Gym Inspiration

 1. Bygga gym som bostadsrättsförening

  Vi ser en markant ökning av antalet bostadsrättsföreningar som bygger gym - och inte bara blir de fler utan dessutom blir också gymmen allt bättre. Medan ett gym för något decennium sedan kunde vara en avstängs skrubb med en kombinationsmaskin som gnisslade så fort du rörde vid den, så är gymmen hos bostadsrättsföreningar idag små miniatyrversioner av ett riktigt gym.

  Allt oftare ser man ett riktigt rum som helt vigs åt gymutrustning, vilket ocks betyder att folk faktiskt också kommer att använda den.

  Lite beroende på storlek på lokalen så finns några olika varianter som är klassiska. Men det vanligaste oavsett storlek är att man börjar med ett hyggligt underlag, någon sorts gymgolv. Rummen som gymmen hamnar i är tyvärr ofta ganska tråkiga, och har sten eller betonggolv och gymmattan binder verkligen ihop rummet, minskar stötarna och skapar en betydligt bättre akustik och känsla - samtidigt som livslängden på utrustningen förlängs.

  Läs mer »
 2. Ett lite större hemmagym - Inspiration!

  Många som tänker på hemmagym ser kanske framför sig en mörk källare eller en liten garderob, där man lyckas klämma in ett par byggbara hantlar.

  Eftersom de som bygger hemmagym oftast är väldigt intresserade av träning så är själva hemmagymmet i sig oftast lite mindre än vad de kanske egentligen hade önskat. Men vid enstaka tillfällen får man möjligheten att bygga hemmagym som är någonting i hästväg! (Vi är från Göteborg, vi får dra ordvitsar!) Detta gymmet var ett sådant. Ett gammalt stall som vi fick uppdraget att i princip bygga så som vi önskade eller ansåg bäst.

  Så vi inredde gymmet med ett ordentligt stötdämpande golv så man inte behöver vara orolig för att släppa sina vikter. En ordentlig half rack med skivstångsset. Kettlebells, Ett rejält hantelpaket. Samt ställbar bänk, chinsräcke, GHD och roddmaskin... och givetvis en assault bike för intervallerna.

  Ett hemmagym som täcker in allt ifrån tung styrketräning till ren rehab, kondition och inter

  Läs mer »
 3. Hemmagym hos Adam

  Hemmagym är en önskedröm för många människor. Att kunna träna utan att behöva sitta fast i trafiken eller trängas med andra människor på gymmet.

  Det är framförallt två saker som sätter begränsningar för ett hemmagym: Ekonomin och Ytan. Och idag ska vi titta på ytan.

  Adam är en av våra kunder som ville bygga ett hemmagym, men han hade bara 9kvm att bygga gymmet på. Så istället för att försöka få in en mängd olika produkter och få ett trångt rum fokuserade vi på ett ordentligt underlag (lyftplattform), en rejäl halfrack, ett skivstångsset, en bänk och kettlebells. För den som är van vid att nyttja skivstången så är det antagligen det mest användabara träningsredskapet för att bygga styrka. Och även om hela rummet egentligen bara är en "station" så är antalet övningar i princip obegränsat: Bänkress, knäböj, marklyft, stående rodd, militärpress, sumolyft, bålrotationer, frontböj - och med tillägg av kettlebellens alla övningsmöjligheter så tillkommer ännu fler möjl

  Läs mer »
 4. Varför Gymgolv?

  En av de produktkategorier som oftast glöms bort (och som man sedan kommer på när gymmet är "klart") är gymgolvet. Trots att det ofta glöms bort så är gymgolvet oerhört viktigt för att skapa rätt atmosfär i rummet. Utan gymgolv får rummet ofta en betydligt kalare känsla, det ekar mer, utrustning och underlag tar mer stryk och ytan känns ofta smutsig.


  Med ett enkelt gymgolv förebygger du allt detta. 

