Concept

Köp Concept här! Concept grundades under 70-talet i Vermont och har i över 45 år levererat olika former av träningsutrustning. De är i dag mest kända för sina roddmaskiner och konditionsmaskiner baserade på luftmotstånd.

Att just den numera klassiska roddmaskinen Model D, som är de facto guldstandard vare sig det gäller kommersiella gym, crossfitboxar eller olympiska träningscenter är kanske egentligen inte så konstigt, med tanke på att fröet som kom att växa till företaget vi idag känner såddes när bröderna Dreissigacker, i fullt sjå med att förbereda sig för de olympiska uttagningarna 1976, modifierade sina åror med kolfiber i ett försök att vinna mark mot sina konkurrenter.
Något OS blev det aldrig för de båda bröderna den gången, men de såg löftet i de modifierade årorna och började således tillverka och sälja dem till allmänheten, enligt ryktet inledningsvis ur flaket på en lastbil innan de investerade i sin första fastighet.
Man har sedan under årens gång fortsatt leverera fler innovationer och Concept-åror är idag alltjämt bland de mest populära bland sportens elit.

Att de kan sin sak när det kommer till rodd står således utan tvekan klart och 1981 fick de idén att bygga en inomhusroddmaskin för att kunna träna utan tillgång till vatten och båtar. Den första versionen av Concept-roddmaskinen, passande nog kallad Model A, var resultatet. Denna tidiga verison tillverkades till stor del av cykeldelar och var naturligtvis ganska rudimentär jämfört med de aktuella versioner vi kommit att vänja oss vid idag, men hade redan här en sits som rörde sig längs en skena och ett svänghjul med fläktblad så skillnaden mot moderna modeller är kanske inte så stor som man skulle kunnat tro.
Model A släpptes till ett extremt konkurrenskraftigt pris som var en bråkdel av vad konkurrenterna på marknaden tog för sina varianter, så det är kanske inte så konstigt att den kom att bli en superhit! Tacksamt nog är Conceptmaskinerna än idag väldigt skäligt prissatta; även om man inte är många gånger billigare än samtliga konkurrenter har man en väldigt blygsam prisbild för maskiner som idag är att betrakta som guldstandad för kommersiella gym såväl som elitidrottare.

Under åren sedan lanseringen av Model A har man gjort flertalet revisioner och uppdateringar. De aktuella Model D & E lanserades t.ex. 2003 respektive 2006 och uppdaterades med PM5 datorn som idag sitter på samtliga Concept-maskiner när denna lanserades i slutet av 2014. På så sätt uppdaterades de även med modern funktionalitet såsom stöd för blåtand m.m.

Bortom roddmaskiner har man under åren även utökat med en motionscykel och en stakmaskin som går under beteckningen BikeERG och SkiERG, båda baserade på samma luftmotståndssystem som de vid de här laget väl beprövade roddmaskinerna. Dessa har likt roddmaskinerna blivit väldigt populära och används flitigt ibland annat i crossfit sammanhang.

4 Artiklar

per sida
Minskande ordning

4 Artiklar

per sida
Minskande ordning