Hemmagym hos Adam

Hemmagym är en önskedröm för många människor. Att kunna träna utan att behöva sitta fast i trafiken eller trängas med andra människor på gymmet.


Det är framförallt två saker som sätter begränsningar för ett hemmagym: Ekonomin och Ytan. Och idag ska vi titta på ytan.

Adam är en av våra kunder som ville bygga ett hemmagym, men han hade bara 9kvm att bygga gymmet på. Så istället för att försöka få in en mängd olika produkter och få ett trångt rum fokuserade vi på ett ordentligt underlag (lyftplattform), en rejäl halfrack, ett skivstångsset, en bänk och kettlebells. För den som är van vid att nyttja skivstången så är det antagligen det mest användabara träningsredskapet för att bygga styrka. Och även om hela rummet egentligen bara är en "station" så är antalet övningar i princip obegränsat: Bänkress, knäböj, marklyft, stående rodd, militärpress, sumolyft, bålrotationer, frontböj - och med tillägg av kettlebellens alla övningsmöjligheter så tillkommer ännu fler möjligheter att träna kroppen.

Ett gym i den här storleksordningen är anske inte något som ersätter ett komplett kommersiellt gym. Men för den som gillar basövningar så kan ett sånt här rum lätt täcka upp en mycket stor del av träningspassen och spara in oerhörda mängder tid och krångel.

Se filmen nedan om när vi besöker Adam:




Och produkterna i filmen hittar du här:
Lyftplattform
Half Rack
Skivstångsset
Kettlebells
Hemmagym