Bygga hemmagym - Kostnad hemmagym vs Gymkort

Att ha sitt egna hemmagym är en dröm som många går runt med men som man ofta skjuter upp då det dels handlar om utrymme och dels handlar om en kostnad. Idag ska vi titta lite mer på hur själva kostnaden för ett hemmagym kan motiveras, och om det faktiskt är värt att köpa in utrustning till hemmet


Ofta (men inte alltid givetvis) så står valet mellan att antingen själv bygga ett hemmagym eller att köpa ett gymkort. Snittpriset på ett gymkort varierar genom landet men ligger ofta någonstans kring 300-500kr/månad så här räknar vi med ett snitt-pris på 400kr/månad. Det ger en årskostnad på 400x12 = 4800kr per person och gymkort.

Om vi räknar med att det är två personer i hushållet som tränar så lägger man sammanlagt 9600kr per år på sina gymkort. Därtill tillkommer givetvis också transport till och från gym och den extra tid som läggs på själva transporten men det är lite svårare att räkna på kostnaden på transport så i det här inlägget så väljer vi helt att bortse ifrån det.

Så vad kan man få för hemmagym för 9600kr?
- En bra grund är inga problem att skapa för knappt 10.000kr. En bänk, skivstångsställning, skivstångsset, ett suspension-träningsset, en gymboll och en stretchmatta. Mer än så behövs inte för att kunna få till träning för hela kroppen.

År två: Kan man exempelvis lägga till ett mindre löpband.
År tre: Ett paket med hantlar.
År fyra: Kettlebells, chinsräcke, benspark etc. O.s.v...

Det som på kort sikt kan ses som en ganska stor investering blir lätt på några års sikt ett betydligt mer ekonomiskt alternativ i våra ögon. Om man ser det på 5-10 års sikt så kan den kostnaden du lägger ner på hemmagym finansiera ett riktigt ordentligt hemmagym. Nedan ser du ett fantastiskt exempel på ett hemmagym som en av våra kunder byggt.

Hemmagym
Du kan få mycket utdelning per krona med lite smart planering.

Där finns också frågan om man ska handla år för år för att hålla nere sin start-investering eller om man ska satsa fullt ut på en gång.

Vi ser båda metoderna ungefär lika ofta och i slutändan handlar det helt om vad man har för ekonomisk kapacitet. Har man möjligheten att köpa hela hemmagymmet på en gång så rekommenderar vi det då det ofta gör att man får en bättre helhetskänsla i sin utrustning. Men om man istället köper på sig delar år för år så rekommenderar vi att man gör en ordentlig överläggning med sig själv och lägger en liten plan på hur ens inköp ska se ut så att man börjar med den basen som man kommer använda mest.

Givetvis får man gärna ringa eller maila vår support för att få hjälp med hur man bör tänka för att få ett så bra resultat som möjligt.

Ta gärna också en titt på våra mest sålda hemmagyms-produkter här.