Tjena! 

Jag heter Emil Norling är 22 år, bor i Tierp utanför Uppsala och jobbar som brandman samt tävlar och tränar styrkelyft. Här på gymkompaniets hemsida kommer ni kunna följa min träning och mina tankar inför tävlingar.

Jag gjorde min första tävling den 7 Maj 2016 tävlandes i klass -93. Detta var junior-SM och jag fick med mig en bronsmedalj hem. Mina resultat var då 230kg i knäböj, 130kg i bänkpress och 287,5kg i marklyft.

Innan detta hade jag tränat styrkelyft ordenligt i cirka 9 månader. Min idrottsliga bakgrund före detta har bestått av framförallt hockey men även fotboll och friidrott. 
Den 7 Juli 2018 ställde jag upp i mitt första senior-SM, då i klassen -105kg. Mina resultat blev då 300kg i knäböj, 180kg i bänkpress och 336kg i marklyft. Det gav mig SM-guld och svenskt rekord i knäböj, marklyft samt totalt. 

I dagsläget tränar jag 5 pass styrkelyft i veckan och detta komponeras ihop på fyraveckors perioder av min tränare Stefan Ågren. Som tillägg lägger jag in 1-2 konditionspass i veckan för att underhålla hjärta/lunga. Vintertid blir det hockey och sommartid blir det löpning eller mountainbike.

En typisk vecka under grundträningsperiod kan se ut såhär: 
Måndag: Knäböj, Bänkpress + komplement. 
Tisdag: Bänkpress + komplement 
Onsdag: Bodybuilding, Rörlighet, Gymnastik. 
Torsdag: Vila/Kondition 
Fredag: Knäböj, Bänkpress + komplement. 
Lördag: Vila/Kondition 
Söndag: Marklyft + komplement

I höst kommer jag ställa upp på 3 tävlingar. Först ut är Nordiska Mästerskapen för juniorer på Island 20-23 september, där blir det bara bänkpress. 21 oktober ska jag tävla på Tyngre 7 och några månader senare hoppas jag bli uttagen på junior EM i Litauen.

På återseende!


styrkelyftare