Företagsgym alltmer populärt!

De senaste åren har vi märkt en kraftig ökning i förfrågan efter företagsgym. Medan man förr framförallt tränade i föreningsmiljö eller på kommersiella gym så ser vi nu alltmer hur företag bygger egna gym för att ge sina medarbetare en bättre hälsa.


Och det är helt logiskt. Ett bra företagsgym har en stor mängd fördelar jämfört med ett kommersiellt gym:

  • Avståndet är minimalt och tiden till träning minskar kraftigt
  • Antalet personer på gymmet är oftast betydligt färre och det blir därmed mindre väntan på utrustning
  • Man kan styra sortimentet bättre efter önskemål
  • Det skapar en god stämning och gemenskap
  • Högst troligen leder det också till mer träning tack vare enkelheten, vilket i sin tur leder till minskad sjukfrånvaro


Idag ser vi förutom att allt fler företag öppnar gym åt sin personal, också att allt fler av dessa gym håller en väldigt hög kvalité. Människor har helt enkelt en helt annan kunskap och ett helt annat önskemål att erbjuda mer attraktiva arbetsplatser.

Det finns en mängd olika saker att tänka på när man bygger ett företagsgym. Några av de punkterna kan du läsa mer om här.

Och vill du ta in en offert eller få lite feedback och svar på frågor så kan du kontakta oss här.

För lite inspiration på hur ett företagsgym kan se ut så kan du bland annat se filmen nedan på vårt gymbygge hos Convendum. Ett företag som erbjuder arbetsplatser till företag mitt i Stockholm. Ett lite exklusivare kontorshotell helt enkelt där gymmet blir en naturlig förlängning på att skapa en miljö där människor är produktiva och energiska.