Boxningssäckar

Köp Boxningssäckar

Köp Boxningssäck

Varför inte tänka utanför boxen av traditionell träning och börja boxas istället? Att använda en boxningssäck är både stressavlastning och träning i ett! Allt du behöver är en stadig krok i taket och lite vilja. Vem har inte blivit sugen på att träna boxning när man hört låten Eye Of The Tiger?

Boxningssäck

En boxningssäck är designad för att utstå upprepade slag. Den är oftast cylinderformad och fylld med olika material beroende på vilken hårdhet som vill uppnås.


Olika typer av boxningssäckar

Det finns olika typer av boxningssäckar med olika namn efter sin storlek, användningsområde och uppbyggnad. Nästan alla säckar har ett överdrag av läder eller syntetiska material som motstår slitning och mögel såsom vinyl. Det finns även säckar med canvasöverdrag vilka passar bättre i mindre fuktiga miljöer och där användningen är låg.Speed bag

Dessa boxningssäckar är små, luftfyllda säckar som är förankrade i toppen och hängs upp ovanifrån. Den här säcken används för att hjälpa en utövare att lära sig hålla händerna uppe och förbättra hand-ögon koordinationen samt att förflytta vikten mellan fötterna vid slag. Dessa kommer i storlekar från 33x25 cm (large), 25x18cm (medium) till små (15x10 cm). Generellt sett så är de större säckarna långsammare och kräver mer kraft för att hållas igång. Större säckar används för att bygga styrka och uthållighet medan små säckar hjälper utövaren att träna upp snabbhet och koordination.  

En boxare slår vanligtvis säcken framifrån med knytnävarna, men det är också möjligt att använda knytnävarna och armbågarna för att slå säcken från olika håll. Coordination bag är en ny typ av speed bag som rör sig mer oförutsägbart än rytmiskt.

 


Swerve balls

Dessa säckar är nästan samma som speed bag, med enda skillnaden att säckens storlek, form och material kan vara annorlunda. Dessutom är den fastsatt i både taket och golvet. När boxaren slår säcken reagerar den genom att svingas mot denne snabbt. Desto hårdare och snabbare slagen på en swerve ball är, desto snabbare studsar de tillbaka samt reagerar i olika riktningar, vilket ger en bredare träning till utövaren.Maize bags eller slip bags

Dessa slår man inte på med hård kraft, utan används i boxningsträning för att förbättra atletens huvudrörelser och förmåga att undvika motståndarens slag. Namnet Maize kommer från att de traditionellt sett är fyllda med majs.


Hur används en maizebag? I den här videon jobbar man nästan enbart med huvudrörelser.

Heavy bag

En större cylindrisk säck, oftast fastsatt med hjälp av kedjor eller rep, som används för tunga kropsslag. Denna kan även användas för att stärka händer eller andra kroppsdelar som används för att slå säcken. Heavy bags är till för att utveckla styrka. Varianter av säcken är Banana Bag (längre säck som används inom Muay Thai) och slim line bag (tunnare än en heavy bag).


Den här videon går igenom några olika typer av heavy bags.

 

Pedestal bags eller tower bags

Tunga säckar som är fastsatta i en piedestal snarare än att hänga från taket. Basen på fästet är ofta fylld med vatten eller sand för att ge säcken mer stabilitet och förhindra att den flyttar på sig. Även om de fyller samma funktion som hängande heavy bags kan de också användas på marken.Uppercut bag

Dessa började dyka upp i början av 2000-talet. Med så pass många variationer på säckar och träningsutrustning för boxning är det idag inte ovanligt att se en sådan här på gymmet. Säcken tillåter boxaren att slå från olika avstånd, hastigheter och kraft. Dessa finns i olika modeller såsom: Angle Bag, Teardrop Bag, Body Snatcher/ wrecking ball bag och Bowling pin bag.


Teknik för en variant av uppercut bag.


Body opponent bag

Denna är formad som en människa och är oftast tillverkad av syntetiska material. Säcken är tänkt att simulera en verklig motståndare och samtidigt ge utövaren tillfälle att träna på att träffa olika kroppsdelar, vilket kan vara svårt att utföra med en riktig person på grund av skaderisken. Dessa räknas dock inte som slagsäckar i strikt mening.

13 Artiklar

per sida

13 Artiklar

per sida