I en gammal övergiven lokal i Värmland byggde vi det här föreningsgymmet. 

På mindre orter vill ofta inte de större kedjorna gå in och bygga gym då det inte är lönsamt. Men som tur är så har vi i Sverige en fantastisk förenings-kultur och vi bygger otaliga gym åt föreningar runtom i landet som vill skapa en träningsmöjlighet för bygden.

Fördelen med gym är att det dels håller rätt länge, och om man bara planerar lite så behöver det inte bli så dyrt. Man behöver till exempel inte tre löpband i de allra flesta fall, utan det räcker gott med ett. I en liten bygd och en mindre lokal räknar man kanske max med 4-5 personer på gymmet samtidigt och då kan man få in ett gott urval av produkter utan att det drar iväg kostnadsmässigt.

Med en hantelstation, skivstångssektion, löpband, crosstrainer, kryssdrag, benmaskin och stretchsektion så finns gott om variation...

bygga företagsgym

bygga föreningsgym

Notera även gärna hur stor skillnad det blir i rummet när man lägger in gymgolv. Gymgolv är oftast en mycket bra investering då det både skyddar underlag, utrustning, binder ihop känslan i rummet och är enkelt att städa. Dessutom är det oerhört slittåligt.

Ett vanligt misstag däremot i den här sortens gym är att det är så många olika viljor att man ibland köper in mer träningsutrustning än vad man egentligen behöver, och gymmet känns då plottrigt.

Tvärtemot vad många tror så är det faktiskt ofta vi på Gymkompaniet som ber våra kunder att lugna sig med inköpen. Det är viktigt att gymmen ha lite fri yta så att det går att röra sig utan problem, och utan att det känns trångt.

Vill du ha hjälp med vad du ska köpa in till ert gym? Ring oss gärna för att få lite feedback på dina tankar...