Köpguide frågor och svar

Kundservice hos Gymkompaniet

Har du en fråga om en produkt, leverans eller någon allmän fråga? Vi försöker alltid svara på e-post så snart som möjligt - men alltid inom 24h på vardagar. Tveka inte på att kontakta oss:

E-post: kontakt@gymkompaniet.se

Telefon: 031 - 306 36 51

Telefontiderna är måndag - fredag 08.00-17.00.
 • Svar på vanliga frågor hos Gymkompaniet

  Här besvarar vi de vanligast ställda frågorna som vi fått till supporten/kundservice hos oss här på Gymkompaniet. Om du har några ytterligare frågor så tveka inte på att kontakta oss.

 • Hur lång tid tar leverans?

  Alla lagervaror skickas vardagen efter beställning om inget annat önskas och tar vanligtvis mellan 2-5 dagar beroende på var i Sverige du beställt till. Vissa varor går från samarbetslager, dessa kan då ha längre leveranstid.

 • Vilket fraktbolag använder ni?

  Vi använder oss av Scenker, och schenker aviserar på sms innan om du är privatperson - och kör ut direkt om du är företag. Om du behöver avisering även som företag så meddela oss detta.

 • Vad kostar frakten?

  Fraktpriset (per order) adaptivt och anpassar sig till hur mycket produkterna du har i din kundvagn väger. För att se fraktpriset så gå till kundvagnen.

 • Betalning?

  Hos oss har du 3 st betalalternativ: Kortbetalning, faktura och möjlighet att delbetala din vara.

 • Retur?

  Man kan skicka varan på retur senast 14 dagar efter mottagandet. Det är ett krav att varan skall vara oöppnad och obrukad samt sändas tillbaka i originalförpackning. Du som kund svarar själv för returfrakten som skall sändas tillbaka och meddela oss att så är gjort. När vi får tillbaks varan och efter besiktning kan konstatera att den inte är skadad betalar vi tillbaka dina pengar inom 30 dagar. Beloppet som betalas tillbaks är det du betalat för produkten exkl. de kostnader vi haft i samband med frakt. Orginal packsedel måste medsändas.

 • Montering?

  För att vi skall kunna ge dig bästa pris så kommer dom flesta av våra varor omomterade, men är i de flesta fall relativt enkla att montera tack vare tydliga instruktioner som medföljer. Vid större order kontakta oss för hjälp med montering, detta utförs med dagstaxa.

  

Har du en fråga som vi ej besvarar här tveka inte på att maila frågan till oss på support@gymkompaniet.se ingen fråga är för dum.


 • Vad är en skolsstång?

  En skolstång är en skivstång med mindre anslutning för vikterna. 25mm i diameter istället för internationellt mått som är 50mm. 

 • Varför har skivstängerna i olika längd?

  Den vanligaste skivstången har måttet 220cm vilket många övningar samt skivstångs ställningar är anpassade efter. Men har man begränsat med utrymme så kan man välja det kortare alternativet.Den kortaste stången är mycket passande då man vill ha ett rakt alternativ vid exempelvis biceps och triceps träning.

 • Vilken längd på skivstång är den vanligaste?

  220cm är den internationella standarden för skivstänger och den bredden som skivstångsställningar är gjord för. 

 • Vilka vikter är att föredra i hemmet int eller skolvikt?

  Skolvikt på grund av den lägre prisbilden.

 • Vad är fördelen med att ha en säkerhetshantel jämfört med en fast hantel?

  Med en säkerhetshantel är fördelen att du själv bygger den och på så vis kan anpassa vikten för just din träning. Du behöver alltså inte köpa flera hantlar, det räcker med ett par säkerhetshanlar och viktskivor vilket minimerar platsen och passar utmärkt för hemmet.  

 • Vad är skildnaden mellan fjäderlås och klove lås?

  Fjäderlås gör det väldigt lätt att byta vikter vilket passar utmärkt vid gymverksamhet . klovlås är ett lås som du skruvar fast på skivstången vilket ger en enorm trygghetskännsla vid tyngre träning.