid leverans så ersätts denna av Gymkompaniet Sverige AB, alternativt betalas en överenskommen delsumma ut snarast åter till kund motsvarande skadans omfattning. 

Det är lämpligt att kunden vid ankomst direkt kontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) via mail till kontakt@gymkompaniet.se och uppge order-id samt orsak till reklamationen. Vid reklamation av vara skall kunden begära ett s.k. RN (returnummer), som sedan är giltigt i 14 dagar.

Vid samtliga fall då en vara returneras till Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) skall kunden först ha erhållit ett RN. Returförsändelsen skall sedan tydligt märkas med detta RN. Kunden bör skriva erhållet RN på paketlappen så att originalförpackningen ej skadas. Defekta produkter som returernas till Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen, vilket innebär att kunden har rätt att få frakten betald vid ett giltigt returärende. Hos Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) har privatkonsument rätt att få en förbetald paketlapp sig tillsänd i de fall då varan är skadad. I de fall returärendet ej är giltigt som garanti/reklamation och kund har fått en förbetald paketlapp tillsänd sig, debiteras fraktkostnad tur och retur kunden alternativt att kunden bekostar retur. I de fall returanledningen är reklamation och fel ej kan påvisas utgår en avgift om 200:-+ moms + frakt tur och retur samt hanteringskostnad för ärendet. Försändelser som saknar RN återsänds till kunden och fraktkostnaden debiteras. Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig.

Kontakta oss på telefonnummer 031 306 36 51 eller maila oss på kontakt@gymkompaniet.se om du önskar reklamera ditt köp eller vara.

Returrätten gäller i 14dagar från att du fått din vara och gäller oanvänd vara, samt produkter som ej monterats.

Konsumenten har rätt att reklamera en vara eller tjänst om varans eller tjänstens egenskaper avviker från det som avtalats eller som följer av lag.

Konsumenten skall ersättas för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamation 

Gymkompaniet.se står alltid för returfrakt när det gäller skadat eller felaktigt gods.

Ingen reklamationsrätt lämnas vid företagsköp. Naturligtvis gäller ordinarie garanti dock

Ångerrätt

Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar förutsatt att varans art förutsätter detta. Bedömmer Gymkompaniet att varan använts för mer än funktionsprov kan en värdeminskning komma att tillämpas vid en retur. Varan får alltså ej vara använd förutom detta undantag och tillbehör skall vara förpackad så att varan går att sälja vidare som ny.

Vill konsument utnyttja sin ångerrätt skall denna kontakta Gymkompaniet.se, förslagsvis via e-post på info@gymkompaniet.se för erhållande av ett RN. Returfrakten bekostas av konsumenten. För att åberopa sin ångerrätt ska kunden kontakta Gymkompaniet.se för att erhålla ett RN och returadress.

Kontakta oss på telefonnummer 031 306 36 51 eller maila oss på kontakt@gymkompaniet.se om du ångrar ditt köp. Se även gärna Konsumentverkets blankett för ångerrätt

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.

Om en vara är transportskadad skall Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) kontaktas inom skälig tid för information om ersättning.

Återbetalning av ordersumma

Vid ångerrätt eller reklamation där kund ej begär ny vara ska Gymkompaniet.se återbetala ordersumman eller makulera fakturan snarast, inom 14 dagar, efter datum som den returnerade varan mottagits.

Garanti

Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Självklart följer vi konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna. I vissa fall lämnar tillverkarna utökad garanti men detta varierar mellan de olika produkterna och anges på produktnivå. Har du problem med din vara kan du kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig trots att det gått mer än 6 månader från inköpsdatum. Alla eventuella garantier gäller i Sverige.

Outlöst försändelse

För försändelsgon av de butiker som ingår i vårt företag. Du som kund har dock alltid rätt att avböja dig sådana utskick och borttagning ur vår databas om du så önskar.