  - Gymgolv sänker ekot och stötarna i rummet.
  - Gymgolv ramar in lokalen och ger ett enhetligt uttryck
  - Gymgolv skyddar underlag och utrustning
  - Gymgolv gör lokalen lättstädad och det ser ofta renare ut överlag även om smutsgraden är densamma ("skostreck" från gympaskor syns t.ex. betydligt tydligare på ett vanligt golv än på svart everrollmatta med grå stänk)

  Normalt sett brukar man säga att man använder gymmatta på störr

  Läs mer »
 5. Vårt Gymbygge på Avenyn

  I detta blogginlägget går vi igenom vårt gymbygge på Avenyn i Göteborg och de speciella utmaningar vi mötte på där! Om du ska öppna gym och vill ha lite feedback eller få hjälp med dina frågor så kontakta oss gärna genom att slå oss en pling eller fyll i vårt kontakformulär här!

  Gymmet på Avenyn drivs av två unga kvinnor och är från början en gammal nattklubb som nu bytt skepnad från höjden av ohälsa, till en plats dit människor kommer för att få mycket högklassig perosnlig träning.

  Den stora utmaningen i detta bygge var att skapa ett gym som på en begränsad yta kunde nyttjas av ett stort antal tränare samtidigt. Efterosm gymmet framförallt drivs som PT-studio så krävs ett stort gäng fria ytor där tränarna och deras kunder kan röra sig fritt. Samtidigt vill man ju ha in alla de klassiska produkterna och maskinerna. Yta är och förblir nästan alltid (ihop med budget) den begränsande faktorn, men i detta fallet fokuserade vi på en liten maskinpark och istället en mycket stabil lyft och friviktssektion, samt ett mycket gediget kryssdrag och flera sidoprodukter så som slam balls, plyoboxar, bulgarian bags etc. Och i mitten av gymmet finns en stor fri yta som kunderna kan nyttja även för mindre gruppträningspass.

  Tack vare den mindre maskinparken hålls också priset nere då det är maskiner som är den dyraste investeringen i ett gym, medan fria vikter oftast är betydligt billigare.

  Då klientelet på detta gym är kunder som har möjlighet att träna med PT under nästan alla pass så behövs också en annan känsla en de klassiska bodybuildergymmen. Detta är ett lite mer socialt gym, som drar åt friskvård snarare än muskelbyggande. Känslan behöver därför vara lite mer lyxig, vilket vi löste genom att välja maskiner och produkter som är lite rundare och mjukare i känslan och som låter lite mindre än många andra produkter där järn och viktskivor slås ihop gång på gång.

  Se gärna vår time-lapse av gymbygget nedan!

  Läs mer »
 6. Givna inslag i gymmet - Skivstången!

  Alla träningsredskap är inte skapade lika. Vissa är lite bättre än andra. Skivstången är ett sådant exempel.

  Vi är möjligen lite partiska eftersom skivstänger är en av våra absoluta huvudprodukter. Men det finns mycket få träningsredskap som är lika essentiella i gymmet som skivstången.

  Skivstångens utformning gör att det är möjligt att lyfta, dra och pressa väldigt stora volymer av vikter - jämfört med exempelvis en hantel eller kettlebell. Tack vare detta så är skivstången det bästa sättet att bygga en övergripande styrka i baslyften, så som marklyft, knäböj, bänkpress, militärpress etc. Dessa övningar ger själva grunden i varje seriöst styrketräningsschema. Vi skulle till och med vilja gå så långt som att säga att om du fick vilja mellan dessa övningar eller alla andra. Så är det de fyra basövningarna som är bäst att fokusera på - om slutmålet är grundstyrka.

  Inte bara är skivstången fantastisk när det kommer till basövningarna, den kan givetvis o

  Läs mer »
 7. Bildinspiration - Skivstång

  Skivstången är ett givet inslag på gymmet. Här visar vi några oerhört vackra skivstångskonstellationer från några av våra gymbyggen!

  Läs mer »
 8. Varför Hemmagym?

  Hemmagym har kommit att bli alltmer vanligt. Här går vi igenom några av de största anledningarna till att investera i ett hemmagym.

  Läs mer »
 9. Öppna ytor i Gymmet

  I det här inlägget går vi igenom vikten av att skapa rymd och öppna ytor i gymmet. Samt varför man inte vill trycka ihop för mycket utrustning på liten yta.

  Läs mer »
 10. Företagsgym - Inspiration

  I detta blogginlägg visar vi upp ett av våra företagsgymsbyggen för att ge lite inspiration för er som funderar på att skapa ett gym åt ert företag

  Läs mer »
Sida