Gym Inspiration

 1. Robins Önskade Hemmagym

  Vår kollega Robin fick i uppgift att komponera sitt egna önskade Hemmagym. Detta är vad han skrev:


  Hur hade jag byggt mitt hemmagym?
  Först kanske det är bra att förklara vem jag är och vad jag föredrar att träna på gymmet. Jag har hållit på med kampsport i cirka tio år, tävlat i ett trettiotal amatörmatcher och några proffsmatcher samt har gymmat sen jag var sjutton år gammal. På gymmet föredrar jag att köra basövningar och lite olika typer av konditions övningar.


  Vad hade jag då valt att köpa in?
  Då jag föredrar att köra tunga basövningar på gymmet så hade jag i första hand valt en robust och stadigt rack/ ställning där jag har möjlighet att köra både benböj, militärpress och bänkpress. Då jag inte vill lägga en förmögenhet på en sak men fortfarande vill ha något ordentligt som jag vet håller så hade jag köpt en Kombin

  Läs mer »
 2. Att bygga Källargym

  På ett år hinner vi besöka rätt många städer i vår strävan efter att bygga ett gym i närheten av varje person.

  Något som blivit allt vanligare på senare år är att bostadsrättsföreningar bestämmer sig för att börja nyttja sina källarförråd eller cykelförråd och bygga gym där istället. Lokaler som tidigare kanske mest huserat bråte eller i värsta fall stått helt tomma och bara väntat på att användas. Om man är ett 50-tal lägenheter och de allra flesta vill ha ett gym, så blir kostnaden per lägenhet relativt låg samtidigt som man får en betydligt mer attraktiv förening. 

  Vi är precis hemkomna från ett sådant bygge.

  Källargymkällargym 1

  Läs mer »
 3. Att hitta tillbaka - Therese Beirup Espenkrona

  Efter att ha laddat ur fullständigt efter VM och SM, tog det stopp i min träningsglädje. Efter att ha satsat allt, och att hela mitt hjärta och hjärna har andats strongwoman, blev jag fullständigt dränerad. Allt var så hypat på jobbet, på gymmet, på Facebook och Instagram. Alla pratar om tävlingar, träning och att pricka toppformen. Nu när min säsong var över för 2018, så stod det mig upp i halsen. Glädjen och lusten att bli starkare och att fortsätta fanns inte längre. Jag skämdes! Såhär får jag inte känna!? Alla som tror på mig. Alla som satsar på mig. Alla timmar jag lagt ner från första början på gymmet, är dom förgäves. Alla andra tjejer jag peppat att fortsätta att kämpa. Alla tid jag spenderat ifrån barnen. Jag säger att allt är ok om någon frågar hur det är. Men innerst inne strejkar huvudet.

  Jag trodde på fullast allvar att jag tappat glädjen helt. Att jag ska inte längre skulle få vara med i denna fantastiska strongmanfamilj. Att

  Läs mer »
 4. Fördelar med Hemmagym

  Fördelar med Hemmagym

  Att ha ett hemmagym och därmed också ha möjligheten att träna hemifrån har en mängd olika fördelar. Vi är givetvis lite partiska, men nedan tänkte vi lista de allra största fördelarna så får vi se om du håller med.

  Tidsbesparing:
  Det tilltalar dig givetvis mer att ha ett hemmagym om du är folkskygg alternativt om du har förlorat hoppet om mänskligheten och bara vill vara ifred. Men ett hemmagym är också perfekt om du har en väldigt stressig livssituation med både jobb, barn och en partner som kräver uppmärksamhet. Det är ytterst sällan som gymmet ligger precis bredvid där man bor, och tränar man 2-3 gånger i veckan med en snitt-tid på pendlingen till gymmet på 15minuter så innebär det upp till 26h per år enbart för att ta sig t

  Läs mer »
 5. Vad behövs i ett hemmagym?

  Vad man behöver i ett hemmagym varierar från person till person. För vissa räcker det med en skivstång, skivstångsställning och en bänk, eller ett par hantlar och några gummiband. Och för andra kan konditionsmaskiner vara i fokus. Eller för dig som har en hög budget så kan man givetvis satsa på en mix av både styrkeutrustning och konditionsutrustning.

  1. Först och främst måste man fundera på vilket mål man har med sin träning och vilken budget man har.
  - Är ditt mål att bygga en komplett fysik och kunna bli progressivt starkare så innebär det att du är tvungen att gradvis öka vikterna. Det kan vara svårt att få tillräckligt med fysisk utmaning med endast gummiband och lätta hantlar. Då är skivstången ett väldigt bra alternativ, den är relativt billig i jämförelse med träningsmaski

  Läs mer »
 6. Bygga gym som bostadsrättsförening

  Vi ser en markant ökning av antalet bostadsrättsföreningar som bygger gym - och inte bara blir de fler utan dessutom blir också gymmen allt bättre. Medan ett gym för något decennium sedan kunde vara en avstängs skrubb med en kombinationsmaskin som gnisslade så fort du rörde vid den, så är gymmen hos bostadsrättsföreningar idag små miniatyrversioner av ett riktigt gym.

  Allt oftare ser man ett riktigt rum som helt vigs åt gymutrustning, vilket ocks betyder att folk faktiskt också kommer att använda den.

  Lite beroende på storlek på lokalen så finns några olika varianter som är klassiska. Men det vanligaste oavsett storlek är att man börjar med ett hyggligt underlag, någon sorts gymgolv. Rummen som gymmen hamnar i är tyvärr ofta ganska tråkiga, och har sten eller betonggolv och gymmattan binder verkligen ihop rummet, minskar stötarna och skapar en betydligt bättre akustik och känsla - samtidigt som livslängden på utrustningen förlängs.