Tvist

Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Övrigt

Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Gymkompaniet Sverige AB (Gymkompaniet.se) skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt

Snabbversionen av köpvillkoren

Inkl / exkl moms?

Priserna på hemsidan kan visas både inkl moms och exkl moms beroende på önskad inställning (styrs via inställning från kund). Se produktsidor för enskilda produkter eller kundvagnen för totalsumman och moms.

Personuppgifter

Gymkompaniet.se sprider aldrig dina personuppgifter till tredje part

Under 18 år?

Beställare under 18 år måste ha och sända målsmans tillståndföre köpet genomförs

Ångerrätt / Öppet köp

Självklart får du ångra ditt köp inom 14 dagar förutsatt att produkten är i orört skick och förpackningen likaså. Kontaka kundtjänst för att anmäla att du vill sända tillbaka din order. Du måste dock själv stå för returfrakten men Gymkompaniet kan hjälpa till med returfraktsedel.

Skadat gods?

Om du har fått en leverans där en produkt skadats under transport eller har någon annan skada så kontakta oss omedelbart så byter vi ut produkten. 

 1. Levla upp i bänkpress

  Levla upp i bänkpress

  Levla upp i bänkpressen
  Gillar du att bänk och gör det mycket och ofta, då kommer några tips och trix för dig som kan göra att du levlar upp i ditt bänkande.
  Bänkpress är en av de klassiska basövningarna som finns dom består av marklyft, knäböj och bänkpress och i dessa tävlar man i när man utövar sporten styrkelyft.
  Det är en jättebra övning som involverat till största dels musklerna på överkroppen men man kommer att använda sig av resterna av kroppen om man gör den teknisk.
  I en bänkpress kan man ha råstyrka och bänka mycket med helt fel teknik men slutar oftast i skador. Vanliga skador i bänkpress är muskelbristningar i bröst, biceps eller i triceps.
  Men du kan också vara teknisk stark då behöver man inte ha den rå styrkan som de andra går på.

  Hur ser en teknisk bänkpress ut då?
  Det är sex stycken saker som ska ingå i den tekniska bänken.
  För det första ska du ha kontakt med bänken, ditt huvud, skuldror och säte ska ha kontakt med b

  Läs mer »
 2. Hur rör sig sätesmuskeln?

  Hur rör sig sätesmuskeln?

  Hur rör sig sätesmuskeln?
  Sätet har mycket muskler som sitter runt som hjälper kroppen att röra på sig i olika vinklar och rörelser. 
  Man kan titta mycket på hur kroppen rör sig i olika delar av en övning för att eventuellt se om man har en obalans i musklerna då övningen kan bli sne, svag eller att utförandet känns fel.

  Genom att kolla kroppens rörelsekedja så kan man vad man behöver träna mer av.
  Som tex i marklyft så kan man titta på vart i lyftet har har mest problem med.
  Är det i botten av lyft eller är det kanske utlåsning.
  Beroende på vad problemet är så kan man kan man märka det vid dom tyngre lyften då man oftast har svår i botten läget eller i utlåsningen.
  Och då kan det vara bra att träna på just det man är svag.

  Om det är bottenläget så kan man träna med ett stopp eller marklyft med ett långsammare tempo för att förbättra sin svaghet.
  Är det i utlåsningen som det tar stopp så kan det vara bra att träna kronlyft så man blir bä

  Läs mer »
 3. Är vatten viktigt när man tränar?

  Är vatten viktigt när man tränar?

  Är vatten viktigt när man tränar?
  Att en vattenflaska hänger med på träning är ju ganska självklart men  vet du varför du behöver fylla på med vatten under träningen?
  Vätska är en viktig del av livet för att kroppen ska må bra och fungera men man behöver inga mängder med vatten som många tror.
  Om man pratar överdrivet med vätska så blir det livsfarligt men då får man ligga i och hinka i sig vatten, så ingen övervätskning.
  Man kan se ofta på sociala medier om hur viktigt det är med att ha sin stora dunk vatten med sig hela tiden och att dricka frenetiskt, men det finns inget som säger att den jätte mängd vatten är nödvändig för något.

