I den här artikeln kan du läsa mer utförligt om hur det går till att bygga ett företagsgym

Att starta företagsgym/personalgym blir allt vanligare på arbetsplatser i Sverige. Vi har under de senaste åren sett en markant ökning i antalet personalgym.


Varför Personalgym?
Fördelarna med ett personalgym är många. Personalen slipper transporttiden, de slipper krångla med öppettider, trängas med ett stort antal andra människor, det ger en mer hälsosam inriktning på företaget och med ett välbesökt personalgym så kan antalet sjukskrivningar minska - vilket inte bara höjer abretsglädjen men även lönsamheten.

Friskvårdsbidraget?
I princip alla bolag idag har någon sort friskvårdsbidrag. Det är dock väldigt svårt att se vilken effekt det ger och det blir i slutändan en stor kostnad för någonting med osäkert resultat. Ett gym är i sammanhanget en mycket rimlig kostnad och kan användas i många år vilket gör det till ett mycket bra alternativ till det klassiska friskvårdsbidraget. Dessutom kan användandet enkelt mätas för att se hur gymmet nyttjas. Det är också uppskattat av personalen och vi ser idag alltfler företag där personalen själva väljer att samla ihop sina friskvårdsbidrag och köpa in personalgym tillsammans.

Köpa eller leasa företagsgym?
Vi jobbar givetvis med båda delarna. För mindre företagsgym så är det vanligaste att allt köps loss i en klumpsumma, medan större gym ofta går till leasing. Men givetvis är det helt valfritt och har du frågor om detta och hur det fungerar så kontakta oss gärna.

Var börjar man?
Det vanligaste när man ska bygga ett personalgym är att man ringer upp oss för lite inledande vägledning. Om vi kan få en ungefärlig golvyta, en ungefärlig stil på gymmet (Maskinpark? Fria vikter? Fokus på styrka? Motion? En ungefärlig budget?) så kan vi börja med att måla upp ett förslag som ni sedan kan ge feedback på. Givetvis kommer vi gärna ut till er med produktspecar etc. och går igenom olika sorters utrustning på plats om ni hellre önskar det. Vid större byggen är det generellt standardförfarande.

En första skiss:
Efter att vi fått lite vanlig standardinfo så gör vi ofta ett litet utkast på hur personalgymmet hade kunnat byggas.


Efter att du sett förslaget, offert och produktlista så kan du återkomma med feedback, tankar och frågor och utifrån det ändrar vi förslagen så att det passar dig perfekt.

Rumyta och Underlag?
Det går att bygga företagsgym på de flesta plana underlag och i de flesta storlekar. De minsta personalgymmen vi byggt har legat runt 20kvadrat medan de största varit i klass med kommersiella anläggningar på många hundra kvadrat. Givetvis får man anpassa sig efter omständigheterna. Ungefär hälften av alla personalgym läggs med någon sorts gymgolv eller gymmatta. Det klassiska i sådana fall är att om ytan är liten så kör man med pusselmatta, och om ytan är lite större så täcker man alltihop med en gymmatta. Vid riktigt stora ytorär det dock kanske allra vanligast att man enbart lägger gymgolv under själva området för fria vikter. På det sättet får man skydd och dämpning där man behöver det som mest samtidigt som man kan hålla nere kostnaden i att inte täcka hela rummet/lokalen.

Vad kostar det?
Det här är givetvis en omöjlig fråga att svara på. Egentligen kan man säga att ett företagsgym kostar vad du önskar att det ska kosta. De minsta personalgymmen består ofta bara av någon motionscykel och ett litet multigym medan de större kan vara fullutrustade med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, kryssdrag, bänkar, skivstångsstationer och hantelpaket. Ett gym kan således kosta allt mellan 20.000kr och uppåt över miljonen. Ett klassiskt företagsgym med något löpband, en crosstrainer, en frivktssektion och 2-3 maskiner ligger dock ofta någonstans mellan 150-250.000kr. 

Vilken utrustning krävsför ett företagsgym?
Precis som i ovanstående fråga så är detta helt unikt. Det finns inga givna paket. Vi har dock byggt otaliga gym och vet ofta vad som är mest populärt. Vårt förslag är att du ringer oss så svarar vi på alla frågor du kan tänkas ha om utrustningen och vad vi tror kommer bli mest populärt.

Montering och Leverans?
Vi bygger personalgym i hela Sverige och behöver du monteringshjälp löser vi givetvis detta också

Lycka till! Och hör av dig om du har några frågor eller önskar en offert. 
Telefon: 031-3063651
Mail: Kontakt@gymkompaniet.se