Det är samma fantastiska känsla varje gång vi öppnar upp en ny container med nyproducerade produkter.

Det är klart att vi sett produkterna på rit-stadiet och i prototyper, men det är en helt annat känsla när en helt ny produkt ser ljuset för första gången och kan börja säljas.

Ledtiderna inom gymutrustning är rätt långa och vi beställer många månader i förväg. Bara frakten tar över en månad på stora containerfartyg. Dessutom är varje order på 22ton, och det går inte att mixa hur många olika produkter som helst. Det gör att vi behöver vara relativt säkra på att det vi tar hem kommer sälja. Annars blir vi sittande med lager i flera år.

Det har hänt... Ibland gör även vi missar när vi blir förälskade i våra egna ideér. Men oftast har vi hyfsad koll och det vi tror kommer sälja, brukar sälja.

Recoil har ökat relativt snabbt i sortiment, men från början var tanken att vi skulle ta in ett par nya produkter i taget. Affärsidén med att inte ha några mellanhänder och lägga ungefär hälften av det som sparas in där på priset och hälften på utökad kvalité har verkligen betalat av sig, och vi ser idag att vår Recoilförsäljning dubblar i princip varje år sedan start.

Själva grunden i märket är styrkeutrustning för den lite mer seriösa utövare, men vi har också flörtat med crossfitvärlden och nu det senaste även det klassiska hemmagymmet eller kampsportare. 

Det finns så mycket onödig byråkrati och logistik även nuförtiden, att det förhoppningsvis fortsätter gå att utöka märket till att innefatta alltfler produkter.

Om du som läser detta har önskemål eller ser någon produkt som saknas på marknaden i prisvärt utförande så kontakta oss gärna. Vi tar gärna emot tips!

gymutrustning Recoil
Några av de nya produktera från den senaste omgången! Alla våra Recoilprodukter ser du här!

gymutrustning Recoil 2