Hemmagym har kommit att bli alltmer populärt och vi ser ett mycket stort intresse från privatpersoner att bygga sina egna önskegym hemma.

Ett hemmagym kan ses som en rätt stor investering, speciellt om man önskar lite bättre grejer, och ändå ser vi hur otaliga personer längs hela landet gör denna investering. Här går vi igenom de största anledningarna till att folk köper hem gymutrustning.

1. Ekonomi:
What? Det kostar väl att köpa in gym? Visst gör det. Men låt oss jämföra - Om ni är två personer i familjen som ska gå på gymmet så kostar det kanske runt 500kr/månad/person (oerhört varierande beroende på var i Sverige du bor) - så på 3 år ligger gymkostnaden på 36.000kr... Och på tio år ligger kostnaden på 120.000kr. För 120.000kr kan du bygga ett oerhört bra hemmagym och viktskivor, hantlar, ställningar etc. håller som bekant väldigt bra över åren.

2. Tid:
Trots att i princip alla moderna uppfinningar görs för att bespara oss tid så är folk mer stressade och tidspressade än någonsin. Tid har blivit den nya valutan. Och att lämna jobbet, köra genom trafiken, trängas i ett omklädningsrum med andra, vänta på ett löpband, och sedan trängas igen innan man kommer hem tar tid. Att istället kunna träna i anslutning till hemmet gör transportsträckan minimal och 30min sparad tid 3 gånger i veckan blir rätt mycket tid på några års sikt.

3. Bekvämlighet:
Högst besläktat med oavnstående punkt. Att åka iväg till gymmet gör att du behöver anpassa schemat. Med ett gym hemma kan du i princip glida in på gymmet när som helst, eller om du får en lucka över någonstans. Med ett gym hemma kan du dessutom bete dig lite som du vill. Om du mitt under passet vill ta en paus och bara lägga dig ner på golvet så kommer ingen stoppa dig, om du vill lyssna på Rammstein på högsta volym under marklyften så kommer ingen stoppa dig och om du svettas som en gris under intervallerna så kommer ingen sucka åt dig. Hemmagym är bekvämt. 

Det finns givetvis många fler anledningar till att bygga hemmagym. Slippa vänta på andra, leta efter vikter som någon burit bort, kunna träna utan tröja under sommaren, eller få in exakt de produkter som du efterfrågar etc. Ovanstående är dock de tre största anledningarna så som vi ser det.

Det är inga konstigheter att antalet hemmagym bara ökar och vi vågar gissa att det kommer fortsätta så.

För dig som vill bygga om hemma. Se nedanstående episka hemmagym för lite inspiration, och kontakta oss gärna om du önskar få hjälp eller har frågor.

Hemmagym