Tjena!

Sen senast har det hänt en hel del, jag har bland annat varit iväg på EM i styrkelyft och även tävlat på Tyngre 7 i en inbjudningstävling.

Jag tänkte framförallt dra ihop en sammanfattning av EM i detta inlägg.

Onsdagen den 28 november kl 09:00 var det min tur att lyfta. Jag hade varit på plats i litauen i 5 dagar och hunnit se stället, vilat, tränat lite och kollat på massa andra lyftare. En riktigt bra uppladdning enligt mig. Redan dagen innan kände jag en grym känsla i benen, dom kändes galet redo att lyfta tungt och det fick jag bekräftat på uppvärmningen när 270kg flög upp. I böjen gick jag 290kg, 300kg, 305kg (Personbästa och svenskt seniorrekord), mycket nöjd då jag inte behövde slita allt för mycket med de vikterna.

I bänken gick jag 175kg, 180kg och 185kg. Jag fick med min 180kg i det kanske bästa lyftet jag gjort någonsin i bänkpress rent tekniskt. 185kg slarvade jag lite och halkade till med foten och fick tyvärr bom på den.

Inför marken såg det ut som jag skulle ta hem det hela ganska lätt, ända tills ryssen höjde sin ingång från 280 till 315, en beprövad taktik. Detta var dock inget som störde mig då jag i ärlighetens namn inte hade koll på att det ens skedde, jag bad bara mina coacher matcha mig till seger. Ingången på 320 kändes fantastisk, lika så mitt andra lyft på 332,5. I tredje krävdes 345kg för att vinna och ta europarekord i marklyft. Något jag tack vare tyngres tävling några veckor innan var helt säker på att jag skulle dra. På tyngres tävling bommade jag 350 precis men med betydligt sämre form, det gjorde att jag på EM var säker på att 345 inte skulle vara några problem. Sagt och gjort så drog jag det och blev Europeisk mästare.

Det blev alltså serien:

Knäböj: 305kg (svenskt seniorrekord)
Bänkpress: 180kg
Marklyft: 345kg (Europeiskt juniorrekord, Svenskt seniorrekord)
Totalt: 830kg (svenskt seniorrekord)

Tack vare Gymkompaniets bänkpress från recoil har jag haft möjligheten att utveckla min bänkpressteknik och får det bara fortsätta stämma nu så tror jag att jag kan utföra stordåd även i bänkpressmomentet under 2019 ;)

På återseende!


Vill du följa Emils fortsatta resa? Läs hans inlägg här hos Gymkompaniet eller följ honom på Instagram här!