Fördelar med Hemmagym

Att ha ett hemmagym och därmed också ha möjligheten att träna hemifrån har en mängd olika fördelar. Vi är givetvis lite partiska, men nedan tänkte vi lista de allra största fördelarna så får vi se om du håller med.

Tidsbesparing:
Det tilltalar dig givetvis mer att ha ett hemmagym om du är folkskygg alternativt om du har förlorat hoppet om mänskligheten och bara vill vara ifred. Men ett hemmagym är också perfekt om du har en väldigt stressig livssituation med både jobb, barn och en partner som kräver uppmärksamhet. Det är ytterst sällan som gymmet ligger precis bredvid där man bor, och tränar man 2-3 gånger i veckan med en snitt-tid på pendlingen till gymmet på 15minuter så innebär det upp till 26h per år enbart för att ta sig till gymmet. Det är tid som de allra flesta hellre hade lagt på något annat.

Tidsanpassning:
Nu för tiden har väldigt många gym öppet i princip dygnet runt, men att kila iväg klockan 6 på morgonen eller kl.9 på en lördag kan kännas lite väl motigt. Att istället glida ner i källaren, ut i garaget eller in i skrubben är betydligt enklare. 

Egen Musik
Let´s face it. Trots att det finns oerhört mycket bra musik där ute (Läs Rammstein, Rammstein och Rammstein) så envisas folk med att lyssna på musik som inte ens är motiverande om man druckit 6 koppar kaffe. Att dessutom själv kunna välja volymen gör det hela givetvis ännu bättre.

Vädret
Ja, Sverige har rätt varierande väder - och vinter med snöblandat slask-regn som slår i ansiktet. 
Hur kul är det egentligen att få snö i skorna och behöva skrapa rutorna på bilen för att ta sig till gymmet, när du kan låta bli. Och istället för att värma upp genom tunga steg i snöblasket så blir det en kopp kaffe vid köksbordet.

Kostnaden
What? Kan detta verkligen vara en fördel? Låt oss räkna på det... Om vi tar ett snitt-gymkort (200kr i månaden på mindre order med 24/7 tänk, mot 650kr i månaden i vissa storstäder) så landar vi kanske på runt 400kr/månad. Är man två stycken i familjen så blir det 800kr/månad. Så på 5 år är man uppe i 48000kr.. Man får rätt mycket utrustning för 48000kr. Och det är bara fem år. Är man en hel familj med idrottsintresserade barn som ser en mångårig framtid inom träning så kan beloppen bli ännu mycket större. Hemmagym behöver helt enkelt inte bli så dyrt i jämförelse.

Detta är givetvis bara våra favoriter och det finns säkert fler (Inga köer till utrustningen, ingen som luktar svett, slippa prata med jobbiga människor, etc.)

I övrigt så förstår vi invändningen. Jag har inte plats... Som tur är så kan man ofta bygga ett rätt hyfsat gym även på en liten yta. Eller vad tycker ni om Adams gym här nedan som vi satte ihop 9 kvadrat...
Du hittar mer inspiration om vad som behövs för utrustning för hemmagym här!