  En vuxen människa består av cirka 60 procent vatten medan en nyfödd är hela 80 procent.
  Vatten är ett bra lösningsmedel som kroppen använder sig av för att transportera salter, proteiner och kolhydrater dit de behövs.
  Avdunstning av vatten är också viktigt för kroppen då den reglerar kroppstemperaturen på de sättet, det

  Läs mer »
 4. Hur jobbar protein

  Hur jobbar protein

  Hur jobbar protein
  Vad är då protein? 

  Är ett livsnödvändigt näringsämne som ska ingå i våran kost.
  Protein har påverkan på musklerna, bindväv, hormoner och enzym och involveras i cellernas alla processer.
  Protein består av 20 stycken aminosyror och 9 av dom är essentiella och betyder att kroppen inte kan bilda dom själv.
  De andra kan kroppen producera själv och bildas från kolhydrater och andra aminosyror som bryts ner.

  Proteinet som innehåller alla essentiella aminosyror kallas för fullvärdiga och högkvalitativa proteiner och dessa kommer från de animaliska livsmedlen.
  Om man tittar på sojaprotein så skulle de också tillhöra fullvärdigt men inte de andra som nötter, fröer eller alger.
  Tittar man på proteintillskott så framställd de oftast från naturliga proteinkällor såsom mjölk som är ett fullvärdigt protein.
  I ett proteinpulver har man isolerat proteinet och tagit bort fett och kolhydraterna för att göra den till en ren proteinprodukt.

  Läs mer »
 5. Impingement

  Impingement

  Impingement
  Har du en känning i axeln när du ska lyfta armen eller kanske du har problem med axel under axelpasset på gymmet.
  Uppstår det smärta i axeln när du ska lyfta ett föremål på jobbet eller kanske att du inte får rörelsen jämlik den andra armen, då kan du ha något som kallas för impingement i axeln eller på svenska en inklämningssyndrom.

  Du kan också få smärta i axeln och överarmen, in och utåt rotationer i vila.
  Smärtan kommer oftast snabbt och den kan bli långdragen.
  Andra symtom är också att rörligheten i muskler

  Läs mer »
 6. Vikten av att värma upp ordentligt

  Vikten av att värma upp ordentligt

  Vikten av att värma upp ordentligt 
  När du ska träna och värma upp innan dagens träningspass så gör nästan alla på olika sätt men vad är egentligen rätt?
  Varför värmer man upp inför träningen?
  Dels är det såklart för att kroppen ska förbereda sig för den träningen som ska komma.
  Man vill öka temperaturen i kroppen och få igång ledvätskan i leder och vägleda kroppen till vad man ska utföra under träningen.
  Med rätt uppvärmning minskar skaderisken jättemycket men också prestationsförmågan.
  Men sen ska man inte glömma den mentala delarna av uppvärmning.
  När man skapar sig en uppvärmningsteknik som funkar bra för dig så blir det lite som en ritual innan träningen.
  Den skapar fokus och ökar koncentrationen.

  Man kan ha olika typer av uppvärmning beroende på vad du ska göra.
  En person som spelar fotboll har inte samma uppvärmning för en person som ska maxa tungt i en bänkpress.
  Det beror ju på att man ska prestera på två helt olika sporter oc

  Läs mer »
 7. Utveckla greppet

  Utveckla greppet

  Utveckla greppet
  När du tränar vissa övningar så kan du göra samma övning fast du håller annorlunda och då kommer du träffa lite andra muskler i kroppen.
  Genom att byta grepp så kan du känna att du använder andra muskler och det är superbra att variera mellan övningarna, det gött att du blir starkare.
  Om du använder dig av att byta grepp så kan det kännas att du är lite svagare där men det beror nog mestadels på att övningen blir “ny” och kroppen inte riktigt vet vad den gör.
  Men om du har tränat ett tag så kommer kroppen snabbt att hitta sin rörelsebana och övningen känns som den ska.
  Så genom att byta grepp så kan du avancera din träning lätt och effektivt genom att lägga till en övning.
  Övningar som är lätt att byta grepp i,