  Läs mer »
 7. Ett lite större hemmagym - Inspiration!

  Många som tänker på hemmagym ser kanske framför sig en mörk källare eller en liten garderob, där man lyckas klämma in ett par byggbara hantlar.

  Eftersom de som bygger hemmagym oftast är väldigt intresserade av träning så är själva hemmagymmet i sig oftast lite mindre än vad de kanske egentligen hade önskat. Men vid enstaka tillfällen får man möjligheten att bygga hemmagym som är någonting i hästväg! (Vi är från Göteborg, vi får dra ordvitsar!) Detta gymmet var ett sådant. Ett gammalt stall som vi fick uppdraget att i princip bygga så som vi önskade eller ansåg bäst.

  Så vi inredde gymmet med ett ordentligt stötdämpande golv så man inte behöver vara orolig för att släppa sina vikter. En ordentlig half rack med skivstångsset. Kettlebells, Ett rejält hantelpaket. Samt ställbar bänk, chinsräcke, GHD och roddmaskin... och givetvis en assault bike för intervallerna.

  Ett hemmagym som täcker in allt ifrån tung styrketräning till ren rehab, kondition och inter

  Läs mer »
 8. Hemmagym hos Adam

  Hemmagym är en önskedröm för många människor. Att kunna träna utan att behöva sitta fast i trafiken eller trängas med andra människor på gymmet.

  Det är framförallt två saker som sätter begränsningar för ett hemmagym: Ekonomin och Ytan. Och idag ska vi titta på ytan.

  Adam är en av våra kunder som ville bygga ett hemmagym, men han hade bara 9kvm att bygga gymmet på. Så istället för att försöka få in en mängd olika produkter och få ett trångt rum fokuserade vi på ett ordentligt underlag (lyftplattform), en rejäl halfrack, ett skivstångsset, en bänk och kettlebells. För den som är van vid att nyttja skivstången så är det antagligen det mest användabara träningsredskapet för att bygga styrka. Och även om hela rummet egentligen bara är en "station" så är antalet övningar i princip obegränsat: Bänkress, knäböj, marklyft, stående rodd, militärpress, sumolyft, bålrotationer, frontböj - och med tillägg av kettlebellens alla övningsmöjligheter så tillkommer ännu fler möjl

  Läs mer »
 9. Varför Gymgolv?

  En av de produktkategorier som oftast glöms bort (och som man sedan kommer på när gymmet är "klart") är gymgolvet. Trots att det ofta glöms bort så är gymgolvet oerhört viktigt för att skapa rätt atmosfär i rummet. Utan gymgolv får rummet ofta en betydligt kalare känsla, det ekar mer, utrustning och underlag tar mer stryk och ytan känns ofta smutsig.


  Med ett enkelt gymgolv förebygger du allt detta. 

  - Gymgolv sänker ekot och stötarna i rummet.
  - Gymgolv ramar in lokalen och ger ett enhetligt uttryck
  - Gymgolv skyddar underlag och utrustning
  - Gymgolv gör lokalen lättstädad och det ser ofta renare ut överlag även om smutsgraden är densamma ("skostreck" från gympaskor syns t.ex. betydligt tydligare på ett vanligt golv än på svart everrollmatta med grå stänk)

  Normalt sett brukar man säga att man använder gymmatta på störr

  Läs mer »
 10. Vårt Gymbygge på Avenyn

  I detta blogginlägget går vi igenom vårt gymbygge på Avenyn i Göteborg och de speciella utmaningar vi mötte på där! Om du ska öppna gym och vill ha lite feedback eller få hjälp med dina frågor så kontakta oss gärna genom att slå oss en pling eller fyll i vårt kontakformulär här!

  Gymmet på Avenyn drivs av två unga kvinnor och är från början en gammal nattklubb som nu bytt skepnad från höjden av ohälsa, till en plats dit människor kommer för att få mycket högklassig perosnlig träning.

  Den stora utmaningen i detta bygge var att skapa ett gym som på en begränsad yta kunde nyttjas av ett stort antal tränare samtidigt. Efterosm gymmet framförallt drivs som PT-studio så krävs ett stort gäng fria ytor där tränarna och deras kunder kan röra sig fritt. Samtidigt vill man ju ha in alla de klassiska produkterna och maskinerna. Yta är och förblir nästan alltid (ihop med budget) den begränsande faktorn, men i detta fallet fokuserade vi på en liten maskinpark och istället en mycket stabil lyft och friviktssektion, samt ett mycket gediget kryssdrag och flera sidoprodukter så som slam balls, plyoboxar, bulgarian bags etc. Och i mitten av gymmet finns en stor fri yta som kunderna kan nyttja även för mindre gruppträningspass.

  Tack vare den mindre maskinparken hålls också priset nere då det är maskiner som är den dyraste investeringen i ett gym, medan fria vikter oftast är betydligt billigare.

  Då klientelet på detta gym är kunder som har möjlighet att träna med PT under nästan alla pass så behövs också en annan känsla en de klassiska bodybuildergymmen. Detta är ett lite mer socialt gym, som drar åt friskvård snarare än muskelbyggande. Känslan behöver därför vara lite mer lyxig, vilket vi löste genom att välja maskiner och produkter som är lite rundare och mjukare i känslan och som låter lite mindre än många andra produkter där järn och viktskivor slås ihop gång på gång.

  Se gärna vår time-lapse av gymbygget nedan!

  Läs mer »
Sida