  Latsdrag,
  Latsdrag är en övning för ryggen, det som brukar kallas vingar.
  De muskler som jobbar i övningen är främst latsen men även muskler som 
  biceps, baksidan av axeln, underarmsmuskeln och rotator

  Läs mer »
 8. Beach 2023

  Beach 2023

  Beach 2023
  Är du den som har panik över sommarkroppen i år igen?
  Matas du med inlägg på sociala medier om hur du ska lyckas med din diet och detox för att gå ner ett X antal kg innan sommaren?
  Du kanske även har provat det mesta men ändå hamnar i en jojobantning.
  Att nyhetstidningen går ut med olika knep du ska göra för att gå ner i vikt är inget positivt.
  Det som de borde skriva är hur du går ned i vikt och sen behåller din viktnedgång och stabiliserar den.

  För att alla qvickfix är bara ett steg närmare till ett misstag, vad menar jag då?
  Jo för att om du väljer att gå på en diet av tex soppor, minimalt med kcal eller kanske någon typ av shakes så kommer du till 99% att inte hålla den vikten du gått ner pga av att du kommer börja äta som du gjorde innan du började när din “kur” är över.
  För att du inte kan leva på soppor, shakes eller på mini kcal under en längre tid utan att det blir hälsofarligt.
  Och vad händer då när du börjar äta mat igen när

  Läs mer »
 9. Vett och etikett på gymmet!

  Vett och etikett på gymmet!

  Vett och etikett på gymmet!
  Det kanske inte alltid är lätt att veta hur man ska bete sig och hur man ska agera på gymmet.
  Men alla gym brukar ha en del regler för att alla ska kunna trivas så bra som möjligt med det finns såklart också regler som är solklara men också kanske lite diffusa för vissa.
  Gymmet kan vara den stora sociala delen för vissa personer medan andra bara vill dra på sig stora hörlurar och inte vara sociala alls på något vis och det är också okej. 
  Men det bästa är ju att följa regler som finns så att alla kan få en trevlig träning som möjligt.

  Men de absolut vanligaste reglerna är-
  Skor,
  Skor ska alla ha i gymmet men det finns absolut inga ytterskor inne.
  Och att träna utan skor eller barfota är ohygieniskt och ofräscht, dessutom är det lättare att skada sig om du skulle tappa en vikt eller något med tyngd på foten.
  Och den klassiska - jag har ju bara gått från bilen in hit- förblir uteskor då eftersom du ändå

  Läs mer »
 10. Progression och regression i träning, vad är det?

  Progression och regression i träning, vad är det?

  Progression och regression i träning, vad är det?
  Dessa två har egenskaper som är viktiga för en person som lägger mycket vikt i sin träning och utveckling.
  När man pratar om progression i sin träning så pratar man om träningens utveckling och framsteg.
  Progression betyder i sig utveckling och det stämmer då kanske bra in på den som vill utvecklas i sin träning.
  Alla som vill bli starkare på gymmet jagar progression på nåt sätt, att lyfta mer eller få större muskler, bli bättre, snabbare och mer uthålliga, ja det finns många sätt att sätta progression på.

  Genom att utsätta kroppen för något som den inte är van vid.
  Om du inte är van vid träning eller att lyfta vikter alls så kommer din utveckling ha raketfart i början av din träningsresa och du kommer bli starkare snabbare då du kommer märka skillnad snabbt.
  Men sen kommer du fram till olika platåer, alltså du kommer märka av att dina framsteg avstannar och du känner att din utveckling för styrka, smidighet,

  Läs mer »
Sida